bir hava soğutmalı 250 likle (mesela klr) uzun yola çıkan varmı? çıkılırsa nasıl olur

Sevgili Arkadaşlar,
su soğutmalı 250 cc lik yada 200 lük gibi küçük motorlarla uzun yola çıkan varmı içinizde hiç...güç ve performans düşüklüğü haricinde örneğin bir klr 250 ile uzun yol yapmanın teknik zorlukları neler olur? tecrubesi olan arkadaşlar paylaşsın lütfen!:)

Son düzenleme:
Ben 250 cc mondial MCT250 ile Marmok festivaline gidip geldim Marmaris Bursa arası gidip geldim. 200 kmde bir durdum grupta büyük motorlar vardı benzin almaları gerekiyordu. Bir sorun yaşamdım. 5 saatte İzmir e geldik. Diğer arkadaşları bekledik. Onlarıda aldıktan sonra 4 saatte de Marmarise indik. Sorun olmadı. benim yaşadığım tek sıkıntı gruptaki motorların büyük olmsından dolayı onlar gibi çabuk hızlanamamdı. Özellikle sollamalarda. Ama düz yolda 100 km sabit hız ile gidebildim.

Son düzenleme:
ben hava soğutmalı kt 125 ile 3 gün içinde ilk gün 200 km 2 gün 350 km 3 gün nonstop 250 km yaptım motorda hiç bi sıkıntı olmadı ama vücütta çok yorgunluk yapıyo

evt sonuçta motor aslında uzun yol motoru değil...vücudu yorması normal..motor gittikten sonra...motorcu adamız:)) vücutda gidecek bir şekil:)

hava sogutmalı mz 251 ile bu temmuz ayında eşimle beraber o sıcaklarda 1ğünde 400 km yol yaptık motor ısındıkca daha da sorunsuz çalıştı

egemen977, baslıkta hava sogutmalı demissin, mesajında ise su sogutmalı demissin, hangisini soruyorsun?
Hava sogutmalıyı soruyorsun sanırım, ben 250'lik Twister(hava sogutma) ile 450km(250km nonstop) yaptım, sorun yasamadım...

Sevgili egemen977, bu sene 250 cc Kanuni Tiger motorumla tek çıkışımda 4500 km yol yaptım 45 gün sürdü. Bu seyahatim sırasında Marmok festivali ve Yalova festivali de programım içindeydi. Site üyesi çok fazla arkadaşlarla görüştük oralarda zaten... Haziran ve temmuz aylarını kapsayan çok sıcak bir dönemde gerçekleştirdim. Hatta ararsan 8-9 başlık altında bu gezilerimi resimleriyle beraber sizlerle paylaştım; geziler buluşmalar topicinde bulabilirsin. Sadece 2 kere yağ değiştirdim. Bir kere de Denizli'de genel bir kontrolden geçti yetkili servisinde... Önemli olan nasıl bir motorla yola çıktığını bilmek... 250 cc veya 1000 cc senin mesafeni değil, zamanını kısaltır ya da uzatır. Benim acelem yoktu paşa paşa gezdim, doya doya tadına vardım yolda olmanın. Bunu yanında her gittiğim yerde servis ve parçasının olduğunu görmek de ayrıca güven verdi. Daha nice yollara aynı motorumla gitmeyi planlıyorum, herkese düzenli ve keyifli sürüşler dilerim... Yolda; motorunun özelliklerine göre gidersen hiç bir sorun olmaz, sevgilerimle... :cat:

HULK da bahsettiği gibi, mesele yol sıkıntısı değil, senin altında 250 lilik var dolayısıyla 250 lilik gibi davranacaksın redline girmeyeceksin, salına salına süzüle süzüle, aslanlar gibi gözünün kestirdiği heryere gideceksin. Adam YBR 125 ile dünyayı dolaşıyor ama neye göre 125lik motora göre hareket ediyor, sende hareket et, dünyayı dolaş. Zorlama hırpalama agresif kullanma dipgaz gitme isteğin heryere ulaşırsın kardeşim.

Bilgi ve tecrubelerini paylaşan arkadaşlara teşşekkür ederim

sen motoru zorlamadığın sürece git gidebildiğin kadar

arkadaşım interneti bir gez millet 150 cc lik çin motorlarıyla türkiye turu atıyor 125cc lik scooterlarla 5000 km yol yapıyor interneti bir gez bulursun bu insaların gezi topiklerini diğer sitelerde motor motordur bakdığın ve biraz mekaniğin olduğu sürece yani motordan anlıyorsan kesinlikle yolda kalmassın..

adamlar dünya turu atıyorlar bozulursa motor yanlarında yedek parçaları var kendileri yapıp yola devam ediyorlar sanmayın yani öyle kusursuz mükemmel motor var teker döndükçe her zaman sorun potansiyeli olucakdır..

sen yeterki gidicek ol 50 cc moblyetteyle türkiye turu yapan bşle var.....

Bende zongshen 250cc v motor var bi günde 600 km yol yaptım hava soğutmalı ve motoru bayağıbi zorlamama rağmen herhangibi sorun olmadı sadece arkadaki silindir öndekine göre birazdaha ısınıyor.Yalnız motorun yağına cok dikkat et azda olsa yağ eksikliği motorda ciddi hasarlara neden olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar