Benzinli motosikletine piknik tüpü takarak çalıştırıdı. LPG'li motosiklet

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
nası ya?

benim motor 40 tl ile 300km yol yapıyor

arkadaşın cub 40 tl ile 400km yapıyormuş

nasıl cub o?

ben lpgciyim ama bu motordaki lpg sistemişne karşıyım. eline piknik tüpü alıp 400 km gezmek nedir yahu??

adam gibi lpg tankı olmadan, bilmemkaç milim bakır boru kullanmadan, darbe anında gaz kesen butonlardan 4 tane koymadan lpg takmam.

cup ne yakıyo zaten tüp takmış yazık günah ya ben arkadaşın kafasından istiyorum:pr:

Bence lpg firmaları bu konu üzerinde çalışma yapıp arabalar gibi tüpünde motorsiklete monte edilenini çıkarırlarsa çok çok iyi birşeyler yapmış olurlar.

cok karamsarsin, heralde bisey yakmasi gerekiyor yoksa A dan B ye nasil gidecek? fizik kurallarina aykiri degilmi?

TG: tupgaz
MG: motorun gazi
Adam once TG aciyor, sonra MG aciyor, cok hizli bir hareketle bacakarasindaki TGyi kapatip gaz akisini kesiyor, o ilk gazin verdigi gazla gidiyor, bitince ayni islemi tekrar ediyor. Sonuc ekonomik olmadan da ote. MG arttikca TG azaliyor ama MG carpi TG sabit. O da 1 e esit. Yani ne yaparsan yap 1ey olarak 1sey yapamazsin, devamli 1inin eli senin cebinde olacak.

bu kişinin değilde,sitedeki search16 nickli arkadaşımızın kuba fastwind200r a taktığı lpg sisteminin tanıtımı yapılsa daha iyi olur,onunki daha profesyonel

piknik tüpünün sacının kalınlıgı neredeyse milimetriktir..
en ufak bir darbede yamulma basınc artar
patlaması kaçırması kaçınılmaz olur..
allah akıl versin ne diyim..
bu arada evdeki dask gibi yangın sigortası evde piknik tüpünden cıkan yangının neden oldugu masrafı ödemiyor

bu kişinin değilde,sitedeki search16 nickli arkadaşımızın kuba fastwind200r a taktığı lpg sisteminin tanıtımı yapılsa daha iyi olur,onunki daha profesyonel

Emin olasın serdar onada binbir türlü kulp takarlar, ki taktılarda. İnsan, mantığının ters düştüşü şeylere herzaman olumsuz bakar. Tersini idda edip üzerine düşşe imkansızı başaran olur ama ondada eleştirilerin merkezi olmaktan kurtulamaz. Çünkü geride yaptığını inandırması gerekenler var. Dilimizde tüy bitti profesyönel eller yaparsa olur bu iş diye. Malesef, LPG yi halen güvensiz yakıt olarak görenler olduğu için bunun motosiklette olabilirliliğini tartışmaya gerek bile yok aslında. Aramızda öyle arkadaşlar varki adam sanki makina mühendisliğini dereceyle bitirmiş. Aslında eli anahtar bile tutmamıştır. Meydan boş olunca sallanıyor yalanlar. Nası olsa kimse kimseyi tanımıyor.
Konu mankeni olan arkadaşta 100luk cup motorada bunun olabileceğini ispatlamak için yaptı sanırım. Böyle olmuyacağınıda....

yapılmış yapılmıştır. hiç yoktan iyidir.
2000- 2001 yıllarında bizde yolun başındeyken böyleidik. o zaman tank falan yoktu Türkiye'de. ama artık bulunabiliyor. işe uygun LPG tankı alsaymış daha hoş olurdu.
sonuçta insan oğlu bir değişimin içinde herzaman. bu arkadaşta evrimini tamamlayıp daha güzel uygulamalarla aramıza katılacak işallah.
search arkadaşın motoru bunun gibi değil. emek harcanmış. özenilip yapılmış ve olması gereken malzemeler bullunup yerli yerinde kullanılmış. onunki çok farklı kaliteli bir uygulama. search16 arkadaşı buradan kaliteli ve örnek gösterilecek uygulaması için tebrik ediyorum. ::biggrinn

ne karamsarligi :) resmen yalan haber, neresi ekonomik? tupgazin icindeki gaz ile, gaz tanki icine dolduran gazin maliyeti bir mi? tupgaz benzinden pahaliya gelir, beyin bedava, bu arada a dan b ye giderken illa bisey yakmasi sart degil, ornek a noktasi b noktasindan yuksekte ise yakmaz :queen: illa muhalefet olsun diye yaziyorsun, ben diyorum tupgaz kazik, pahali, 2kg tupgaz 14tl mi olur, bunu motora takip ekonomi mi olur? sen yakacak diyorsun, o zaman glikoz yaktirmak lazim bunyeye

cok karamsarsin, heralde bisey yakmasi gerekiyor yoksa A dan B ye nasil gidecek? fizik kurallarina aykiri degilmi?

Yaa bi ara LPG li ninja vardı sahibindende beyaz bi makınaydı hatırlayan varmı oda baya uğraşmış topcase de tank falan vardı
Forumda da varmış ama ilan uçmuş :queen:

çin malı olduktan sonra, tüp ile, hatta su ile çalışsa, 10 liraya 10 000 km. gitse ne değişir. eşek ile altın semer ilişkisi çıkar ortaya. fakat bu vatandaş kişisel çabası ile yapmış, bu önemli.

Bu haber de hem güldüm hem kızdım.
Çocuk bir şeyler ispatladım derdindeydi, Spikerde yerden yere vuruyordu. üzücü.

Söz konusu olan bir ÖĞRENCİ, elindeki imkanlarla 50 tl ile bunu başarmış, neden piknik tüpüne takıldınız ki, depo sistemi her şekilde yapılır. Önemli olan o LPG nin su ısıtması olmayan motorda gaz haline çevirilmesi. Çocuk kafayı çalıştırmış birşeyler yapmış. Elinde imkan olsa motosikletini kesip biçip racing bile yapardı heralde.

Yapabilen var mı başka? Yok. Ama laf salatası çok.

Bana pek mantıklı gelmedi 14 lira ile 400 km,üstelik piknik tüpü ile?çünkü tüpgazın litresi arabalarımıza koyduklarımızdan pahalı diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin?

iki zamanlıda sorun yok oda motor ile çalışıyor. hava sogutmalıda da sorun yok. mühim olan uygun sistem secimi ve uygulama esnasında kaliteli bir iş çıkartmak. mz dışındaki iki zamanlı motorlara da LPG takıla bilir. burada önemli olan yağlamayı yapacak yağ enjektorunu iyi seçmek, ve yağlama yağı için ilave yağ deposunun yerini belirlemek. yakışması lazım, iş bittiğinde son kullanıcının en ufak bir motor bilgisi olmadan o motorla sorunsuz geze bilmeli.

Bana pek mantıklı gelmedi 14 lira ile 400 km,üstelik piknik tüpü ile?çünkü tüpgazın litresi arabalarımıza koyduklarımızdan pahalı diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin?

bizim arkadaş buna şu şekilde bir çözüm bulmuştu;arabasına normal lpg almaya gider gibi gidiyordu petrole...adam arabaya gaz bastığını sanıyordu ama gaz arabanın bagajında bulunan mutfak tüpüne gidiyordu...çok basit bir sistemdi aslında yaptığı...

bizim arkadaş buna şu şekilde bir çözüm bulmuştu;arabasına normal lpg almaya gider gibi gidiyordu petrole...adam arabaya gaz bastığını sanıyordu ama gaz arabanın bagajında bulunan mutfak tüpüne gidiyordu...çok basit bir sistemdi aslında yaptığı...

o olayı burda gece saat 10 dan sonra bazı petrol istasyonları yapıyor fakat başka bir uç kullanıyorlar,birde mufak tüpüne bayinin koyduğu gazın neredeyse 2 katını mı ne basıyorlar =) yani hem litre bazında ucuza gaz almış oluyorsunuz hemde bitmek bilmiyor tüp =)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar