zaten fokur fokur yagı motora gonderıyor ne geregı varkı
Benzinin vuruntuya karşı olan direncine OKTAN diyebiliriz kabaca.Yani yüksek oktantı benzinle dededen kalma motorumuzdan ekstradan daha fazla güç ve verim alamayacağımızı,düşük oktanlı yakıtlarıda günümüz yüksek sıkıştırma oranlı modern motorlarımız da neden kullanamayacağımızı sananırım az çok anlatabildim
benden şimdilik bu kadar hoşçakalın
iki zamanlı motor ile dört zamanlı motorların yağlama sistemleri tamamen farklıdır.İki zamanlı motor yağı krank karteri üzeinden pistonun AÖN noktada olşturduğu basınç sayesinde silindir yüzeyine pistonun üst yüzeyine denk gelecek şekilde yağlama yapar ama dört zamanlıda işler tamamen ters olarak işler.Yağ krank karterinden pompa aracılığı ile pistonun alt tarafına gelecek şekilde silindir yüzeyine püskürtülür ve kesinlikle bu nedenden dolayı yakıt ve yağ birbirine kesinlikle karışmaz.Aksi halde olduğunda motorumuzun egzost tan mavi duman attığını görürürüz buda hayra elamet bir durum değildir.Yani karter ile yanma odası arasında sızdırma var demektir.Bu da motorumuzun ömrünün sonuna yaklaştığının habercisidir.Zaten iki zamanlı motorlardada pistonun AÖN da yakıt yağ karışımını sıkıştırdığı için ısı ve basınç etkisiyle yağ büyük oranda yakıttan ayrılıp metal yüzeylere yapışma eğilimi gösterir.Buda şu demektir iki zamanlı motorlarda yağ ve yakıt karişsa bile yanma odasına genelde yakıt gider yağ değil
ya isteyen istediğini kullansın ben nitrometan kullanıyorum hepsinden iyi buji de kirletmiyo
nitrometan ne nasıl kullanılır???
yok dostum sakın böyle birşey yapma.Ben artık konunun uzamasına sıkıldım o yüzden küçük bir espri yaptım yoksa benzin ve nitronun yanış şekilleri farklıdır.Elimde nitrometan kullanan iki zamanlı ve dört zamanlı motorlar var bunların ateşleme sistemleri tamamen farklıdır
böyle bir şey olsa ustalar benzine yağ koyun derlerdi 4-5 ustayla tanıştım hiçbiri böyle şey demedi. koyunda elinize alın motoru. uzun vadede. adamlar benzini ince temiz ve kolay yanıcı hale getiriyolar, yağ koyup halletmeye gerek yok.r:
mazotla karıştır benzini ekonomik olur. :cherry: :queen:
nitrometan ne nasıl kullanılır???:cat:
kardeşim hem yağ yanmaz diyosun hemde duman atınca sorun var diyosun
Bu nasıl iş iki zamanlı motorlar duman atınca sorun mu oluto?????
O zaman derbilerin hepsi sorunluu
Sitedeki ustaları yolladınız piyasa kimlere kaldıı baksanaa
iki zamanlı motor ile dört zamanlı motorların yağlama sistemleri tamamen farklıdır.İki zamanlı motor yağı krank karteri üzeinden pistonun AÖN noktada olşturduğu basınç sayesinde silindir yüzeyine pistonun üst yüzeyine denk gelecek şekilde yağlama yapar ama dört zamanlıda işler tamamen ters olarak işler.Yağ krank karterinden pompa aracılığı ile pistonun alt tarafına gelecek şekilde silindir yüzeyine püskürtülür ve kesinlikle bu nedenden dolayı yakıt ve yağ birbirine kesinlikle karışmaz.Aksi halde olduğunda motorumuzun egzost tan mavi duman attığını görürürüz buda hayra elamet bir durum değildir.Yani karter ile yanma odası arasında sızdırma var demektir.Bu da motorumuzun ömrünün sonuna yaklaştığının habercisidir.Zaten iki zamanlı motorlardada pistonun AÖN da yakıt yağ karışımını sıkıştırdığı için ısı ve basınç etkisiyle yağ büyük oranda yakıttan ayrılıp metal yüzeylere yapışma eğilimi gösterir.Buda şu demektir iki zamanlı motorlarda yağ ve yakıt karişsa bile yanma odasına genelde yakıt gider yağ değil
Arkadaşım yağ yanmadığı için duman olarak çıkyo zaten egzosttan sadece ısıdan dolayı buharlaşıyo.
4 zamanlı motoruna bir kapak yağ koymak istiyosan koy. Burda birsürü insan bir yararı yok diyor. Bir iki kişide ben falancada duydum iyi oluyomuş diyor sen hangisine inanıyorsan onu uygula. Depoya koyduğun yağ ile beraber böcek ilacıda koyarsan mahllayi ilaçlarsın egzostan çıkarttığın duman da bir işe yaramış olur.