Bir sorunum var

arkadaslar selam bir sorunum var bundan yanlıs hatırlamıyosam 6 ay kadar oldu.. ehliyetsiz yakalanmıstım motosiklet ile..ayrıca kasksız ve ruhsatta uzerımde dıeldı gıdecegım mesafe cok kısaydı o gunde polısın epey kotu gunu olmalıydı =) pek anlıyıslı yaklasmadı her neyse sorunum bu deıl 55 lıra ruhsatsızlıktan 55 lırada kaskım yok dıye ceza kestı neyse bunları odedım fakat ne mahkemeye cagırıldım nede baska bı kagıt felan hıc gelmedı bana orda dedıler mahkemeye cıkıcaksınd ıye adresıde vermeme ragmen hıc bısey gelmedı.. acaba basıma daha sonradan daha buyuk bır dert olarakmı cıkar? ben parayı odemeye razıyım fakat kagıt felan gelmedı ne yapabılırım ?

Ben yakalandığımda yarın jandarma komutanlığına gel dediler ertesi gün gittim sonra adliyeye gidip cezayı kestiler banada eve bişe gelmedi ama ben sadece ehliyetsizlikten ceza yedim

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bence bunu karakola filan sor kardeşim en iyisi.

cezayı ruhsatamı kesti belki ehliyet olmadıgı için kesmemiştir.o günkü kotasını doldurmak için 2 ceza kesmistir

kasksız araç kullanmanın cezası 55 ytl neyse ama ehliyet yoksa bu cezayı nasıl kesti neye istinaden kesti.ayrıca ruhsatsız araç kullanmanın cezası nasıl oluo ben anlamadım.aslında direkt bağlaması gerekirdi sen hala iyi gününde değildi diosun adamcağıza:))ayrıca burası türkiye arkadaşım mahkemeden kağıt gelmez etmez ,bak bende 6 yıl önce ehliyetsiz yakalanmıştım daha bu cuma çıktı acısı 600 ytl ödedim vergi dairesi harc müdürlüğüne çil çil nakit:)devlet alacağını unutmaz merak etme sen.

arkadaşlar oncelıkle yorumlarınız ıcın tsk ederim.

sizce karakolamı gideyim yoksa tel acıpta ogrenebılcegım bi şekli varmıdır ?

cezayı ruhsatamı kesti belki ehliyet olmadıgı için kesmemiştir.o günkü kotasını doldurmak için 2 ceza kesmistir

walla kimligimede gerek duydu.. motosiklet ucuzdu tahmınım 500 lıra gıbı bıseydı ben dedım alın motor sızde kalsın bana hıc bısey yazmayın dedım hatta benı motor mezarlıgımı ne yüzlerce motorun oldugu yere goturduler orda karakol vardı orda yaptılar yazdıkları ceza kagıdının uzerınde 2 tane 55 55 ytl olarak gordum sanırım bırı ruhsat bırı kask bendne ruhsatı getırmemı ıstedı tabı bı arkadasımla getırttım.. daha sonra motoru alması ıcınde ehlıyetlı bırını getır dedıler =) oda forumunuzun moderatorlerınden tuncer şu an askerde kendısı =) o geldı aldı.. bılmıyorum kotayı doldurmak ıcınmı yaptı ama benden 2 dk sonr abırını daha yakaladılar ufak yasta bı cocuktu bırısını arattırdı polis gonderdı bu yuzdende tartıstım ama nafıle.. guclu olan kazandı..

Son düzenleme:
Mersin İl Temsilcisi
trafik şubeye gidip (ama motorunla gitme hala eksiklerini tamamlamadıysan) sormalısın :) ya da trafik.gov.tr ye sor

Forumdan Uzaklaştırıldı
farkında olmadan rüşvet vermiş olabilirsin

arkadaslar selam bir sorunum var bundan yanlıs hatırlamıyosam 6 ay kadar oldu.. ehliyetsiz yakalanmıstım motosiklet ile..ayrıca kasksız ve ruhsatta uzerımde dıeldı gıdecegım mesafe cok kısaydı o gunde polısın epey kotu gunu olmalıydı =) pek anlıyıslı yaklasmadı her neyse sorunum bu deıl 55 lıra ruhsatsızlıktan 55 lırada kaskım yok dıye ceza kestı neyse bunları odedım fakat ne mahkemeye cagırıldım nede baska bı kagıt felan hıc gelmedı bana orda dedıler mahkemeye cıkıcaksınd ıye adresıde vermeme ragmen hıc bısey gelmedı.. acaba basıma daha sonradan daha buyuk bır dert olarakmı cıkar? ben parayı odemeye razıyım fakat kagıt felan gelmedı ne yapabılırım ?

kardeş parayı ödedim yazmışssın ödeyince makbuz aldınmı o makbuzu kara kola götür yoksa makbuz almadın yada makbuz sahtemi polisler parayı cukka yapmış olabilir eğer polis makbuzda mırın kırın ettiyse kesin öle olmuştur başıma geldi benim

kask ve yanında ruhsat bulundurmadığın için ceza yemişsin parayı yatırmışsın iş bitmiş...ehliyet yok diye ceza kesmemiş, kazaya karışmamışsın eve ne kağıdı bekliyosunki ??? mahkemelik bir durum yok ortada:cat:

cezan kesildiyse o parayı senden mutlaka alırlar sen git önce motorun borcunu sorgula
sonrada bi adliyede sicilini kontrol et sonra rutin bi çevirmede mazallah kelepçeyi yersin :mrgreen:

kask ve yanında ruhsat bulundurmadığın için ceza yemişsin parayı yatırmışsın iş bitmiş...ehliyet yok diye ceza kesmemiş, kazaya karışmamışsın eve ne kağıdı bekliyosunki ??? mahkemelik bir durum yok ortada:cat:

Kask ve ruhsat yanımda deıldı ama onlar cezayı yazdılar 55+55 dıye ben 222 ay sonra fatura odeme merkezınde odedım borc cıktı onu yatırdım. ayrıca o gun 2. kez ıcerıde bır buyuk defter gıbı bıseye adımı soyadımı felan yazdılar bı kagıdada ımza attırdılar daha sonra ehlıyetlı bırını cagırttılar motoru alması ıcın bu sıtenın modlarından tuncerı cagırdım ( yakın komsumdur ) o aldı. oda bana mahkemeye cıkıp daha sonra cezanı paraya cevırceklerını soyledı ama hala ortada mahkeme kagıdı yok..

cezan kesildiyse o parayı senden mutlaka alırlar sen git önce motorun borcunu sorgula
sonrada bi adliyede sicilini kontrol et sonra rutin bi çevirmede mazallah kelepçeyi yersin :mrgreen:
sanırım senın dedıgını yapsam daha ıyı olacaktır :)

Son düzenleme:
senin ehliyetin varda o an yanında mı değildi yoksa ehliyetin hiç yok mu? eğer ehliyetin yoksa seni nasıl saldılar.ya motoru kapatırlar yada ehliyetli birini çağırmanı söylerler.artı ehliyetsiz adama cezayı nasıl keserler.karışık bi durum.

Devletin 3 kuruş alacağı varsa... fare deliğinede girsen bulur senden faiziylen geri alır.. bunu unutma!!!

bnce mahkeme ye gidip kendi dosyana bi baktır kapanmışmı ? belki bi işine yarar

senin ehliyetin varda o an yanında mı değildi yoksa ehliyetin hiç yok mu? eğer ehliyetin yoksa seni nasıl saldılar.ya motoru kapatırlar yada ehliyetli birini çağırmanı söylerler.artı ehliyetsiz adama cezayı nasıl keserler.karışık bi durum.

dostum ehlıyetım yok ehlıyetlı bırını cagırdılar motoru alsınlar dıye kımlıgımı ıstedıler ceza kesmek ıcın ve keserlerde. sanırım mahkemeye gıtmem gerekır durumu ogrenmek ıcın.

sen vergi borcunu sorgula vergi dairesinden en iyisi,orda ne var ne yok çıkar,acele et valla haciz maciz gelir,ehliyette yokmuş zaten cezyı yediğinde dikkatli ol yavana atma bu işi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar