Biz Endurocuyuz..

Depolar şeffaf olduğu için benzini sürekli görüyorsun.azaldığında dönmeye başlıyorsun.Ama genel anlamda motorlar az yakıyor. Düz asfalttam gitmezsek yakmıyor.

Sanada bi MZ yapalım. Piston sekman takım 40 lira. Silindirin sıfırı 600 ama çıkması ucuza bulunur. :mrgreen:

Hasan Basri Arıcins var instagram ve facebookda ekli. 60 yaşında filan vardır adam. Aktif olarak enduro yapıyor. MZ'ide oynayıp enduroya çevirmiş onuda kullanmış.

Son düzenleme:
Sanada bi MZ yapalım. Piston sekman takım 40 lira. Silindirin sıfırı 600 ama çıkması ucuza bulunur. :mrgreen:

Hasan Basri Arıcins var instagram ve facebookda ekli. 60 yaşında filan vardır adam. Aktif olarak enduro yapıyor. MZ'ide oynayıp enduroya çevirmiş onuda kullanmış.

Valla durum onu gösteriyor.bugun piston almak zorunda kaldım.Normalde almayacaktım ama geçmişte yaptıgım hataları tekrarlamak istemedim.Eğer bu motorlarda bişeyin zamanı geldiyse kesin değişmesi lazım yoksa sonuçları ağır alıyor:) Tecrübeyle sabit.) euro 4.52 bende yakında bir mz yaparım.

Valla durum onu gösteriyor.bugun piston almak zorunda kaldım.Normalde almayacaktım ama geçmişte yaptıgım hataları tekrarlamak istemedim.Eğer bu motorlarda bişeyin zamanı geldiyse kesin değişmesi lazım yoksa sonuçları ağır alıyor:) Tecrübeyle sabit.) euro 4.52 bende yakında bir mz yaparım.

NOGqVL.jpg
şu dandirik civata ve somuna 150 lira verdim geçen. 1 ayda yurt dışından gelme süresi cabası. Gidip tornacıda çektirebilirim aynı dişten güzel çelikten, ama sibop kafasına takılıyor. 150 liradan kaçarken bir kaç bin euro girebilir. Aldık orjinalini tabi.

http://i.hizliresim.com/NOGqVL.jpg şu dandirik civata ve somuna 150 lira verdim geçen. 1 ayda yurt dışından gelme süresi cabası. Gidip tornacıda çektirebilirim aynı dişten güzel çelikten, ama sibop kafasına takılıyor. 150 liradan kaçarken bir kaç bin euro girebilir. Aldık orjinalini tabi.

piyanonun bacaklarından bir tanesi :)Bu parçayı tek bulmakta zordur.Piyano ile beraber satılıyo bildiğim kadarıyla:)
evet hele 4t de bu iş çok daha hassas:) Ekzantirik zinciri ve gergisi en önemli parça.Birde eski ktmlerde ekzantirik yağlaması sıkıntılı diye biliyorum.

Son düzenleme:
piyanonun bacaklarından bir tanesi :)Bu parçayı tek bulmakta zordur.Piyano ile beraber satılıyo bildiğim kadarıyla:)
evet hele 4t de bu iş çok daha hassas:) Ekzantirik zinciri ve gergisi en önemli parça.Birde eski ktmlerde ekzantirik yağlaması sıkıntılı diye biliyorum.

Ben sibop ayarı yaparken 1 tanesi kontra yapmayı unutmuşum yamulttu bunu. Aldık yenisini. Egzantirikte falan hiç bişey yok benimki taş gibi maşallah. ilk aldığımda 6 sene önce silindir piston egzantirik zinciri değiştirdim. Aslında hepsi sağlamdı hem söktüm kurcaladım motoru öğrendim. ufak tefek karbüratör ayarı haricinde yağ değiştirip bininiyorum. 3. 4. vites tek teker maşallah.

Tek sorun çok yakıyor. Hatta içiyor. Gaza basarsam 50-60 km de istasyona giriyorum XXD

Son düzenleme:
Ben sibop ayarı yaparken 1 tanesi kontra yapmayı unutmuşum yamulttu bunu. Aldık yenisini. Egzantirikte falan hiç bişey yok benimki taş gibi maşallah. ilk aldığımda 6 sene önce silindir piston egzantirik zinciri değiştirdim. Aslında hepsi sağlamdı hem söktüm kurcaladım motoru öğrendim. ufak tefek karbüratör ayarı haricinde yağ değiştirip bininiyorum. 3. 4. vites tek teker maşallah.

Tek sorun çok yakıyor. Hatta içiyor. Gaza basarsam 50-60 km de istasyona giriyorum XXD

Yanlış hatırlamıyorsam karbratorun markası dellortoydu. 6-7 sene önce bende bunları yaşadım.Dellortoyu söküp yetine keihin karb almıştım.Yakıt ve performans olarak çok ciddi fark olmuştu.Eğer durumun varsa bi tane karbrator al derim.

Selamlar arkadaşlar malum takip edenler bilir motoru bakıma aldık.Piston sekman oringler bilyalar derken eksozada el attım. Resimde gördüğünüz gibi eksozun boğaz kısmında 2 adet kaynak var ve yıpranmadan dolayı 2 adet daha catlama oldu.Dolayısıyla pistonda değiştirseniz bu eksoz ile motor en az 15bg kayba uğrar.Bende yeni eksoz araştırmaya başladım fiyatı 2000tlden başlıyordu ,ekonomik durumda buna uygun değil pistonu zor aldım zaten :) Neyse bende kolları sıvadım başladım çizmeye uzun uğraşlar ve 100-150 bardak kahveden sonra böyle bişey çıkardım ortaya sanırım benim ve benim gibi zor imkanlar ile enduro yapmakta olan arkadaşlarada yardımım olacak bir projeye imza atmak üzereyim.Bittiğinde nasıl olacağını aşagıdaki resimde görebilirsiniz. Biteceğine inanmaya başladım.Gerçekten zor bir iş.
Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Youtube kanalıma abone olarak beni takip edebilirsiniz.

Zor bir gündü 2 bölümden oluşan enduro günlüğüm.

Bölüm-1

bölüm-2

yakında bir etkinlik varmıs vali fln gelecekmiş, bizide öyle toplu görünce kontrol etmiş olmak için kontrol ettiler:)

Plakasız motorlar yüzünden sanmıştım.

Toplu gezmekte ayrı mevzu. Bizde AMOG (Aksaray motosiklet gezginleri) olarak kan verme etkinliği için Aksaray çarşı merkezinde toplanmıştık. Çok geçmeden polis geldi. Eylem yapıyoruz sanmışlar. Amacımızın güzel olduğunu görünce kaldırıma motor koymamıza bile birşey demediler.

Merak ettiğim bir konu var. Bu saat mantığıyla çalışmayan motosikletlerle crf250 ya da bunun benzeri gibi motorlarla ne kadar arazi zorlanabilir içimde köşede saklanan bir heves enduro tarzı ama öğrencilik dönemi sınırları zorlamam mümkün değil. Performans mı olur tek farkı aynı hareketleri motosiklet kaldırabilir mi ya da bir taştan zıplasak ön takımı dağıtır mıyız?

Merak ettiğim bir konu var. Bu saat mantığıyla çalışmayan motosikletlerle crf250 ya da bunun benzeri gibi motorlarla ne kadar arazi zorlanabilir içimde köşede saklanan bir heves enduro tarzı ama öğrencilik dönemi sınırları zorlamam mümkün değil. Performans mı olur tek farkı aynı hareketleri motosiklet kaldırabilir mi ya da bir taştan zıplasak ön takımı dağıtır mıyız?

Performanstan ziyade ağır geliyor arazi için.

Performans,malzeme kalitesi, süspansiyon,ağırlık olarak special ile aralarında çok fark var.Crf ilede araziye girebilirsiniz.Ama grup sürüşünde falan ktmlerin arkasından gitmeniz biraz zor olur.Yani bizim sürüş tarzımızda crf olmuyor.Fakat daha soft düz patikalarda falan iş görebilir.

Selam arkadaşlar,enduroda geldiğimiz son noktayı bu videodaki gençleri izleyerek görebilirsiniz.3üse 16-18 yaşında:) Helal olsun.
Startı beklerken boş durmadık tabi:)

Merhaba arkadaşlar uzun süredir forumda aktif değildim ama motosiklet sürmeye devam ettim.
Bu bölümde Antalya Toros dağların special endurolar ile uzun bir gezi yapıyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar