Beyaz far kullanımı yasaklanıyor!

beyaz-far-yasaklandi-mi-1.jpg

Sürücüler dikkat! Beyaz far tarihe karışıyor. Ağır para cezaları uygulanacak

İçişleri Bakanlığı, trafikte karşıdan gelen sürücülerin görüşünü olumsuz etkileyen beyaz far kullanımını yasaklama kararı aldı. Yeni düzenlemeyle fabrika çıkışı dışında takılan beyaz farlar artık tarihe karışacak.

İçişleri Bakanlığı, trafikte sürücülerin görüşünü olumsuz etkileyen beyaz far kullanımına yasak getirdi. Yeni düzenlemeyle fabrika çıkışı haricinde takılan beyaz farlar artık yasaklanacak, uymayan sürücülere ise ağır para cezaları uygulanacak.

2025 yılı itibarıyla abartılı egzoz kullanımına verilen 9.267 TL’lik cezanın, beyaz far kullananlar için de geçerli olması bekleniyor.

Cezaya rağmen farlarını değiştirmeyen sürücüler için trafikten men cezası uygulanacak. Denetimlerin artırılmasıyla birlikte fabrika çıkışı harici beyaz far kullanımı tamamen sona erdirilecek.

Haberin devamı için tıklayın.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Şükürler olsun, umarım kanunu uygularlar

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Bence yerinde bir karar olmuş, doğru ise. Bazı arabalar öyle bir LED far taktırıyorki, karşıdan gelirken beyaz ışığa doğru gidiyormuşum hissine kapılıyorum, aha diyorum kesin gittim bu sefer :/ o far yhüzünden önümü göremiyorum, ışık görmüş tavşan gibi bakıyorum...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Paran olmayıp sıfır alamıyorsan beyaz far kullanamassın pis fakir...

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Ulan yarın takacaktım. Eee nolcek şimdi. Normal far bi halt göstermiyor. Özellikle çizgi yapan göz almayanını aldıydım. Satılık philips led h7 var..

Motosikleti
D400
Ulan yarın takacaktım. Eee nolcek şimdi. Normal far bi halt göstermiyor. Özellikle çizgi yapan göz almayanını aldıydım. Satılık philips led h7 var..

görüşü aynı olup daha yüksek ışık veren bir farın değiştiğini nasıl ayırt edecekler merak edıyorum.

Motosikleti
Ns200 15"
Led farı uzun süre boyunca kullandım daha hiç selektör atan olmadı çünkü ayarı düzgün yaparsanız göz almaz. İş bilmeyenler yüzünden kurunun yanında yaşta yanıyor.

görüşü aynı olup daha yüksek ışık veren bir farın değiştiğini nasıl ayırt edecekler merak edıyorum.
tabi ki anlamayacak, cezayı yapıştırıp hazineye para aktaracaklar...
hazineye (kendini soylu ilan etmiş siyasetçilere ve bara babalarına) para lazım olduğu için yeni bir bahane üretilmiş oldu. polisler artık beyaz farı görünce otomatik ceza yazabilecek, hali hazırda tüm trafik sistemi vatandaşa anlamlı veya anlamsız cezalar kesip halkın sürünmesine yönelik bir sistem.
kesilen cezaların da bir çoğu ahlaksız ve üstüne hukuksuz.
diğer taraftan terörist başına bile susan, ses çıkarmayan bu halka gayet müstehak, böyle halk böyle muamaele hak ediyor.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Affedersiniz ama bu "beyaz far" ne boka yarıyor?
Bir seferinde arabanın patlayan ampulünün yerine normal ampul bulamadığım için mecburen alıp taktım. Yolda yağmur ve sise yakalandım, 75 kilometre yolu zor gittim. İlçeye iner inmez de söküp internetten normal ampul sipariş ettim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben de vstrom'un çift farlarını H4 led ampul ile değiştirmiştim. yukarı yönde değil eski orjinal farların hizasında düzgün ışık veriyordu. H4 halojen ampuller tanesi 50W'dan toplamda 100W güç çekiyorlar, kontağı açık unutunca akü çabuk bitiyor diye led ampul takmıştım.
Söküp eskileri geri takarım artık.

Motosikleti
1190 ADV
İç işleri önce polislerin gereksiz çakar açıp trafikte milleti kör etmesini bi düzenlesin bence.

Ben de vstrom'un çift farlarını H4 led ampul ile değiştirmiştim. yukarı yönde değil eski orjinal farların hizasında düzgün ışık veriyordu. H4 halojen ampuller tanesi 50W'dan toplamda 100W güç çekiyorlar, kontağı açık unutunca akü çabuk bitiyor diye led ampul takmıştım.
Söküp eskileri geri takarım artık.

Beyaz ışıkla ilgili bir düzenleme yapılacak büyük ihtimalle, 3000K led ampul takarsın sorun kalmaz.

Motosikleti
Ns200 15"
İç işleri önce polislerin gereksiz çakar açıp trafikte milleti kör etmesini bi düzenlesin bence.

Beyaz ışıkla ilgili bir düzenleme yapılacak büyük ihtimalle, 3000K led ampul takarsın sorun kalmaz.
3000k limon sarısı gibi oluyor 4500k olursa normal halojen ampül rengi gibi oluyor. Ama polisler konusu benim canımı sıkıyor, geceleri kör ediyorlar insanı.

Motosikleti
Forza 250

Ya harbiden bunu bir tek ben düşünüyorum sanıyordum eskiden böyle değildi de son 1 senedir bu yeni kasa Tucson,Togg ve Qashqai'lerde farklı çakar mı kullanıyorlar anlamadım geceleri kör ediyor resmen

Motosikleti
1190 ADV
Ya harbiden bunu bir tek ben düşünüyorum sanıyordum eskiden böyle değildi de son 1 senedir bu yeni kasa Tucson,Togg ve Qashqai'lerde farklı çakar mı kullanıyorlar anlamadım geceleri kör ediyor resmen
Eskiden polis araçlarının çakar ve sireni acil bir durum söz konusu ise açılıyordu. Şimdi sürekli çakar açık geziyorlar. Başkasının gözünü alması da umurlarında değil.

CBR125R'ımın ilk üstünde gelen halojen ampüllerini kullanıyordum ve ne yol gösteriyor ne bir şey sellektör atıyorum o bile fark edilmiyordu Photon H4 aldım led şuan yolu vs. her yeri çok rahat görüyorum ve trafikte ki kimse şuana kadar rahatsız olup sellektör atmadı evime yakın diye bisikletçiden bozma bir ustaya taktırmıştım bilmediğim için orada görüp sonrakini kendim yaparım diye adam, dağı taşı görücek şekilde ayarlamış onda çok sellektör yiyordum kendim takınca her şey düzeldi. Saçma olmuş

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Haberin doğruluğu konusunda şüpheliyim😁Şaka bir yana her işte olduğu gibi bu led ampul işinin moku çıkmıştı. Millet sırf selektör yapmak için bu led ampullere döndü adını da bir taraflarından uydurarak let-zenon koydular, ne demekse artık😂 Ortalık bu tiplerden geçilmez oldu biz de gece sürüşlerinde bu arkadaşlara epey bi sövdük. Bir düzenleme gelmesi şarttı umarım düzgün bir şekilde uygulanır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar