Peki arkadaşlar önlem olarak neler yapılabilir? MT'den neler bekliyorsunuz? Sizce MT sadece geziler düzenlemek dışında bilgilendirici, eğitici aktiviteler organize etmeli mi? Beklenti çok önemli. Daha doğrusu sorumlu hissetmek çok önemli!
[/QUOTE]
Ben öncelikle sana bir hikaye anlatayım. Rivayeten;
Evliyanın birine üç adam geldi üçü de eşlerinden şikayetçiydi.
1. Adam : Ey zat-ı muhterem ban bir akıl ver, benim eşim oturmasına kalkmasına mahremiyetine hiç dikkat etmiyor, dayanamıyorum ne yapmalıyım diye sordu.
El cevap : Nasihat et düzelir
2. Adam : ey zat-ı muhterem.. Hocam.. Benim eşim çok müsrif, zaten kıt kanaat geçiniyorum ama o elimizde avucumuzda ne var ne yok dağıtıyor bunalıyorum daralıyorum. Bana bir akıl veriniz lütfen der.
El cevap : Nasihat et düzelir
3. Adam : Ey zat-ı muhterem, ben eşimi çok seviyorum ancak bir kötü huyu var ki bir türlü vazgeçiremedim. Hiç laf dinlemez. Yapma dersin yapar, yap dersin yapmaz. Bana itaat etmiyor ne yapmalıyım ?
El cevap : O kadından hayır gelmez boşa evladım.
Bunu şunun için anlattım. Bu konuda yapılabilecek çok şey olduğunu zannetmiyorum. Bu hareketleri yapan vatandaşlar genelde zaten laf dinlemeyen ve asiliği kendine düstur edinmiş olan kişiliği henüz oluşmamış (yaşı kaç olursa olsun) kişiler. Çok ağır bir itham oldu belki ama, insanın doğasında da biraz bu türden yaklaşımlar mevcut.
Sen ne kadar kask tak dersen de, ne kadar falanca hareketleri yapma dersen de bu kişiler yapacaktır. Çünkü böyle tipler, eğitimi ve bilgilendirmeyi zaten peşinen reddederler ve dinliyormuş gibi yapıp hiç üstüne alınmazlar.
Eğer bu konuda ciddi bir açıkları olsa, zaten konu ile ilgili birsürü bilgilendirme yazısı ve binlerce kaynak var açar okurlar.
Siz türkiyede hiç çamaşır makinesi alan bir kimsenin kullanma kılavuzu okuduğunu gördünüz mü ? Maşallah herkes herşeyi bilir. Ezbere yaşana bir toplum, ezbere verilen kararlar. Babası falanca partiliydi diye o partiye oy veren insanlar.. Sen ne anlatırsan anlat bu zihniyetteki insanlara yani..
Bizim hayatlarımız, önceki hayatların provaları olmaktan çıkmalıdır !
Elbetteki amerikayı tekrar keşfetmeye gerek yok ama, aklın yolu birdir.
Bilmem kendi fikrimi izah edebildimmi.
Sevgi ve saygılar