Discovery başlığı altına yazdıklarımı buraya da yapıştırıyorum. Belki faydası olur :
"Bu akşam iş dönüşü kavşakta kırmızı ışıkta beklerken bir baktım önümden Lifan'ın yeni commuter'i LM150 Limasol geçiyor. Uzun zamandır bu motoru bekliyordum. Hemen peşine düştüm ve yakaladım. Motor bu :
http://www.lifan.com.tr/urunlerimiz.html?page=shop.product_details&flypage =flypage_images.tpl&product_id=8&category_id=1
Kullanan eleman bir büfenin paketlerini dağıtıyor ve boş günlerinde de benim motoru aldığım bayiye yardım ediyormuş. Motora gelince, daha 280 km'de, kırmızı renk. Discovery'den daha güzel, kalıbı biraz daha küçük... Tabi bunda arka lastiğinin Discovery'deki gibi kalın olmamasının da etkisi var. Titreşimi sordum, hiç yok dedi. Sonra anahtarı istedim ve üzerine binip boşta çalıştırdım. Motor tabiri caizse yağ gibi çalışıyor. Kıyaslamak gerekirse zaten hiçbir Çin motorunda olmayan bir pürüzsüzlükte, CBF150'yi andıran bir çalışması var. Belki Salcano falan da böyledir. Boştayken bile 4-5 bin devire kadar hiç titreşim yok. Yürürken zaten hiç yok dedi eleman. Vitesler inanılmaz geçiyor. Rolantide bile şıkır şıkır ve geçişi hissettirerek ama bir noktadan sonra kendisi ilerleyerek geçiyor. Tek eksiği çanta demirinin olmaması, bir de gidonu tek parçada oluşuyor."
"Bugün bayiye bu motoru görmeye gittim ve görmekle kalmayıp ufak bir tur attım. Motor benimkinden çok daha seri. Bu sanırım kilo farkından kaynaklanan bir serilik. Daha önceki mesajımda yazdığım gibi titreşim yok, yağ gibi akıyor motor, çekiş çok iyi, vitesler çok iyi. Belki ön konsolun platikleri falan daha kaliteli olabilirdi ama fiyatına göre iyi tabi ki. Daha kaliteli olabilirdi derken rakiplerinden aşağı değil ama bence Discovery ayarında değil. Fiyatı 3150 TL ve bence şu anda düşünmeden alınabilecek bir commuter. Lifan'ı sallamayıp hala Mondial, Kanuni bakan arkadaşlar çok şey kaybediyorlar. Şimdi bugün çektiğim birkaç fotoğrafı paylaşayım."
Belki okurlar diye buradan Lifan yetkililerine bir kez daha yazıyorum, bu motora çanta bağlantı demiri şart. Eğer çanta demiri ayarlamazsanız, motor neden satmıyor diye birbirinize bakarsınız. Benim motoru takasa verip EM150L'yi hemen alabilirim ama bu yüzden almıyorum.
Bu motorun modeli EM150L ama birileri fantazi yapıp "150"yi "ISO" haline getirmiş, olmuş size EMISOL.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:12 ----------
Bir de şunu yazmıştım :
"Bayiden Emisol'ün kataloğunu da almıştım. Katalogda motorundaki bazı özellikleri detaylı anlatmışlar. Aralarında en ilginç olanı piston çalışma ekseni ile krank dönme merkezi arasındaki 4 mm'lik kaçıklık. Bu sayede pistonun çıkış hızı ile iniş hızı aynı olmuyor. Muhtemelen iniş daha yavaş oluyor ve daha uzun sürüyor, böylece yanma için daha çok zaman kalıyor. Bu da yakıt tüketimini düşürüp torku da bir miktar arttırıyor. Bunun yanında motorun iç sürütünmeleri mümkün olduğunca azaltılmış. Egzantrik milinin yataklaması rulmanlı ve piston kalınlığı çok düşük. İnce hafif bir pistonu var ve yağ gibi çalışması bu yüzden. Yağlaması da püskürtme ile sağlanıyor. Lifan gerçekten motor üzerinde çok çalışmış, öyle kopya falan değil, mühendislik konuşturmuşlar."