Benzine 8 - 9 Kuruş Zam

Ne yazsam bilmiyorum ki şimdi yazacaklarım da başıma bela olacak hay ben sizin yaptığınız zammın içine ::rantinp:::rantinp:::rantinp:

yerinde olsam soruyu şu şekil sorardım :)

"seneye bugün 1 litre benzini 5 tl ye alabilecekmiyiz?" :mrgreen:

Cok doğru diyosun arkadasım ama alırız gibime geliyor bizim devletimiz 8 kurus zam verir 3 kurus indirim yapar biz seviniriz oh be benzin fiyatı düştü diye ama haberimiz olmazki baska bişeye zam getirir yani biz millet olarak hem eziliyoruz.

allah hükümetimizden razı olmasın !!!! :pr:

eğer önümüzdeki seçimlerde tekrar iktidar olursa seneye bu günlerimizi arar olucağımızdan hiç şüphem yok ! :wiinkk:

rakamlar yalan söylemez, rakamların üzerine söz olmaz, yani rakamlar gerçektir, rüyadakileri tatlı rüyalarından uyandırır, bu yüzden rakamları söyleyenleri köyden kovarlar, mümkünse silivriye gönderirler o yada bu şekilde.:queen:

işte rakamlar, Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Ekonomik Veriler kitapçığının Kasım 2010 verilerine göre 1 litre benzinin 66.8% 'i VERGİ.

işte rakamlar; 2009'da akaryakıttan 26,3 milyar TL ÖTV tahsil edildi, KDV hariç...

işte rakamlar; 95 oktan 1 litre kurşunsuz benzindeki ÖTV yükü, 1 Ocak 2009'dan 9 Ekim 2010 tarihine kadar geçen dönemde 1,4915'ten 1,8915'e yükselirken, benzin perakende satış fiyatında %34,9'luk artış oldu. Normal motorinde de ÖTV yükü 1,0045'ten 1,3045'e çıktı, satış fiyatında da yüzde 30'luk bir değişim yaşandı.

yani birileri 34,9% bindirivermiş biz geçen yıl stadyumla, ucubeyle yada adını andığımız zaman niye bu sitede politika yapılor ya diyenlerin rahatsız olduğu o malum konularla vergisini ödeyen namuslu vatandaşlardan gerçek gündem çalınırken....:farao:

daha fazla rakam (her gün haberlerde izlemek zorunda bırakıldığımız politikacı yalanaları değil, gerçek) isteyenler bir google araması kadar uzak maaşlarını bizim cebimizden çıkan vergi gelirleri ile alan yalancı politikacıların yalanlarından kendilerini korumaya :pr:

Not: 2009'da akaryakıttan tahsil edilen 26,3 milyar TL ÖTV geliri nereye gitmiş yada yol su elektirik olarak geri gelmiştir (en azından kömür :queen:) diye merak edenler olabilir, onlarıda rakamlarla aydınlatalım:
2002-2008 yıllarında BORÇ FAİZİ'ne, dikkat borc değil, sadece faize tam 408 milyar...

ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz diyoruz ve yapılan işlere bakmaya devam ediyoruz:bounce:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Yazmayin böyle seyler.
Bir önceki sayfada panik adak diye bir ekonomist arkadasimiz var agzimiza edecek valla.

Zaten danistay Aydin Dogan'in cezasini iptal etmis diye kizgin.
Bi de siz böyle seyler yazip kizdirmayin..

Ha bu arada hükümet vergi borçlarini affediyor.
Hani ekonomist arkadas yazmis ya,
danistay vergi memurlarindan daha çok biliyor diye.
Bizim hükümette vergi memurlarindan da danistaydan da daha çok biliyor.:)
Vergi veren kerizlere elhamdulilah deyip, uyaniklari affediyor.
Onu neremize monte edicez bilemedim yalniz.!!!!:p

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Cem’in İSTİKBAL MARŞI

Bakma, dönmez şafak vakti yurttan kaçan o alçak!
Dönmeyip Amerika'da, arlanmaksızın yaşayacak!.
O benim milletimin hırsızıdır, yurdu soyacak,
Hortumladıkları benimdir, milletimindir ancak!

Çalma, kurban olayım hepsini ey hırslı çakal!
Gariban halkıma da bir pul bırakacak kadar al!
Olmaz sana götürdüğün paralar sonra helal,
Hakkını vermezsen burdaki ortaklarının behemehal!

Ben ezelden beri aç yaşadım,aç yaşarım!
Hangi hükümet beni kurtaracakmış,şaşarım!
Kurumuş musluk gibiyim, ne akar ne taşarım!
Yırtsam da bir tarafımı, hiç görülmez başarım!

Mali krizler, yoluna örmüşse çelikten bir duvar,
Benim .ceğiz, .cağız diyen bir hükümetim var!
Bağırsın korkma, nasıl işimize burnunu sokar?
'Avrupa Birliği' denen tek dişi kalmış canavar!

Arkadaş, Meclis'e namusuyla çalışanları uğratma sakın!
İşe aldıracakların, olsun hep sana yakın!
Gelecektir, cezanı vereceği günler Hakkın,
Kim bilir belki yarın, belki yarından da yakın!

Yaktığın yerleri 'orman' diyerek geçme, tanı!
Çalışanı işten at, doldur kadroya yatanı!
Gözleri açık yatır seni kurtaran atanı,
Satılmadık o kaldı, durma satıver şu vatanı!

Sermaye mutlu olsun, olsa da çevre feda!
Semizlettin Apo'yu, mezarında dönsün Şüheda!
Uydurma kanunlarla Meclis'ten getirin seda!
On bin Yıllık tarihe, yurdum ederken veda!

Cümlenizin bu yurdu yok etmek mi emeli?
Yediğiniz herzelere başka ne demeli!
Oyuverin altını iyice sallansın temeli,
Yurdumun ki, sonunda vatandaş kükremeli!

O zaman durur belki gözümden akan yaşım,
O zaman doğrulur belim, yukarı kalkar başım,
O zaman boşa gitmez yıllar süren uğraşım!
HESABINI VERİP TE GİTTİĞİNİZ GÜN KARDAŞIM,

Dalgalanın dolar gibi sizde şimdi ey suçlular!
Olsun artık soyguncuya vurulacak bir yular,
Ebediyen, öyle yok hesapsız bir iktidar!
Hakkıdır 'garip yaşamış vatandaş'ın da gülmek,
Hakkıdır ezilmiş milletimin, aydınlık bir İstikbal!

Cem Yılmaz

Bu şiiri çok sevdim... Adamda şairlik de var..... :p

yanlış bilgilendirme yapmayalım lütfen.
idari kararlara itiraz merci danıştaydır, maliyenin verdiği karara danıştayda itiraz edilir, hiç bir şekilde maliyenin (yada başka bir kurumun, hükümet dahil) aldığı idari bir karar KESİNLEŞMİŞ olamaz, bunu hukuk 1. sınıf öğrencisi bile bilir fakat tabi hukukla yakından uzaktan alakası olmayanlar bilemez :queen:

bilmedikleri için herşeyin iyisini doğrusunu bildiklerini sanırlar ve forumlarda ahkam keserler fakat gerçekler öyle yada böyle suyu yüzüne çıkar:cat:

Benzine yapılan zam, bizim sadece benzin alırken verdiğimiz paraya eklenmez, marketten aldığımız domateste bile bu zamları görürsünüz. Herşeyin fiyatı artar. Benize zam demek hayattaki herşeye zam demektir. Benzini bahane edip, toplu taşıma ücretleri de artar. Benzini kullananın da kullanmayanında cebi boşalır.

İçinde tek kişiyle köprüyü geçerken gördüğünüz o arabalar varya, onların %90 ı kiralık şirket araçlarıdır. Bir çoğu dizeldir, aracına göre şirket filo kartını verir bu zat-ı muhteremlere depolarını bedavaya doldursunlar diye, bu arkadaşlar da bakkala bile arabayla gider birde akaryakıt firmalarını zengin ederler. O sabahları olan köprü trafiğinin EN ÖNEMLİ zararlıları bu insanlardır. Biz metrobüslerde, otobüslerde balık istifi giderken bunlar klimalı araçlarında şık elbiseleriyle kaba etlerini rahat koltuklarına koyarak yanımızdan geçerler. Hem trafik sıkışıklığının 1 numaralı sebebidirler, hem de akaryakıt firmalarını zengin ederler. Yasaklayın filo kartı verilmesini bunlara, bak nasıl açılıyor trafik, nasıl yapılan zamlar kesiliyor benzine... ( en azından yeni zamlar gündeme gelmez )

onun yerine firmaların gider olarak arabalarında harcanan benzini, vergi indiriminden kaldırsınlarda işte o zaman şenliği görelim.. şirketler, o kaba etini arabaya koyanların eline mavi akbili vermezse bende adam değilim..
misal üst katta oturan ilaç firmasında çalışan bi adam var.. tam anlamıyla bi kasap.. bu adamdan 20 tanesi yanyana gelip aynı anda köprüden gecmeye calıssa en az 10 km kuyruk olur.. işte bu adam 50 m uzaktaki markete arabayla gider, spor için koşuya cıkar ama arabayla gider.. bunuda işte, calıştığı şirket vergiden düşürür.. üstüne bide cevre kirliliği olarakta bize döner..
bu ülkenin adelet sistemi ile vergi sistemi düzeltilmezse biz buraya cok yazı yazarız, o vergilerde nefes aldırmaksızın üstümüze gelir.. ve hatta İspanya nın son krizde yaşadığı gibi bi olayla da karşılaşabiliriz.. belki hatırlıyorsunuzdur.. marketlerde ürün kalmamıştı, ulaşım maliyetinin çok yüksek rakamlara cıkmasından dolayı..

Yapsınlar yapsınlar az geldi şuan ana avrat söğesim var zor duruyorum madem öle işte böle deyip bi eylem yapsak bide benzinlik uçursak havaya bak o fiyat 3 e nasıl iniyor sıkıyosa inmesin

Ewet arkadaslar isteklerinizi kabul edebilirim..
Baska istekler varmi?

Tayyip pazar günü Düsseldorf-ISS DOOM a geliyor..
Buz pateni kaymaya gelmiyor herhalde? :queen:

Bu güzel dileklerinizi ona aktaricam kismetse...
Baska istegi olan arkadaslar, pazara kadar yazmaya vaktiniz var.... :bounce: :queen::queen::queen:
Baska bir isteginiz varmi Tayyip ten?? :cherry:

Zeki Müren' de motor kullansın ::cherry:

Aman arkadaşlar protesto fln saçmalamayın , bu hükümet dogmatik bir hükümet diğerlerine benzemez hee . Çıkar sokağa öğrenci harçlara zammı protesto eder jop , biber gazı yer oturur , biz çıkarız yumurta atarız sonra o yumurtaları tek tek depomuzun deliğinden içeri tıkarlar . Ondan sonra 2007 de benim çok sevdiğim arkadaşım şırnakta canına kıyan ......... ler-ları davullu zurnalı karşılanır . Aman protesto etmeyelim ayıp olur SAYGILAR

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Sirketler yakit giderlerini vergiden düsemezlerse, vatandastan çikartirlar.
Yani o bir çözüm degil.
Nakliyat masraflari satin aldiginiz ürünlerin fiyatinda önemli bir etken.
Sirket arabalari,ilaç temsilcileri,vs.vs. dünyanin her yaninda ayni.
Yani bizim ülkemize özel bisey yok ortada.

bugün 1 kuruş indirim yapılmış.
bir arkadaş 2-3 kuruş indirim yaparlar seviniriz demişti.

taşıma giderlerinin yüksek olmasının en büyük sebplerinden bir tanesi ;
halen karayolu taşımacılığı ile işlerimizi halletmeye çalışmamız.
her bir yanımız deniz ama kabotaj bayramından gayrısını pek bilmeyiz,
tren ile taşıma konusunu hiç açmayayım, zira tren yolu goministliktir diyenlerin halen pek de azınmsanamayacak derecede "çoğunluk" olduğu bir dönemdeyiz.

eğer göçebe hayatı bırakıp yerleşik hayata geçer isek o zaman şehirleşme kültürünün kazanımlarını almaya başlarız,
ulaşım da bunların en önemlilerindendir. "metro-pol" olmak için metrobüs değil yerin altında karınca yuvası misali metro lazım.

benima sıl merakım toplu taşımanın kasıtlı olarak mı günün standartlarına çekilmediğidir.

doğru düzgün bir toplu taşıma sistemi olduğu zaman bu sefer benzin tüketimi dolayısı ile devletin vergi geliri azalacak.

ne bileyim yaz yaz bitmiyor ama elemanlar benzine şu kadar zam yaptık diyor ve utanmadan "vergi toplayamıyoruz o yüzden alacağız" demeyi de ihmal etmiyor.

üstadın da dediği gibi koyayım zammınıza.

not: gerçi ekonomi eğitimini okulunda almadık emme çekirdekten yetişiyoruz.

Olay A hükümeti B hükümeti değil aslında vergisini veren bizler daha fazla kekleniyoruz her seferinde, eskiden ucuz bir ülkeydik maaşlar yetiyordu falan filan, ama şu an her şey aşırı pahalı, yiyecek, içecek, barınma, sigara, kira vb... ödediğimiz verginin karşılığı bize dönüyor mu? Asıl mesele bu yılda 20 milyar vergi veriyorsam devlet bana ne veriyor, ücretsiz sağlık, eğitim, güvenlik hizmeti mi? Verilmiyor en çok ağrıma giden de bu benim.. Hükümetin yaptığı benim vergimle krallık taslamak, beni küçümsemek ama bunu muhalefet partisi de yapıyor. Edirne Belediye başkanı (muhalefet partiden olur kendilerine oy verdim) ulaşıma % 50 zam yaptı; protesto eden öğrencileri jopladılar, bu ülke de kime güveneceğiz artık... Afedersiniz devlet malı deniz yemeyen domuz muhabbetine döndü herşey.. İktidara bir gelen önce kendini sonra yandaşlarını zengin ediyor, vergisini düzgün ödeyen vatandaşa da polis copu gösteriliyor, her şey kendi iktidarlarını sağlama almak istiyor, Kaddafiden ne farkları var... Ben enayi gibi hissediyorum kendimi, hissetmeyen var mı!!!

benzin aldı başını gitti,sabah kalktığımda haber okumaya korkar oldum hiç olumlu bir şey yok :S,zamla yatıp zamla kalkıyoruz artık iş oraya dayandı.motorsiklet yaşı da 24 e yükselirse hiç şaşırmam :D

benzin aldı başını gitti,sabah kalktığımda haber okumaya korkar oldum hiç olumlu bir şey yok :S,zamla yatıp zamla kalkıyoruz artık iş oraya dayandı.motorsiklet yaşı da 24 e yükselirse hiç şaşırmam :D

Arkadaşlar bu zam işini uzatmayın. Biraz konuşulmaya başlarsa hemen birkaç kişiyi atarlar içeriye gündem değişiverir.

Çok mutluyuz, zaten benzinin ucuzluğu rahatsızlık veriyordu. Mutlaka bizim iyiliğimiz için yapılmıştır zaten. Teşekkür ederiz sayın büyüklerim. Saygılarımı sunarım efenim (Çok acayip bıyık bıraktım, varla yok arası. Saygılar efenim.)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar