Bilirkişi SARP EREM'i Kusurlu Buldu..

Arkadaşlar atladığınız bir nokta var: 120 promil alkol ve motosiklet :silent:

biz alkole dediğimizz bişey yok abicim evet ok hatalı o konuda ama ikin ci araba vurp yada ezip neden kaçıyo yada neden durup müdahale etmiyeo otamatik olarak 83.maddeye giriyo bu iş

+1000:cat:hatta+10000......ne var yaa iciyorsunuz..iciyorsun atla taksiye gittt....lafim merhuma degil arkadaslar,su alkoli icenleree..gecen sene herif alkollu arkasinda kiz cagizi dusurmus otobanda farkinda degil..yaa bu mu motosiklet ruhu..bu mu duzenli kullanma ..bizim bile sitede goruyorum gezilerde likir likir gidiyor ickiler bide mahiretmis gibi resimleyip siteye koyuyorlar...boyle yanik yanik yakinmamin sebebi mahalle arkadasim,abisine kiziyor,susuz 1 sise rakiyi icip otobana cikip surat :cat:motoru ile kafa kaldiriyor..netice sabah 4 te polis telefonuyla firladik gittik..kafasinin yarisini otobandan kazidik ..sitemim buna..alkole..

alkollü araç kullanmayın ve kullananlarıda desteklemeyin, bir arkadaşınız alkollü ise aracına binmeyin ve mümkünse onunda kullanmasına engel olun

allah mekanını cennnet eylesin Sarp Arkadaşımızın ama ; Nedir bu Sorumsuzluk Anlamadım.. O ezen Cahilinde Hiç Bi İnsafı yok acaba ki Böyle uzakta duruyor ve gelip Teslim Olmuyor ? Kendimi Çok kötü Hissettim ...

başımız sağ olsun:
1.prometheus yerden göğe haklı altına imzamı basarım "alkol " affedilemez bir hatadır.(kazanın gerisini bilmiyorum ,kaçmak ta aynı derece suç,ama korktum kaçtım deyince suçunuz hafifliyor diye biliyorum.)
2.asli kusurlarda şerit ihlali diye bir tanım var.benim bildiğim yollarda tabelalar olur:
"işte en sağda bir kamyon resmi;ortada bir otomobil ve en solda da gölgeli çizgilerle sollayan hızlı aracı sembolleyen bir otomobil."
bunun anlamı şu gibi geliyor -yanlışsam düzeltin,eksikse tamamlayın- yasal hızımıza göre gitmemiz gereken şeritte bulunmamak asli suçtur.
tabii burdan şu yorum çıkmaz falanca şeridin fişmanca konumu.
yasalarda eksik veya açık bulunduğunda son karar bilirkişiye danışılır.bilir kişi de bilir bilmez bir kişi ise yorumu çarpıtıp davanın yönünü değiştirebilir:
-şimdi bilir kişi bence şu yorumu yapmış:
motosiklette hacim güç vs yok yasal hız 70 km/saat(istersen 1500 cc ss a bin 70 + %10= 77 yasal hız sınırı o da şehir dışında.)ha bu durumda kamyonla aynı statüye girip bize düşen yol sağ şerit oluyor.
"ee bilirkişi de bize sağın sağını layık görmüş"
inşallah en kısa zamanda şu yeni yasa geçer ve yasal hızımız 70 den 90 a çıkar ve sağ şeritten kurtuluruz.

çarpıp kaçanın insanlığı ortada. zamanımızda malesef kimseyi sen iyisin sen kötüsün diye yargılayamıyoruz. bu şartlarda kişi kendini kollamalı her zaman yoksa başkalarının merhametine kaldıysak işimiz hepten bitik.
alkollü motosiklete binerek en büyük kötülüğü erhum kendisine yapmış...

Bazı arkadaşlar duygusal olarak düşündüğü için çarpıtmış Prometheus haklı.Ben de Sarp Erem in alkollü olduğunu bilmiyordum şu anda öğrendim.Çarpıp kaçan insanlıktan nasibini alamamışlara zaten diyecek bir şey bulamıyorum ama alkollü iken araç kullanmak hele hele motosiklet kullanmak çok büyük bir hata.Kullanmayın kullandırtmayın lütfen.:pale:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bence de suçlu...120 promil az bir miktar değil.... Yaklaşık 3 şişe biraya eşit....

Haa o kaçan taksici suçsuz mu?...Onda insanlık suçu var ki cezası konuşulamaz bile... :cat:

Burda gözden kaçırdığımız bir şey daha yokmu ?Daha vahim olanı dikkat edin yolun ortasında çakar biri öldürür!:mad: sonrada serbest kalır...

"Emekli Trafik Başkomiseri Süreyya İğdil tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, 120 promil alkollü olan ve motosikletiyle sağ şeridin sağ kenarından seyretmesi gerekirken yolun ortasından seyretmesi nedeniyle Sarp Erem'i birinci derecede asli kusurlu buldu."

evet alkollü olabılır pekı arkadan gelen ve ezip gecen aracın sürücüsünde suç yok yanı sütten çıkmış ak kaşık yapma dostum senden böyle bir cevap beklemezdım :farao::pale:

Lütfen çarpıtmayalım, kimseye "ak kaşık" dediğimi hatırlamıyorum, iddia eden varsa buyursun :farao:

Ankara MT olarak en başından beri bir şeylerin savaşını veriyorum. Gerekirse üyelerle zıt düşüyorum, ancak yine de içkili mekanlarda toplantı yapmamaya özen gösteriyorum. Bu konuda benim vicdanım rahat merak etme. :cat:

Bilirkişi deyince hemen birkaç şey yazmk istiyorum bilmeyen arkdaşlarım için

Diyelim trafik kazası ile ilgili bir davada bilirkişi diye uzman birisini aramazlar neden mi ? çünkü trafik kazalarıyla ilgili davalara bakan ve davaların %90 ını elinde bulunduran, yani onu bunu biraz görüp dosya alan, zamanında piyasa yapmış bilirkişiler vardır. Bu yüzden hakimler, dava konusuyla ilgili dalında uzman olan bilirkişi aramazlar.

Mahkemeler ilan asarlar bazı meslek dallarıyla ilgili bilirkişi alınacaktır diye müracatlardan yeterli kadar insanı bilirkişi tayin ederler.

Nerden mi biliyorum bunları çünkü bende başka bir konuda bilirkişiyim ama şimdiye kadar hiç çağırılmadım gel bu dosyaya bak diye :) neden mi çünkü gidip birilerinin kapısını aşındırmıyorum. Ama görev verilirse adalet için yaparım para için kimselerin günahına girmem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar