BİR DAĞ KAMP'ÇISININ GÜNLÜĞÜNDEN:-))lütfen okuyun..

"Kasım/2006'da başında Yaklaşık 20 kişilik bir dağcı kafilesiyle Ilgaz Dağlarına Kamp kurmaya gitmiştik. Tabi ben dağcılıktan anlamıyorum ilk defa bir dağ'da çadır kuracağım ve geceleyeceğim. Gündüz hava çook güzeldi. ben nereden bilebilirdimki gece yağmur yağacak:salut: heryeri sular seller kaplayacak. Akşam oldu dağların tepesinde bir yer bulduk bizim kamp olayını organize eden ve kafileye önderlik eden abimiz önderliğinde. Herkes kendine bir yer belirledi. çadırlarını kurdular. Bende kimse rahatsız olmasın(Gece Çok Horlayarak Uyurum Bide Yorgun Olursam varya Kaçacak Delik Arar Herkes Horlama Sesimden ) diye gittim. kendimce güzel bir yer seçtim. Oraya çadırımı kurdum.(Nerden bileyim Bir Dere Yatağı Olduğunu ) çadırımı kurarken bana yardımcıda oldular sağolsunlar. Sırt çantamda ne ararsan var ama diğer arkadaşların çantalarında hep dağcılıkla ilgili malzemeler ve giyecekler, benim çantamdada sanki ben dağa değilde düğüne ve plaja gidiyormuşum gibi sadece ayağımdaki spor papuç hariç, çanta içinde takım elbisem (ütüsü bozulmasın diye dikkat etmeme rağmen buruşmuş ),takım elbisemin içine giyerim diye 3 tane ütülü gömlek,Ütü ve Saç Kurutma makinası, kot pantolonumdan bozma şort'um,çook sevdiğim yaz kış kullandığım siiyah camlı güneş gözlüğüm, ayna, tarak, el ve yüz kremi (soğuk olursa yüzüme ve elime sürerim diye),:mrgreen: dağda ormanda elime ayağıma diken batar diye getirmiş olduğum yara bantı,birde çook sevdiğim uzun burunlu ve yüksek ökçeli iskarpin rugan ayakkabım.:mrgreen::bounce: Neyse uzatmayalım o akşam yemeklerimizi yedik (konserve,bisküvi ve kola )Ama ben hala açım çünki hayalımdeki dağcılık böle değildi. oralarda kamplar kurup ahçımız olcak bize yemekler yapcak...nerdeeeeeeee :salut: açlıktan midem kazındı , kamp ateşi yakılcak biz etrafında şarkılar söyleyip dans edeceğiz diye hayal kurdum durdum. Meğerse kazın ayağı öle değilmiş geç saatlerde herkes çadırına çekildi . Allahımm ben gündüz gözüyle kurduğum çadır yakın gibi gelmişti meğerse ben bayağı uzağa kurmuşum çadırımı. Tırsa tırsa çadırımın içine girdim zaten yorgun olan vücudumu uyku tulumunun içine atar atmaz uyumuşum. Sabaha karşı bir sesle uyandım . acayip şekilde yağmur yağıyor heryerim su olmuş taaa neredeyse uyku tulumuna girmiş yağmur suyu. Hemen uyku tulumunun içinden çıktım çadırdan dışarı kafamı çıkartayım birde ne göreyim çadırın önüne koyduğum spor papuçlarım yağmur suyuylamı artık yoksa köpekmi aldı.anlamadım :silent:yok olmuşlar .Uykum bölündü onamı yanayım, ayakkabılar kayboldu onamı yanayım,heryerim ıslandı onamı yanayım şaşırdım kaldım .Allahtan yanıma getirdiğim yedek ayakkabım vardı ama onlarda malesef dağ koşullarına uygun değildi(Sivri burun, yüksek ökçeli rugan ayakkabım):bounce: Artık o dağlarda siz düşünün benim halimi, düşünmek ve hatırlamak istemediğim bir geziydi. "

Bunu okuyunca ben çok güldüm.:queen:yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
abi senin için tecrübe olmuştur bidahaki sefere hazırlıklı gidersin normaldır ilk bir yere gitmeler hep böyle olur ben de dağı ve doğayı seven biriyim her yaşamın kendine güre zorluğu vardır şehirde de böyle çok sıkıntılar yaşıyoruz messella tırafik te yoları su ve sel içinde arabalarımız yözüyor ama nedense kırsaldaki imkansızlıklar bize tuhaf geliyor dağ bayır ova ağaçlar vede çamuru bile seviyorum umarım sende zamanla alışırsın saygılar .:)

abicimm dağda resepsiyonmu düzenleyeceklerdi,gömlekler takım elbiseler felann ,güzel paylaşım eyvallah:)

abi senin için tecrübe olmuştur bidahaki sefere hazırlıklı gidersin normaldır ilk bir yere gitmeler hep böyle olur ben de dağı ve doğayı seven biriyim her yaşamın kendine güre zorluğu vardır şehirde de böyle çok sıkıntılar yaşıyoruz messella tırafik te yoları su ve sel içinde arabalarımız yözüyor ama nedense kırsaldaki imkansızlıklar bize tuhaf geliyor dağ bayır ova ağaçlar vede çamuru bile seviyorum umarım sende zamanla alışırsın saygılar .:)

:) Ama bu olayı yaşayan ben değilimki tecrübe edineyim. Zaten başlıktada belirttiğim gibi yeni başlamış bir Dağcı kardeşimin günlüğünden alıntı yaptım:pr::pr:
Yorumun için teşekkür ediyorummmm:wiinkk:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kamp ateşi yakılcak biz etrafında şarkılar söyleyip dans edeceğiz diye hayal kurdum durdum. Meğerse kazın ayağı öle değilmiş geç saatlerde herkes çadırına çekildi . Allahımm ben gündüz gözüyle kurduğum çadır yakın gibi gelmişti meğerse ben bayağı uzağa kurmuşum çadırımı. Tırsa tırsa çadırımın içine girdim .

:mrgreen::mrgreen: süper ya . hepsi tamam da takım elbisenin ne işi var dağda:mrgreen: bizim çavuştepe kampın benzemiş bu .açlıktan ve yorgunluktan bitap düşmüş halde yürürken Türkçe bilmeyen bize kürtçe bişeler soran yaşlılarla ingilizce konuşmaya çalışıyoduk . :mrgreen: mantığa bak :p vi dont sipik kürdiş , vi ar fırom törkiy :mrgreen::mrgreen: kendimizi hangi ülkede sanıyoduk aceba

bende bazan kamp kurardım ama yanımda rugan ayakkabı ütülü gömlek götürmedim hiç en başta sivrisinek kremi sargı bezi flaster matara iki adat 20 cm uzunluğunda 4-5 cm eninde çıta kartuş ocak ve lamba konserve yedek mont yada yağmurluk uyku tulumu -40 derece ye dayanıklı zippo benzin,tahkimat edavatı tuzsuz şekersiz besinler ve en son 50 mt kadar ip ve karabina alırdık yanımıza bu arkadaşın kurtlarla dans yada ördeklerle vals yapmaya gitmiş

Televizyonda hep söylüyor ya; zirve resepsiyonda buluştu diye...

Demek bu arkadaş da zirvede resepsiyon var zannedip gitmiş :mrgreen:

Kusur sende değil, seni dağ başına götürürken iyi yönlendirmeyen arkadaşlarında. Tecrübesiz olduğunu biliyorlar ve hazırlık aşamasında hiç fikir vermiyorlar.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben bunun gerçek olduğuna inanamadım. yani en ... ilginç zihniyetli insan bile bunun ancak yarısını yapar.. kendimden biliyorum :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar