Beynim yandı psı değeri

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motorunuzun marka ve modelini söylerseniz yardımcı olmak daha kolay olur.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kanka 113psi mi diyor ben mi yanlış anlıyorum ? PSL mi yoksa PSI mı anlayamadım ama mantığa göre grafikteki servis yazan yerde 8/ 113 diyor. Senin ölçerde de 8 ve 113 ün yerleri yakın belki onunla alkalı bir şey olabilir.

Motorunuzun marka ve modelini söylerseniz yardımcı olmak daha kolay olur.

tvs apache rtr 150

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:29 ----------

Anlayamadığınız yeri anlayamadım?

şimdi siyah yazan yerler psi diyor benim kılavuz da 142 - 184 arası diyor saatte 25 üstünde sanırım 30 35 oluyor onu anlamadım

ha psi ile psI farklı birşeymi onuda aratıyorum internette herahangi bir şey bulamıyorum takıldığım nokta orası

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hocam buarada kitapçık ya da orada burada yazılı tüm bilgiler motosikletinizin lastiklerinin soğuk olduğu anda geçerlidir. Yani mesela sabah evden çıktınız, 5-10 km yol gittiniz ve bir benzincide mola verdiniz, tutun ki benzincinin lastik basınç ölçer makinesinin kalibrasyonu doğru diyelim (Genellikle yanlıştır) o zaman ısınmış lastiğinizin basınç değerinin 2-3 psi fazla çıkması normal.

Hocam buarada kitapçık ya da orada burada yazılı tüm bilgiler motosikletinizin lastiklerinin soğuk olduğu anda geçerlidir. Yani mesela sabah evden çıktınız, 5-10 km yol gittiniz ve bir benzincide mola verdiniz, tutun ki benzincinin lastik basınç ölçer makinesinin kalibrasyonu doğru diyelim (Genellikle yanlıştır) o zaman ısınmış lastiğinizin basınç değerinin 2-3 psi fazla çıkması normal.

arkadaşlar özür diliyorum kafa patlattığım için tam olarak anlatmadım konuyu lastik basıncı değil motor kompresyon ölçümü bu değer

ilk resimdeki olması gereken değerler 2.r esimdeki benim ulaştığım değerler

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Puhahahahah ben epey yanlış anlamışım, kusura bakmayın.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Silindir kompresyonu 2,5 bar veya 35 psi ölçülmüş. Normali 10-13 kg/cm2, servis limiti 8 kg/cm2 yazıyor. Birim dönüştürüp kontrol etmek lazım. Ben baktım kg/cm2 veya psl bulamadım. Birazdan teknik bilgi sahibi biri gelip sükuneti sağlar sanırım :)

Son düzenleme:
psi ile psI aynı şey mi acaba ben ona takıldım
İlk resimde o şekilde yazıyor yani psI şeklinde yazan psi ise o zaman doğru
yani yanlış olabilir

o katalog ingilizce değil psi yerine psl yazılmış da olabilir ama emin değilim psl hiç duymadım , basım hatasıda olabilir..

Silindir kompresyonu 2,5 bar veya 35 psi ölçülmüş. Normali 10-13 kg/cm2, servis limiti 8 kg/cm2 yazıyor. Birim dönüştürüp kontrol etmek lazım. Ben baktım kg/cm2 veya psl bulamadım. Birazdan teknik bilgi sahibi biri gelip sükuneti sağlar sanırım :)

ortalama değer 100 ila 200 psi arasında bir yerdedir , 75 in altında yokuş çıkamazsınız , 50 nin altında hiç çalışmaz..

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
ortalama değer 100 ila 200 psi arasında bir yerdedir , 75 in altında yokuş çıkamazsınız , 50 nin altında hiç çalışmaz..

Doğru. Benim eski motosikletin motor bitik değeri 163 psi. Belki de arkadaş düzgün bir ölçüm yapamadı. O kadar düşük bir değerde olması biraz zor görünüyor. TVS manueli de biraz değişik. Benim elimdeki Yamaha manuelinde kPa cinsinden yazılmış değerler.

Son düzenleme:
internette birden fazla çevirici de karşılaştırma yaptım vardığım sonuç ölçüm yanlış başka açıklama bulamadım
eğer doğru ise sizin dediğiniz gibi motor yürümemesi lazım ama yürüyor yokuşta çıkıyor

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
internette birden fazla çevirici de karşılaştırma yaptım vardığım sonuç ölçüm yanlış başka açıklama bulamadım
eğer doğru ise sizin dediğiniz gibi motor yürümemesi lazım ama yürüyor yokuşta çıkıyor

Ölçüm cihazı ayarı kaçmış herhalde...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar