Bisiklete Elektrikli Motosiklet Motoru Takmak

Evvet, öncelelikle buradaki saygıdeğer ağabeylerime ve ablalarıma selamlar. Forumdaki ilk konum, hatalarım olabilir, mazur görün. Elektrikli mopedimin ön maşası'nın çürüyüp kırılması nedeni ile, yaklaşık 3 ay önce bir kaza yaşadım. Bir buçuk aylık bir yatışın ardından sağlığıma kavuştum ve aklımda bazı fikirler oluştu.

Ön maşa parçası bu motora uygun bulunmuyor maalesef, 2013 model olduğu için pabucu dama atılmış durumda, çok fazla insan tarafından kullanılmadığından da yenisini satın alamıyorum. Bu sebepten dolayı bende bu motosikleti dönüştürmeyi düşündüm, peki nasıl. Aklımdaki fikir hub motorun bisikletin pedal aktarması yerine takılması. Bu en mantıklısı bu yüzden uygulamak istiyorum.

Arka teker ve janta bağlı olan motor ayrılabilir mi kontrol edeceğim sistem aynen şöyle olacak. Mopedin elektrik aksamı sökülüp bisiklete monte edilecek, aküler için yer ayarlanıp bir demir kaynatılıp tutturulacak, mopedin hub motoru sökülüp şasiye sabitlenip aktarma zincirine bağlanacak, ve elimize harika güçlü vitesli ve hızlı bir motosiklet geçecek. Bisiklet oldukça sağlam ve son viteste 45 civarı hız görüyorum. (canım çıkıyor:p)

Hub motor 30 km hızla dönebiliyor ve bisikletin 1. vitesinde gayet kolay kalkacak kadar torklu peki bu hub motor bu kafamda kurduğum gücü gerçekten verebilecek mi. Burada dişli uzmanı tanıdığı falan varsa yardım edebilir mi. :) Her neyse hub motoru şasiye nasıl bağlayabileceğim, hub motora dişliyi nasıl bağlayabileceğim, ve hub motor üzerindeki jantın sökülüp sökülemeyeceği konusunda yardım istiyorum. Şimdiden herkese teşekkürler.:p

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:18 ----------

Tekeri söksem mi hava kararmadan acaba?

Son düzenleme:
Motosikleti
Arora Jaguar 125
Hub motor, yani motorsiklet hub için nasıldır bilmiyorum, bisiklet için jant teli takımı için yeterli sayıda delikleri olması lazım, motor ve jant arası tel olması lazım, arka veya ön çatal genişliğinin yeterli olması lazım, göbek mili dediğimiz o ince uzun somunlu parçanın genişliğinin bisiklet kadrosuna uygun olması lazım, lazım, lazım.....
o elektirikli bisikletler kaldırım üstünde gitmek için, 25km de güç keser, fren sistemleri buna uygundur, birkaç yıldır yaz kış bisikket biniyorum, Parça parça sat bence internetten bu işlerle hiç uğraşma, kapitalizm tüm detayları senden önce düşündü, o akü bisiklete ağır gelir vs vs vs neyse :/

hub motor janta bağlanmayacak hub motor pedal çevirdiğimiz aktarmaya yani şasiye bağlanacak satmak istediğim falan yok. akülerin ağır geleceğini sanmıyorum 60 kiloyum + aküler 22 kilo. 82 kilo olanlar bisiklet kullanamıyorlarmı. lütfen köstek değil destek olacaklar yazsın.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:43 ----------

edit. ihtiyacım olan bilgiler bunlar kafamdaki soru işaretleri çözülürse başlayacağım yarın
1-hub motora dişli nasıl bağlanacak (hiçbir fikrim yok)
2-hub motor kadroya yani şasiye nasıl tutturulacak (aklımdaki fikir motoru tutacak demir kaynattırmak)
3-yeterli performans sağlanacakmı üst devirlerde motor gücü yetecekmi(yeteceğini düşünüyorum)
4-demirlerin kaynama bedeli, profillerin sağlamından olanlarının fiyatları, motora dişli bağlamanın maliyeti.
bisikleti dümdüz dönüştüreceğim artısı olarak vitesli bir dişli aktarma kullanmam. yani başka bir ekstra yok motor ne ise direk söküp bisiklete olağan hali ile bağlamak beyin ve aküler içinde demir kaynatacağım.
bütçem 200 tl

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:51 ----------

saat 5 oldu ben çıkamadım artık yarına bir kaynakçı bulacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar