Benzinli motosikletine piknik tüpü takarak çalıştırıdı. LPG'li motosiklet

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Kargıpınarı Beldesi'nde çiftçi, 20 yaşındaki Orhan Taybar, benzinli motosikletini piknik tüpü takarak çalıştırmaya başladı.

Meslek Lisesi Motor Bölümü mezunu Orhan Taybar, 3 aylık çalışma ile benzin ile çalışan motosikletini LPG'li hale getirdi. Gaz deposu yerine 2 kilogramlık piknik tüpü kullanan Taybar, bu şekilde yakıt tasarrufu yaptığını söyledi. Motosikletini 50 TL harcayarak LPG'li hale getirdiğini belirten Orhan Taybar, "14 liralık piknik tüp ile 400 kilometre yol gidiyorum. Daha önce 400 kilometrelik yolu 40 liralık benzinle gidiyordum. Önemli oranda tasarruf ettim" dedi.

LPG Sistemleri Uzmanı Osman Ata, otomobillerde uygulanan LPG sisteminin motosikletlerde de çalıştığını belirterek, şöyle konuştu:

Bir çok vatandaş kendi yöntemleri ile motosikletlerine piknik tüpü monte ediyor. Bu olağan bir şey. Zaten bu konuda şirketler bir çalışma yürütüyor. Kısa sürede bunun ruhsatlısı ve trafikte kullanılabilinen sistemi piyasaya çıkacak.

[flv]http://i.onbesyirmibes.org/video/2013/01/25/331703.flv[/flv]

Ekli dosyalar

• lpg-motosiklet-motora-lpg-nasil-takilir.jpg
    lpg-motosiklet-motora-lpg-nasil-takilir.jpg
    83.3 KB · Görüntüleme: 3,620
Son düzenleme:
Helal olsun 100km'de 2 litre benzin yakan cub motosiklete tüp takmış, memlekete katkısı büyük arkadaşın :mrgreen: kucağında tüple motora binmesi ayrı güzellik.

Bir Dünya turu yapar artık arkadaş bu ekonomi ile :queen:

Yaratıcı olmuş güzel, yapan birçok kişi var.Dedikleri gibi ffirmalaştı.Ama ne kadar güvenilir bilemem.

Lakin zaten en az yakan Cup'a takmak çok garip geldi.

Bence burada amaçlanan cup motora tüp takıp , ekonomi yapmak değil , Motorsiklete lpg takıp bu şekilde randımanlı çalışabileceğini ispat etmek, ve bunu yapabilecek yöntemin ne olduğunu bullabilmek.eee bu durumda, deneyin yapıldığı motorunda deneyi yapan kişinin bizzat kendi motoru olması gayet doğal. 400 Km de 14 lira diyebilmesi için hakikaten Bu şekilde 400 kM o motoru kullanmış olmalı.

Zaten kullanıcıda bu tarzda kullanırsa oluşacak tehlikenin bilincindedir. İkinci planda o tüpü güvenli bir şekilde , uygun bir yere sabitlemek için mutlaka bir çalışma olacaktır.

benzinin durdurulamaz yükselişi işte vatandaşı böyle garip icatlar yapmaya zorluyor :(

amman duyulmasın(!) şimdi bir ton ruhsata işlet vergi koy ,olmadı lpg ye zam üstüne zam yap :pr:

hani vatandaş rahat edecek bir kapı buldu ya :) devlet böyle olunca vatandaş da bilim adamı oluyor işte icat çıkarıyor ne yapsın :p

Bu benim görmüş oldugum 2 ci lpg ile çalışan motorsiklet hatta birtanesinde motorun eksoz boğazındana bakır rekor sarmıştı usta sıcaksu elde etmek için uzun süredir kulandığını söylüyordu.bu tür çalışmaları desteklemek gerekli bence...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ulen tüp mü dayanır?Yazın sırf piknik için tüp alıyorum.Zaten yarısı boş.Çabucak bitiyo.Tüpün yarısına hava basıyo şerefsizler.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-gazli-motorsiklet-7-tl-100-km-yol-gider-110204228/detay

Beyler Buyrun burda benim motosikletin aynısına takılmış tüp ,piknik tüpüde değil :) bence çok tasarruflu ama aynı çekişi verirmii bilinmez .

burada amaçlanan cup in ekonomisini arttirmak degil, Motorsiklete lpg takilabilecegini ispat etmek.
Dusunurek cevap yazalim.
Helal olsun 100km'de 2 litre benzin yakan cub motosiklete tüp takmış, memlekete katkısı büyük arkadaşın :mrgreen: kucağında tüple motora binmesi ayrı güzellik.

Motosikleti
Forza 250
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-gazli-motorsiklet-7-tl-100-km-yol-gider-110204228/detay

Beyler Buyrun burda benim motosikletin aynısına takılmış tüp ,piknik tüpüde değil :) bence çok tasarruflu ama aynı çekişi verirmii bilinmez .

Su hortumlarını bağlamamış ki.. Donar bu beyin :)

yalan haberin daniskasi, piknik tup ile daha fazla yakar, sahte haber yapip bundan menfaatlere o piknik tupunun sanayisi hediye olsun

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:47 ----------

tupu kucaginda ters tutsa 600kmyi bulacak

hey millet koşun LPG'cilerle :rendeer: antiLPG'ciler :jocolor: gene meydan savaşına başlamışlar.
yaşasın şenlik başlamış bana neden haber vermediniz. :):flower:

TG: tupgaz
MG: motorun gazi
Adam once TG aciyor, sonra MG aciyor, cok hizli bir hareketle bacakarasindaki TGyi kapatip gaz akisini kesiyor, o ilk gazin verdigi gazla gidiyor, bitince ayni islemi tekrar ediyor. Sonuc ekonomik olmadan da ote. MG arttikca TG azaliyor ama MG carpi TG sabit. O da 1 e esit. Yani ne yaparsan yap 1ey olarak 1sey yapamazsin, devamli 1inin eli senin cebinde olacak.

anti lpg" cilerin anlamadığı daha doğrusu anlamak istemediği şeyler var,bunlar;

1-lpg benzinden daha güvenlidir çünkü benzin hortumun delindiği anda yanmaya hazırsınız demektir ama lpg li sistemde gaz giden bakır borudan gaz akışı hızlandığı anda(bakır borunun delindiği anda) kesiciler devreye girer ve gazı keser
2-diyelim ki düştük lpg patlarsa garanti ölürüz diyorsunuz, zaten lpg kazanını patlatacak derecede şiddetle düşerseniz,sizi öldürmek için lpg kazanının patlamasına gerek kalmaz,lpg kazanı patlamadan ölmüş olursunuz

son olarak neden 10 liralık yakıtla 150 km gitmek varken 70 km gideyim ki....parayı sokaktan mı topluyoruz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar