Bir motosiklette 9 kişi

Motorun arka stop lambasından başka hiçbiyeri gözükmüyor :cherry:

Çin malı bir motosiklet değil orası kesin yoksa apışık vaziyette görürdük :D
planet hocam, yada rus versiyonu ije
Valla gerçekten çok ilginç.Aslında işin ilginç tarafı ortalama herkesin kilosunu 50 kilo desek ki fazladırda ozaman 9x50=450 kilo yapar.Ne motormuş bea.:)

ije hocam

biz arabada 5 kişi rahat edemezken nasıl oluyoda 9 kişi motosiklette gidebiliolar:D

aaa o plakanin ustunde hafif bi bosluk var gibi orayada bi kişi sığardı amcam karırmıs orayi yada farı kırarım demis:D

şaşıracak bişey yok arkadaşlar memleketimin güzel motor manzaralarından biri sdsadece kahraman maraş için doğal bir gförüntü o abartılacak bişey yok
rus malı motor onlar nede olsa sağlam 350 cc hava soğutmalı zor şartların motoru
o maraş a kadar yolunuz düşerse her an bunun gibi manzaralara rastlarsınız

şaşıracak bişey yok arkadaşlar memleketimin güzel motor manzaralarından biri sdsadece kahraman maraş için doğal bir gförüntü o abartılacak bişey yok
rus malı motor onlar nede olsa sağlam 350 cc hava soğutmalı zor şartların motoru
o maraş a kadar yolunuz düşerse her an bunun gibi manzaralara rastlarsınız

Kahramanmaraş ta da azaldı sanırım
ben şehiriçinde yılda 2 kez zor görüyorum artık
eskiden ne çok tu Maraş Antep Osmaniye Hatay Adana Mersin civarında bunlardan

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arasıra gördüğüm rus malı bir motosiklet sanırım bu.. gerçi son bir senedir görmüyordum.

Bende bazen aklıma geliyo düşünüyorum ben binince 67 kg.. bide artçı alsam (arkadaşım 90 kg) 150 kg geçiyo acaba uzun yolda sıkıntı olurmu diyodum... ama olmaz olmaz bunu kesin anladım artık... ben 7 kg hesabı yaparken herifler kaçyüz kg aşmış...

Hocam sen sahibinden com a ortakmısın ???:queen::queen:
Yoksa hissesenetlerınımı topladın:mrgreen::mrgreen:

Motorumu buradan aldım:cherry: 1000 tane ilan var favorilerimde yeri geldiğinde dağıtıyorum işini gören olur:queen:

Sevimli bir durum değil... İstanbul'da kask takmadığı için garipsenir bir sürücü belki. Fakat Gaziantep'te olunca "sevimli", "hoş", "sınır tanımayan milletimiz" gibi ifadeler kullanılabiliyor.

Bence bilinçsizlikten başka birşey değil. Kırıcı olmak istemem ama arkadaşlar eleştiriyi yapacaksak herkese, her şehre yapalım değil mi?

Hiçkimse ölümden muaf değil. Hepimiz etten kemikteniz.

Eskiye göre söz konusu bölgede bu tip kullanımlar azaldıysa buna ancak sevinmek gerekir.

Burdur'un Karamanlı ilçesinde askerlik yaptım. Nöbet tutarken bir tane araba geçiyorsa sekiz tane de motosiklet geçiyordu. İlk baş insan seviniyor "vay motosiklet yaygınlaşıyor!" diye fakat o sürücülerin hiçbirinde bırakın kaskı gözlük bile yoktu. Sinek böcek gelse düşme riskleri var.

Unutmayalım Hindistan'da da motosiklet kullanımı çok yaygın fakat Buda'ya emanet biniyorlar motosiklete.

Afrikanın bir ülkesinde trene binen insanları göstermişlerdi. Vagonların üstüne yanına her yerine tutunmuş, bir şekilde yerleşmiş ve hatta eşyalarını yerleştirmiş insanlar gülerek el sallıyorlardı fotoğraf makinesine.

Tabi yoksulluk ve bilinçsizlik farkı şeylerdir çoğu zaman ama kısmen de ilintili gibi görünüyor.

Neyse...

Kısacası diyeceğim şudur ki Batıda ya da metropollerde en ufak kusurumuzu acımasızca eleştirirken, taşradaki tuhaflıkları ve ihlalleri "yurdum insanı işte" deyip geçiştiriyorsak, bırakalım bu eleştirileri daha iyi.

katip haklısın,yorumlarında mantıklı fakat o kişilerin ekonomik durumu ona yetiyorsa,adam başı kask alsa 9x50 450 tl yapar oda motorun fiatı,fazla bir seçeneği yok,bize göre yanlış bir davranış çünkü biz bilinçliyiz belki onlarda tehlikenin ne boyutta olduğunun farkındadırlar,ama kriz malesef teğet geçmedi,her şey ekonomiye bağlı

1996 da Mardin'de askerlik yaparken karşıdan gelen pırıl pırıl sıfır bir Tempra'yı kontrol için çevirdik. O zamanlar tempra en gözde araba. Arama için arka kapıyı açında arka koltuktaki 4 koyun melemeye başladı. Adam arabasına mı değer vermiyor yoksa koyunlarına mı çok değer veriyor anlayamamıştık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar