bilgisine güvenen varsa gelsin...HODRİ MEYDAN!

Mersin İl Temsilcisi
arkadaşlar, çoktandır bilgi aktarımı olan başlıklar açılmaz hale geldi. ben de, kendi başıma birşeyler yapmaya çalışarak hem teknik, hem de teorik olarak beyin jimnastiği yapalım dedim...
buna benzer sorularla sürekli karşınızda olacağım...
katkı sağlayan herkese teşekkür ederim...

SORU : KAPANAN VİRAJA NASIL GİRİLİR? HANGİSİ DOĞRU? NEDEN?

URL=http://img197.imageshack.us/i/hatsorususoruoldu.png/]
hatsorususoruoldu.png
[/URL]

Üçü de yanlış. En güzel girişi kırmızı yapmış ama o da çıkışta çuvallamış. Viraja giriş kırmızı gibi çıkış mavi gibi olmalı.

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Kırmızıyı tebrik ediyorum çok kıtır sürücüymüs :) Mavi sanırsam. Viraj dıştan içeri , tekrar içten dışa alınır

Son düzenleme:
pembe evet pembe doğru çizgi o aha burdan öyle görünüyor:mrgreen:

öncelikle bu tek yönlü yol yada pist mi öyle olduğunu var sayarsak yeşil

yol çift şeritse kırmızının girişi doğru, mavinin girişi sakat çünkü ölü bölgeye bodoslama dalıyor.
aslında bana kalırsa böyle bir virajda yapılacak en güzel şey, tın tın 30-40 la en sağdan gitmek. hiç kasmaya gerek yok. :)

Trafikte en uygunu yeşil çizgi galiba. Viraj mümkün olduğunca dışarıdan alındığı için yolun devamını bize en iyi yeşil çizgi gösterir. İçeriden alırsak görüş açımız kötüleşeceğinden daha az şey görürüz. Açı yüzünden gözden kaçıracağımız şeylerden biri, küçük ama paha biçilmez bir tehlike emaresi olabilir.

Ek: Başlığa tekrar baktım da, bilgisine o kadar güvenen biri değilim, estağfurullah. Kendi çapımda fikir beyan ediyorum.

Son düzenleme:
evet pist olursa yeşil tek yönlü yol olsada yeşil ama cift yönlü yol olsa su silahı arkadaşıma katılıyorum

Mersin İl Temsilcisi
tek yönlü yol olarak ya da kendi şeridiniz olarak düşünün, karşı şeride sarkma yok...

sorumun cevabını saat 12,00 dan sonra vereceğim :)

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Hiçbiri... Vaktim yok..Akşam gelince çizerim......... :)

Mersin İl Temsilcisi
viraj zaten sııradan değil.

viraj zaten apexli
neden çift apexli dönüş yapılmalı ki?
daha kolay ve hızlı ve güvenli olan şekli yok mudur?
kırmızı çizgi karşı bariyerlere patlamış zaten :(

Mavi çizgi bana göre , nedenini sorarsan ; Mavi çizginin başladığı yerde bir viraj ve sürücü dıştan içeri almış diğer viraja geldiği zaman tekrar dışa çıkmış ve dıştan içeri viraj almış.En güvenlisi mavi bence.

Mersin İl Temsilcisi
çok çok tecrübeli bir ustamızın yorumu şöyle :

"Virajlar, herzaman için dıştan alınır.
Mümkün olduğunca dışa yanaştığımız zaman görüş açımızı olabildiğince genişletmiş oluruz. Bu şekilde karşıdan gelecek tehlikeleri daha erken görmekle birlikte, hızımızı koruyarak daha az yatmak suretiyle virajı güvenle almak mümkün.

Burada sırasıyla,
Pozisyon
Hız
Vites
Sıralaması uygulanmalı, kesinlikle viraj çıkış noktası, üçüncü gözümüz diye tabir ettiğimiz çenemizle takip edilmelidir. "

bu cevaba çok yakın cevap veren arkadaşlarmız oldu. bu mantıkla da hareket edelim :)

Kırmızının giriş açısı iyi lakin çıkış açısı fazla bummmm:yanlış
mavinin giriş açısı çok keskin ve dışa açılıp tekrar keskin bir dönüş:yanlış
yeşilin giriş açısı çok rahat ama çıkışı çok keskin dönmüş:doğru-yanlış viraj hattını terk etmeden giriş yapmış ama çıkış da viraj hattına uyulmamış
Sonuç 3 renkte yanlış 3 rengi birleştirir isek ortaya mor çıkar doğru olan moorr.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar