"Karşılarında dövüşmeyi bilen adam olsaydı" diyen arkadaşlar için yazıyorum:
Ben lisanslı olarak Muay Thai yaptım uzun yıllar. Hiçbir zaman da sporu kavgaya alet etmedim ta ki 2014 yılında bir kazadan kılpayı kurtulmuş olmama sebep olan siyah bir E kasa Mercedes'in önümü kesip 4 kişi inerek bıçak ve demir sopa çekilene kadar. Gece karanlığında b*k yoluna gitmektense kendimi savunmak zorundaydım. Kırılan parmaklar ve çene kemikleri ile sığırlar arabalarına binip topukladılar. Ateşli bir silah çekmiş olsaydı bu adamlar, öğrendiğim bu sporun bana herhangi bir faydası olmayacaktı.
Sporu kavga çıkarmak için kullanmamak lazım. Eğer onun için sporu öğrendiyseniz sizin içinizde de bir sığır yatıyor demektir. O zaman o sporun ahlakını öğrenememişsinizdir zaten. Benim Muay Thai'yi bırakma sebeplerimden biri bölge turnuvaları öncesi yapılan yükleme idmanında gereksiz gaza gelip attığım yanlış bir low-kick sonucu bir sporcu arkadaşımın kaval kemiğini diz altı bölgesinden kırıp spor hayatını bitirmemdir. O zaman anladım ki bu ve bunun gibi uzakdoğu dövüş sanatları öfkeyle değil, profesyonel olarak sakin bir mental yapıyla icra edilmelidir.
Benzer şekilde 2011 yılında kavga ettiğim bir değnekçiye karşı sinirime hakim olamayıp kaburgalarını kırmış bulundum. Bu adam illegal bir şey yapmasına rağmen aldığı darp raporuyla benden şikayetçi olmuştu. Düşünsenize kanuna aykırı iş yapan birini, sizin hakkınızı gasp edip ölüm tehditleri savurduğu için tartakladığınızdan dolayı yargı sizin aleyhinizde para cezası verebiliyor. Bu kadar salakça bir şey olamaz.
Siz siz olun uzakdoğu dövüş sanatlarını hobi, profesyonel lisans gibi amaçlar dışında kimseye önermeyin. Özellikle de kendiniz sonuçlarının neler doğuracağını bilmeden. Önemli olan meselelerin alevlenmesine sebep olmamaktır. Ancak o zaman hayatta kalma yüzdeniz artar. Sözlü tartışmanın da dozunu abartmamak lazım. Ben de yapı itibariye öfkeli ve karşımdakinin benden aptal ve haksız olduğu durumlarda üste çıkmaya çalışmasına tahammül edemeyen biriyim. Forumdaki tartışmalarda da mümkün mertebe kısa kesmeye çalışıyorum.
Sonuçta hiçbir kavga bir yere varmaz. Herkes sinirlendiğiyle kalır. Bu ülkede yaşayan insanların genelinin bencil zihniyetinden, zeka düşüklüğünden ve kültür yoksunluğundan ne kadar tiksinmiş olsam da burada yaşadığım sürece onları haklı çıkaracak bir şey yapmak istemem. Siz de yapmayın, yaptırmayın.