- Konu Yazar
Uzun zamandır 2 teker, 4 teker şöförüm ve çoğunlukla trafikte yaşadığım bir sıkıntıyı paylaşıcam. Genel itibariyle konu 4 tekerlerle alakalı. Hem motorda hem de arabada karşı arabayla bir sıkıntı yaşadığımda %90 ihtimalle şoförün direksiyon hizasından veya aşağısından baktığını görüyorum. Yani koltuk ayarının şoförün boyu ile alakası olmayan bir seviyede aşağıda veya geride olduğunu görüyorum. Çoğunlukla da bayan şoförler oluyor çünkü arabayı eşi işte iken veya sadece o an eşleri yanlarında değilken kullanıyolar ve eşlerinin ayarlarını bozmak istemedikleri için direksiyon simidinin arasından yola bakmaya çalışıyolar. Belki biraz abartmış olabilirim ama gerçekten hiza olarak nerdeyse böyle. Arkadaşlar trafiğin gözle görülmeyen çok büyük bir problemi bu. Bayanlara has bir durum değil bu. Bazen de tiki gençlerin koltuklarını yatar vaziyette kullanmaları ile bu durum gerçekleşiyor. Farkındalık seviyesi fiziki olduğu gibi çok çok aşağılarda. Arkadaşlar, çevremizdeki herkesi uyaralım; 3 yaşında bir çocuk koltuğumu tam aşağıda ve geriye yatar vaziyette tuttuğumda sadece 2 metre ötedeyse görülebiliyor. Bu başka arabalarda belki de daha vahim durumlarda. 3 yaşında diyorum çünkü koşmanın tam vakti ama bilinçsizce. Etrafı iyice bir gözlemleyin. Trafikte kimin hangi vaziyette şoför koltuğunda oturduğuna bir bakın. Durumun ne kadar içler acısı olduğunu anlıyacaksınız. Farkındalık yaratmamız lazım bence. Bişeylerin ihtiyaç olduğunu anlamak için illa tamponun altında bir can olması gerekmez. İleri görüşlü ve sağduyulu olmaya davet ediyorum sizi. Şahsen kendi koltuk ayarımı dizlerim direksiyonun alt taraflarına değmeyecek kadar önde, kafam hiçbir suretle tavana çarpmayacak kadar yukarda ayarlıyorum. Eşime de her direksiyon başına geçtiğinde kendi koltuk ayarını kontrol etmesini hatırlatıyorum. Hiçbirimiz koltuğu ayarlayacağımız 15 saniyeye muhtaç değiliz bunu unutmayın. 15 saniyede ben dünyayı kurtarırım diyen varsa o zaten koltuğunu ayarlamasa da dünyaları kurtarabilir...