Bilgisayardan anlayanlardan yardım lutfen...

Herkese slm dostlar.Sabah duzgun çalışan bilgisayarım aksam açılmadı.Şu uyarıyı verdi:WINDOWS/SYSTEM32/CONFIG/SYSTEM dosyası eksik bulunamadı gibi birseyler diyor kurulum cd'sini takın r ye basın diyor.Cd yi takıyorum ve aynı yere gene geliyor hiçbirsey olmuyor.Bilgisayar forumlarında cd yi takın duzelir diyor ama benimki aynı yere donuyor cd yi takın r ya basın diyor hep.İşin kotusu hafızasında da onemli bilgilerim var lutfen yardım dostlarım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
aynısı bana olmustuuuu :pale: kurulum cdsini takın diyo ya hani pcyi formatlayacak sakın bişeye dokunma , bilgisayarcıya fln götür ...

anladığım kadarıyla başlangıçta cd sürücün boot etmiyor, bilgisayarın açılırken cdrom sürücünün okuması lazım onu da biostan açarsın. bunları yaptıktan sonra tekrar bi dne ..

biostan ayarlama yapman gerekiyor.ilk hedef sürücü olarak CD ROm seçeneğini seçeceksin sonrada cd yi takınca direkt boot etmeye başlicak sonrada yükleme yapacak veya eksik dosyaları bulup hatayı düzeltecek.senin biosun modelini bilmiyorum ama hepsinde aşağı yukarı aynıdır.

bioastan cd yi açılışa ayarlıyıp aynı format atar gibi fakat windowsu onar de bidaha sorunu çözmüş olarrak açılıcak .bilgisayarcıya en son aşamada git cebindeki parayı kurtar böyle basit bişey için yazık

Arkadaslar çok sağolun bilgiler için.Şu bios işini aksam bi deneyeceğim.Ama arkadaslar bios işini biraz adım adım anlatırmısınız hiç böyle bi uygulama yapmadım.Varolan 12 gb cok mühim (bana gore) bir zararı olurmu bu uygulamanın.Şimdididen tekrar tesekkürler.

Arkadaslar çok sağolun bilgiler için.Şu bios işini aksam bi deneyeceğim.Ama arkadaslar bios işini biraz adım adım anlatırmısınız hiç böyle bi uygulama yapmadım.Varolan 12 gb cok mühim (bana gore) bir zararı olurmu bu uygulamanın.Şimdididen tekrar tesekkürler.

Bilgisayar ilk açıldığında çıkan ekranda
BOOT MENU-F??
BIOS - F??

Gibi şeyler çıkar karşısında F?? olanı tıklayın
Bios açılacaktır üst sekmelerde BOOT yada ona benzer açılış ile alakalı birşey vardır
1. sırayı CD-DVD
2. sırayı HDD
3-4 önemli değil

Yapıp save and exit yapmanız gerekiyor.

Bilgisayar ilk açıldığında çıkan ekranda
BOOT MENU-F??
BIOS - F??

Gibi şeyler çıkar karşısında F?? olanı tıklayın
Bios açılacaktır üst sekmelerde BOOT yada ona benzer açılış ile alakalı birşey vardır
1. sırayı CD-DVD
2. sırayı HDD
3-4 önemli değil

Yapıp save and exit yapmanız gerekiyor.

Güzel anlatmışın:cat:

bu aşamadan sonrabilgisayar kapanıp açılacak.
o sırada windows CD si CDROM içinde olsun. sonra bi uyarı verecek. CD yi okuya bilmesi için bir tuşa basınız. sizde o sırada herhangi bi tuşa basınız klaveden. farketmez. sonra
kur dosyaları kopyalanıyor diyor. sonra çıkan maviş ekrandan takip ederek onar ı tıklayıp onatacan

en garantisi format sp2 olursa daha iyi olur

Varolan 12 gb cok mühim (bana gore) bir zararı olurmu bu uygulamanın.

iyi okuyun. hemen işin kolayına kaçmayın format at felan.
onu dedem de yapar...
arkadaşın mühim dosyaları var kurtarması gerek.

dostum en kötü ihtimalle harddiskini sökersin başka PC ye takarsın.
http://www.bydigi.net/bilgisyar-donanim-destegi/163129-master-slave-ayari-nedir-nasil-yapilir.html
şurdaki gibi master/slave ayarını yaparsın.
sen başka PC ye takacağın için HDD yi slave yaparsın.:cat:

arkadaşlar size bir sorum olacak.bilgisayar kullanma özürlü biri olarak bir kaç fotoğrafla birlikte benim küçük söförlerimi bi sayfada paylaşmak istiyorum.bunu nasıl başarabilirim.yardım ederseniz sevinirim...

iyi de C sürücüsüne atsın formatı,önemli bilgileri de D sürücüsüne atsın,

sistem cdsini tak sistemi onar gibi bir ibare var onu seç format atmaz sistemdeki sorunu giderir sadece

çok basit anlatmakla olmaz yaşamak gerek :p

hiç format atmadan kurtulur, hemde 10 sn lik bi iş

Tundzday ve sularseler super anlattınız aksam denicem işşallah su 12 gb lik dosyayı kurtarırız.Diğer arkadaslarada tesekkür ederim ilginiz için.

Arkadaslar bios a setuptanmı gireceğiz acaba baktım ole F... yazan birsey bulamadın.Suanda bozuk bilgisayarın basındayım yardımlarınızı bekliyorum.

Bi yerde en sorulması gereken soru bilgisayardan anlayan var mı sorusudur. zira bizim nesilde hemen hemen herkes anlar veyahut anladığını düşünür. Bir alt jenerasyon ise kendini komple hacker ve webmaster sanar : )

Arkadaslar Allah sizden razı olsun,gonlunuze gore motoru versin(sularseller,tundzday.. ve diğer yardımcı olan arkadaşlar).Hallettim.Bende F tusu ile değil Del tusu ile giriyor biosa.Çok çok sagolun çok teşekkür ederim.Dosyalarımı kurtardınız cok tesekkürler.:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar