Birkaç sorum olucak anlayanlar bakabilirmi

Öncelikle herkeze merhaba ilk önceliklen direksyon sınavından korkum olsada geçiceğimi hesaba katarak ehliyetimi aldıktan sonra bir motor almak istiyorum ama nakit param yok kredi de çekme imkanım yok ankarada senetle alabiliceğim biryer bilen varmı 2. olarakta çalınmasına karşı nasıl önlemler alınabilir çok kolay çalınabilicek gibi gözüküyor motosikletler hepinize şimdiden yardımları için teşşekürler

Ankarada senet işi hakkında bilgim yok ama;
Motosikleti sadece direksiyon kilidi değil iyi kilitlerle bağlamak gerekıyo asma kilitleri ufacık bir çekiçle açıyorlar malum,etrafında uygun kucuk işletme otoparkı bulursan oraya koy mesela ben ayda 60 lira veriyorum otoparka kafam rahat,diğer türlü kilitle rahat uyuyamam ben o kadar para biriktirip almışım :D.

Kilitler çalmaya engel değil sadece caydırıcıdırlar.

Senetle motosikleti nasıl alabilirsin bilmiyorum ama kilidi her şekilde kırar yada parçalarlar onun için bir alarm taktır bir de iyi bir otoparka bırakırsan kafan rahat olur bence.

eryamanda otopark yok yakınımda bildiğim yakınlarda kapalı otoparkı olan akrabam var ama 3-4 km en azından sabah alıcam akşam bırakıcam sıkıntı o kilitlere gelince ona takılan zincir ufacık bir demir makasıyla çok kolay malum böyleleri yüzünden daha başlamadan soğutuyor insanı

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:50 ----------

yokmu başka bilgisi olan özelliklede senet işi hakkında

300 500 fazla versem önemli değil şöyle cross lara hevesim var biraz bakıyım bi hemen

nedenini öğrenebilirmiyim ? acemiyim malum ev kurunda sadece adını duymuşluğum var

Geçenlerde daelim daystar a baktım. 10 bin liralık motoru 16 bin lira(taksitli) demişlerdi. Teşekkür edip hemen uzaklaşmıştım.

http://www.evkur.com.tr/p/9667/quswa-swift-125-v%C4%B0tesl%C4%B0-motos%C4%B0klet misal bu cross a giriyormu tam bilmiyorum ama misal nasıl bu nakit ve kredi imkanım

Birincisi öyle bir fiyat verirler ki ebeme sövse daha iyidi dersiniz. İkincisi parayı verdikten sonra hiç bir şey ile ilgilenmezler. Evkur dan alışveriş yaz google'a neler neler çıkıyor anlatmış millet.

peki başka bir öneriniz varmı ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:40 ----------

öncelikle herkeze ilgisi için teşşekür ediyorum gezerken bu 2 motoru buldum sanırım senet yapıyorlar
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kuba-tum-turkiye-ye-ucretsiz-kargo-kuba-black-cat-150-cc-cross-170909455/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-lifan-en-ucuz-fiyat-garantisi-lifan-em-150l-semsa-ticaret-ten-188857145/detay

böyle bir firma güvenilirmidir cross motorlara merakım olsada Commuter hakkında pek bilgim yok arazide sürülebilirmi misal bu arada boy 1.75 kilo 118

http://www.evkur.com.tr/p/9667/quswa-swift-125-v%C4%B0tesl%C4%B0-motos%C4%B0klet misal bu cross a giriyormu tam bilmiyorum ama misal nasıl bu nakit ve kredi imkanım

Cross motor hevesim var diyorsun daha cross tarzı motorlardan bihabersin.Benden size tavsiye biraz araştırma yapın piyasayı motorları bir öğrenin 5-6 bilgi edinin.Misal ben 8-9 ay öncesine kadar sizin kadar olmasada bilgisizdim ama şimdi bilmediğim tanımadığım motor yok gibi.Evdeyken motor geçer geçiyor sesinden bile kaç silindir olduğunu anlıyorum:)

Mağlum kış ayına giriyoruz birde Ankarada yaşıyorsunuz soğuk olur Yunus ekipleri bile motora binmiyor soğuktan.Mayıs ayına kadar bekleyin 6 ay o arada para yığın ekipmanları markaalarını öğrenin araştırın arada öyle alın derim.Mesela xtreme 150 bakarsınız.Evkura filan hiç bulaşmayın başlamadan biter hevesiniz.

malesef dediğin gibi bilgisizlik hatsafada aslında ilk başta motora hevesim felan yoktu sadece ayağımı yerden kesicek bir scooterlara bakıyordum ama daha özellikle 2-3 aydır işlerin ciddileşmesi olsun izlediğim vidiolar olsun
ve bu forum sağolsun motora ilgim başladı misal motorlarla ilgili nerelerden bilgi edinebilirim a dan z ye kadar ihtiyacım olabilicek ev kurdan ziyade daha sonra attığım linkler hakkındada bilgi verebilirsen sevinirim

Bak cross tarzı motor şu meselahttp://www.evkur.com.tr/p/5898/asya-motor-rx-250-v%C4%B0tesl%C4%B0-motos%C4%B0klet Bu motor rx250 sıfırı 5500-6000 arası evkurdan alınca 10500 tl'ye geliyor.Gördünmü üçkağıtçılığı resmen dayıyorlar 2 katı fiyatına. Birde asya motor pek tavsiye edilmiyor.

Forumda gezersiniz öyle bilgi edinirsiniz.Ben en çok bilgiyi Kullanıcılarının avatarlarında ki kullandıkları motorların markaları yazar ordan öğrendim:)Bilmediğim motorların isimlerini google'den okuttum araştırdım sonra ona benzer başka motorlar gördüm yorumlarda onlarıda araştırdım öyle öyle gitti:mrgreen:Çorap söküğü gibi geliyor başlayınca bi ara kafan bile duruyor.

bu yukardaki ilanlara bakma imkanın oldumu 2 tane link koymuştumda sahibinden.com dan senin fikrin nedir

verdiğin bilgiler için sağol bu senet işlerinden umarım anlayan olurda gelir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar