Bisikletim çalındı

Arkadaşlar cuma günü apartman girişinden çalınmıştı erken farketmem üzerine hemen polise bildirdik ve yaşadığım yerin küçük olmasının faydaları ile yaklaşık 2 saat önce polis aradı ve bulduklarını söyledi. Yan binanın kamerasını farkedememiş iki zibidi 10 ve 12 yaşlarında. Neyse gel gelelim asıl soruna bunlar siyah sprey boya ile boyamişlar bisikleti ama üstten tırnakla kazıyınca biraz sökülüyor boya ama bayağı uğraşmak gerek ve orjinal boyaya zarar verir mi de bilmiyorum. Kendi boyasi mat boya biraz hassas bu sprey boyayi daha kolay yolla çıkarabilme ihtimalimiz var mi? Teşekkürler

Görünmeyen bi yerinde boya kaldırıcı denesen? Belki alttaki statik boyaya zarar vermeden kaldırır.

Pasta/cila.

Renk mat ise ve bozmak istemiyorsanız çok dikkatlice uygulanacak sadece pasta.

Zorlanılan yerlerde nalburdan tedarik edeceğiniz su zımparasını da kullanabilirsiniz.

Alkol veya tiner ile silmek cok isinize yarar diger boyaya da zarar vermez hemde yapiskan kalmissa onu da soker ayni zamanda zincirde cok guzel temizlenir. Ben zincirimi sokup tinere koyuyorum yarim saat kalsa yetiyor zaten.

Alkol veya tiner ile silmek cok isinize yarar diger boyaya da zarar vermez hemde yapiskan kalmissa onu da soker ayni zamanda zincirde cok guzel temizlenir. Ben zincirimi sokup tinere koyuyorum yarim saat kalsa yetiyor zaten.

Tiner boyaya zarar verecek, hatat sökecektir. Alkol ise çok uğraştırır. En basiti dikkatlice kullanılacak pasta.

Mat boyalar çok daha hassas, dikkatli olunmalı.

Ailelerinden tazmin yoluna gidilebiliniyor mu? Yoksa, zibidi deyip geçiştirmek en doğrusu mu ...

10-12 yaşında çocuklar nasıl böyle bir şey yapabilir. Bir de sprey boya ile boyamak falan bana pek olası gelmedi. Muhakkak onları yönlendiren birileri olmalı.

Ailelerinden tazmin yoluna gidilebiliniyor mu? Yoksa, zibidi deyip geçiştirmek en doğrusu mu ...

Hocam hepsini düşünüm ama çocukların anne baba ayrı abla ve abisiyle beraber kalıyor ve ikisi de kız çocuğu ben o saatten sonra yasal haklarımı kullansam çocukların hayatı boyunca damga gibi peşinde gidecek. Neyse dedim yine acıdım anne baba ayrıymış çocuklar sorunlu zaten belli abisi zaten duvardan duvara vurdu çocukları hepsi ağlıyor zaten aksam aksam psikolojim bozuldu dedim ben şikayetçi olmuyorum tutanak falan uğraştık öyle gittik.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:13 ----------

10-12 yaşında çocuklar nasıl böyle bir şey yapabilir. Bir de sprey boya ile boyamak falan bana pek olası gelmedi. Muhakkak onları yönlendiren birileri olmalı.

Aslında olay aynen dediğin gibi şöyle oluyor mahallede aynı yaşlarda başka bir kız çocuğu bunlara akıl veriyor ve binaya nasıl gireceklerini falan anlatıyor ve yan binanın bodrumunda da sprey boya olduğunu söylüyor bunlarda evde kimse yokken giriyorlar tabi kamera falan akıl edememişler. Daha doğrusu etmişler binanın önünden geçerken kapşonu örtüp geçiyor tabi ileride mobeseden falan takip edip buldular. Neyse spreyle boyuyolar ama çocuk aklı işte kadrodaki marka yazısı falan görünsün diye oraları boyamamışlar ve boya yettiği kadar biraz yarım yamalak boyamışlar. Sonradan öğreniyoruz ki o akıl veren kızın geçen seneden falan da vukuatları varmış ve kızlar bize bu arkadaş anlattı deyince polisler hemen tanıdı kızı. Velhasıl böyle gelişmiş olay. O akıl veren çocuktan da şikayetçi olacaktık onu da babası sürekli dövüyomuymuş neymiş ona da bişey demedik

Öncelikle geçmiş olsun. Ayrıca 12 yaşını doldurmamış çocuklara adli işlem başlatılmaz.Kimlik tespiti yapılır aileye teslim edilir. Önemli olan zaten ceza almaları değil. Bu olaydan sonra devlet, çocukların ailesini kontrol etmeli. Eğer çocukların aileye teslimiyle, çocukların iyi birer fert olarak yetişmesi mümkün gözükmüyorsa, çocuklara devlet sahip çıkmalı aileye teslim etmemeli. Çocukların topluma uyumlu birer birey olarak yetişmesi sağlanmalı. Tabi ki bu benim düşüncem.

Tiner boyaya zarar verecek, hatat sökecektir. Alkol ise çok uğraştırır. En basiti dikkatlice kullanılacak pasta.

Mat boyalar çok daha hassas, dikkatli olunmalı.

Bugün biraz benzin vardı onla denedim bayagı söktüm alttaki boyayı sökmedi ama çok uğraştırıyor. Pastayı spiral ilemi yapmak gerekir elle uğraşsak çıkar mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:29 ----------

Öncelikle geçmiş olsun. Ayrıca 12 yaşını doldurmamış çocuklara adli işlem başlatılmaz.Kimlik tespiti yapılır aileye teslim edilir. Önemli olan zaten ceza almaları değil. Bu olaydan sonra devlet, çocukların ailesini kontrol etmeli. Eğer çocukların aileye teslimiyle, çocukların iyi birer fert olarak yetişmesi mümkün gözükmüyorsa, çocuklara devlet sahip çıkmalı aileye teslim etmemeli. Çocukların topluma uyumlu birer birey olarak yetişmesi sağlanmalı. Tabi ki bu benim düşüncem.

Valla çocukların ne annesi ne babası gelmişti ablası ve abisi vardı hatta bir ara ablası babasını aradı çocuğun karakola da düştü falan filan bişeyler deyip kapattı telefonu. Millet kafayı yemiş hocam bunları gördükten sonra halime şükrediyorum

Geçmiş olsun hocam.
Vay be olaylara bak , 10 yaşında çocuklar birbirini suç işlemeye azmettiriyorlar , hırsızlık yapıyorlar
Toplumumuzun geldiği noktaya bak.
İyi bir anne ve babası olmayan çocuklar için üzülüyorum gerçekten.
Hayata bir sıfır yenik başlıyorlar , hele ki Türkiye şartlarında.

Bu arada Rize’de hangi mahalle orası merak ettim :)

Geçmiş olsun hocam.
Vay be olaylara bak , 10 yaşında çocuklar birbirini suç işlemeye azmettiriyorlar , hırsızlık yapıyorlar
Toplumumuzun geldiği noktaya bak.
İyi bir anne ve babası olmayan çocuklar için üzülüyorum gerçekten.
Hayata bir sıfır yenik başlıyorlar , hele ki Türkiye şartlarında.

Bu arada Rize’de hangi mahalle orası merak ettim :)

Rize'nin Fındıklı ilçesi tam olarak mahalleyi söylemesem iyi olur sanırım :)

Rize'nin Fındıklı ilçesi tam olarak mahalleyi söylemesem iyi olur sanırım :)

Fındıklı zaten küçük bir yer .
Tamam mahalle ismi istemiyorum :)
Arada fındıklıya geliyorum bazen motoru da dışarıda bırakıyorum :)
Daha dikkatli olmak lazım demek ki :)
Gerçi motosiklet hırsızlığı pek olmuyor Karadeniz’de ama :)

Fındıklı zaten küçük bir yer .
Tamam mahalle ismi istemiyorum :)
Arada fındıklıya geliyorum bazen motoru da dışarıda bırakıyorum :)
Daha dikkatli olmak lazım demek ki :)
Gerçi motosiklet hırsızlığı pek olmuyor Karadeniz’de ama :)

9000 nüfus var işte çalınsa da böyle oluyor sonra :) motora falan cesaret edemezler tabi her zaman önlemimi almak en mantıklısı o ayrı normalde bisikleti hep garaja motorun yanına bırakırım o gün üşendim apartmanın giriş katına bıraktım şans işte. Ama ben polise direk dedim zaten onu yakın çevreden biri aldı diye ki öyle de çıktı. Valla her gün şu motosiklet çalıntı haberlerini okudukça motora bir kilit daha takasım geliyor. Bu arada bende 2017 1000rr olsa kendimi motora kilitler öyle uyurdum heralde Allah kaza bela vermesin :) insanlar artık öyle noktaya geldi ki yerinde duran motoru tekmeleyip devirebiliyorlar kimin ne olduğu belli değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar