Aynı sorunu bende yaşadım ben yeni değiştirdiğim bujilerime bağlamıştım sorunu ama. Bu arada dün akşam ustayı aradım yerinde bulamadım bugün tekrar arayacağım. Kesin haberi bugün alırız.
Motor bir gidiyor bir duruyor gibi sanki hava fitresi tıkalıymış ya da buji ateşlemiyormuş gibi bir durum. Gerçi buji ateşlemese yanmayan benzin egsozda yanması lazım buda patlama yapar egsozda bende bu yaşanmadı.
Bisan ın fabrikası ile görüştüm. Yedek parçalar mevcutmuş ve yollamışlar.
Bisan fabrika da İsmail bey var gayet kibar bir bey. Konuşmamızda Bisan firması Lifan ortaklığından getirtilen motorları bıraktığını ve sadece garanti kapsamı için elinde yedek parça bulundurduklarını söyledi. Bunun neticesinde bundan sonraki yaşanabilecek parça sıkıntılarını Lifan ın kurmuş olduğu fabrikadan ve servislerden rahatlıkla temin edilebileceğini söyledi.
Sonuç olarak Bisan Roadstar motorlarda parça sıkıntısı yaşanmayacak gibi görünüyor. Lifan ın fabrikası servis dağıtma işini yapmış ve yeni servisler açılmış.
spreyi sıkmak yeterli olurmu yoksa bi bez yardımıylamı temizleyelim savaş abi.
:silent:
Garanti kapsamında 10 yıl süreyle ellerinde parça bulundurma zorunlulugu var zaten.
Daha önce omersirin için bir far ısmarladık 2 gün içinde geldi ve fiyatı 40 YTL idi.
soğuk havalarda çalışmaması için elektrik kaynaklı 3 farklı sebeb geliyor aklıma
1-Atesleme beynindeki fişler
2-sigorta
3-Buji kabloları rutubet sebebiyle korozyon yapabilir.
bunlar her motorda olabilecek sorunlardır.
Korozyon için elektronikçilerin kullandığı devre temizleyici spreyler kullanılabilir.Aslında kış gelmeden yapılacak bir bakımda tüm tesisat fişleri bağlantı noktaları bu spreyle temizlenip korunabilir.
arkadaşlar lifanın sitesinde bişey dikkatimi çekti lf 250-4 modelimizi başka bir firma satmaktadır ve garantisinden biz sorumlu diliz diye bir duyu yapmışlar o modele baktım ama tanıyamadım biraz kewaayın landcruizerine benziyor ama odil hayırdır inşallah aynı şeyi yarın roadstarlar içinde söylemezler heralde sonuçta üstünde ismi var. ayrıca yeni modellerine baktım galerisinden bayaa güzeller yaniiiii.
LF 250-4 çetmen in sattığı motordur.Tek silindirlidir.
Roadstar la alakası yok.
Kaldı ki Roadstar'ın ithalatçısı olarak doğrudan Bisan 10 yıl parça temininden sorumludur.
LF 200
lf 200 18 modeli bi acayip yahuuu
lifan.com.tr