Benzine yine zam! 01 Mart 2011 Salı

1.4 motor otomobille gezerken 2.5 Lt otomobil havası atabileceğiz:)
Mercedes s320 lpg ye yanaştıgında yuh artık diyorduk, şimdi adam clio yu 95 oktana çekip fulle koçum diyebilecek:):)

Son düzenleme:
başka bir konu içeriğinde yazmış olduğum yukarıdaki yazımı okuyunuz lütfen.

Arkadaşlarım,abilerim,kardeşlerim

Dünyada şu anda yer yerinden oynuyor olabilir ancak önce rakamlara bakıp zammın haklılık derecesi varmı yokmu onu incelemek lazım

Petrolün şu anki varil fiyatı : 97 - 98 Dolar seviyelerinde

LİBYA BAHANE ZAM ŞAHANE

Saygılarımla.

Tarkan1981' Alıntı:
petrolün varili 150 dolar iken benzinin litresi 3,80 TL

petrolün varili 98 dolar iken benzinin litresi 4,05 TL

bu neyi anlatıyor sana söğliyim ;

aradaki 52 dolar + 0,25 TL devletin kasasına şakır şakır fazladan vergi olarak giriyor ve buda senelik milyar TL lik bir ek kaynak yaratıyor.

yapılan güzel şeyler elbet ortada, ancak kalitede ortada, rakamlarda

ve RAKAMLAR ACI VERİCİ,

Aynı şeyi diyecektim sen yazmışsın.:cat:

Yukarıda Tarkan'ın dediği gibi petrolün varili 150 dolar iken benzin daha ucuzdu!

Ayrıca benzinin ucuz olduğu diğer ülkelerde halen ucuz, çok büyük bir değişiklik yok.

Çeşitli başlıklar altında yazıyoruz ama genel bilinci artırmak adına bu çaba gerekli.

Benzin de bir tüketim malıdır.Gazoz gibi yada pantolon gibi. Devlet kazançtan vergi alamadığı için; daha doğrusu bordrolu çalışandan otomatiğe bağlı alıp, serbest meslek sahibinden, büyük sermaye sahiplerinden alamadığı için vergileri tüketim malları üzerinden toplamakta.Koca fabrika sahibi tv de reklamlarını gördüğümüz dev şirketler dahi fabrika bahçesinde uydurma bir inşaata başlayıp "yatırım yapıyoruz" bahanesi ile vergiden kaçıyorlar. Bu adamların kullandıkları bmw, porsche cipler, çeşitli limanlarda bağlı bekleyen milyon dolarlık yatlar, villalar falan hep şirket malı olarak alınmıştır.Bu sayede bu malların ederi kadar vergiden düşülür.Bu mallar yatırım olarak görülür. Yani devlete göre o adamın 2 milyon dolarlık tekne ile Antalya açıklarında rus kızlarla gönül eğlendirmesi bir yatırımdır. Ama asgari ücretle o adamın fabrikasında günde 10 saat bant işçiliği yapan ve 2 çocuk okutmaya çalışan işçi Ahmet'in maaşından çatır çatır vergiyi alır.O vergiyi almasa işçi Ahmet gelen fazla parayla Fransa'da tatile gidecek değildir, evine 2 tane fazladan ekmek alacak, belki yarım yağlı peynirin yanında bir kalıpta kaşar peyniri alacak çocukları için.

Bu rezil vergilendirme sistemi değişmedikçe buna benzer başlıklar açılmaya devam edecektir.

yazık, çok yazık. Birşeyler bozuldu mu hemen zam geliyor. Bozulan şeyler duzelince hiçbir zam geri çekilmiyor.
Prensip olarak ben kimseyle helalleşmiyorum. Diğer tarafta hepsinin, özellikle bu baştakilerin sırtından inmicem.

Son düzenleme:
Bir ülkede en acı kayıp sanırım "basının" kaybedilmesi.

Basın hala gaz vermeye devam ediyor, çünkü sahipleri aslında meslekten gelen insanlar değil. Yani gazete sahipleri gazeteci değil! Tüm basın organlarının sahipleri iş adamı ve bunların da kendi yatırımları var. "İleri demokrasi"lerin temel taşı olan "Tarafsız olanı yok ederiz" (bitaraf bertaraf, anladınız siz onu) felsefesi işliyor. Dünyanın en pahalı benzinine çılgınca zamlar yapılıyor ve basından kimse sesini çıkaramıyor. Halkın çoğunluğu zaten hiçbir şeyi sorgulamıyor.

Ama gittiğimiz yol, yol değil. Bu aldırmazlığın hesabını halk olarak, çoluk çocuk hepimiz vereceğiz.

bir ülkede dolaylı vergi geliri dolaysız vergi gelirini geçtimi o ülkede haktan, hukuktan, insaftan, merhametten, tüyü bitmedik yetim hakkından, fakir fukara, garip gureba muhabbeti sadece edebiyat halini alır. sömürmeye başlayan devlet baba artık ÜVEY BABA olmuştur. 250cc ye kadar motorların vergi indirim nedenini yakında duyarız aileden birileri çançinçondan motor getirme işine girecektir yada girmiştirde haberimiz yoktur.

benzin 4.05 lira olmuş kimin umrunda doldurur depoyu bakarız keyfimize, hatta hep bir ağızdan bağırmak lazım depo doldururken "acımıyor kiiiiiiiiiii acımıyor kiiiiiiiiiiiiiiiiii" diye.

irandan alınan doğalgaza alsanda almasanda ödeme yapıyor depolayacak yerimiz ve tüketecek kapasitemiz olmadığından havayı ısıtıyoruz, iranlı kardeşlerimize kıyak çekiyoruz (rağmetlinin son kazıklarından biridir ayrıca) yurtta doğalgazlı evlere kömür dağıtıyor devletimiz. kömürü hangi yakın getirir, hangi yakının fabrikası torbalar, hangi yakın dağıtır araştırılırsa görülür. bir allahın kulu demezki lan almadığımız gazın parasını ödüyoz zaten, o gazdan dağıtım yapalım garip gurabaya ısınsın, ısınırken hava kirlenmesin, vatandaşın parası boşa gitmesin, onda yetim hakkı var demez. demez çünki o iş yapılırsa eşe dosta ne yedireceksin?

bir bakan çıkacak bizden önce asgari ücretli 1 maaşla şukadar benzin alabiliyordu şimdi bu kadar alıyor benzin ucuz bile kaldı diyecek ve etraftakiler alkışlayacak. bu yaşandı , yaşanıyor ve yaşanacak. bizlerde buralarda yuh diyecez , 2 laf edecez sonra depoları doldurup arabalarımıza , motorlarımıza binmeye devam edeceğiz. (23 yıllık basın mensubu)

Ben gidip 200 -300 lt stoklıyım bu gısıle 10 ud gecer :D:D karaborsa okuturum

Yemin ederim eskiden gaz sobalı evimiz varken gaz aldığımız gibi alacağım benzini artık. 3 tane 200LT lik varilimiz vardı musluklu kış başında gaz alır sobayı bunlardan doldurur doldurur yakardık. Basıp bir 2500TL 600lt benzin stoklayıp motoruda bunlardan doldururum gari. Bidonlar bittiğinde bir kaç yüz tl kar etmiş olurum herhalde

Ötv nin acısı burdan çıkcak :D Ybr alcaktım elektirikli bisiklet alma zamanı galiba :)

Tüpraş ham petrolü işleyerek benzini 45 kuruşa imal ediyor.
Üstüne %100 karını ekleyerek 90kuruşa dağıtım firmasına satıyor.
Yani tüpraş sağlam kar ediyor.
Dağıtım firması tankere yüklediği akaryakıtın litresini 35 kuruştan taşıyor.
90+35=125 kuruş.
Şimdi benzin pompada. Satıcı firma benzini satmak için litresinden 35 kuruş kar alıyor.
125+35=160 kuruş.

Tam olarak şu noktadayız:
Tüpraş kazandı ve kazandığından vergi veriyor.
Akaryakıt nakliye ve satış firmaları kazandı ve kazançlarından vergi veriyor.
Buna rağmen benzinin fiyatı 1,60 lira.
Bu fiyatın üstüne ödediğiniz her kuruş tamamiyle vergidir.
Yüksek akaryakıt fiyatı sebebi ile tüm ticari kuruluşlar ürün fiyatlarının maliyetini arttırır. Hiç benzin kullanmayan bir vatandaş bile dolaylı yoldan çok yüksek vergi ödemektedir.
Vergi alımına karşı değilim bilakis destekliyorum ancak bu kadar vergi ödeyen biri olarak karşılığını aldığıma hiç inanmıyorum.
Zaten vatandaşa sunulan her hizmetten yine para kesiliyor. Muhtardan aldığınız ikamekgahtan tutun, nüfusta, emniyette, tapuda yapacağınız tüm işlemlerden yine ücret alınıyor.
Sağlık sektöründe hizmet alıyoruz desek onunda parası zaten her ay ödediğimiz primlerden sağlanıyor.
Yol, su, elektrik, gaz hepsine para ödüyoruz. Ayrıca onların içindede oldukça yüksek vergiler var. Özellikle doğalgazda.
Biri bana bu paraların nereye gittiğini açıklasın. Ödediğimiz vergilerin %10'u bize geri dönse bu memlekette aç adam kalmaz.

Benzin fiyatlarını protesto edelim litresi 5tl olmayana kadar benzin almayalım. :pr:

Durmak yok zamlara devam!!!

Yemin ederim eskiden gaz sobalı evimiz varken gaz aldığımız gibi alacağım benzini artık. 3 tane 200LT lik varilimiz vardı musluklu kış başında gaz alır sobayı bunlardan doldurur doldurur yakardık. Basıp bir 2500TL 600lt benzin stoklayıp motoruda bunlardan doldururum gari. Bidonlar bittiğinde bir kaç yüz tl kar etmiş olurum herhalde

Maalesef olmuyor, benzin özelliğini kaybediyor, yani bayatlıyor, tabi 2-3 ayda bitirmezseniz o benzini :)

ben hergün her dakika bu zam yapanlara sövüyorum sizede tavsiye ederim :)
küfür yemek hoşlarına gidiyor bunların.

ÖTV down
BENZİN out
diyerek noktalıyorlar yani...
pocket bike mı alıp binsek acaba :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar