Benzine 8 - 9 Kuruş Zam

12744121.jpg

Akaryakıt ürünlerinden 95 ve 97 oktan benzinlerin satış fiyatı bugünden geçerli olmak üzere litrede 8-9 kuruş artırıldı.

Akaryakıt dağıtım şirketlerinden Shell'de 95 oktan kurşunsuz benzinin satış fiyatı Ankara ve İstanbul'da litrede 3,95 liradan 4,03 liraya, İzmir'de 3,94 liradan 4,02 liraya, Van'da ise 4,03 liradan 4,11 liraya yükseldi.

BP bayilerinde zam sonrası 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı Ankara ve İstanbul'da 4,03 lira, İzmir'de 4,02 lira, Van'da 4,13 liradan, Opet bayilerinde Ankara ve İstanbul'da 4,04 lira, İzmir'de 4,03 lira, Van'da ise 4,14 liraya çıktı. POAŞ bayilerinde de 95 oktan kurşunsuz benzin litrede Ankara'da 4,03 lira, İstanbul ve İzmir'de 4,02 liraya yükseldi.

97 oktan kurşunsuz benzin ise zam sonrası litrede 4,06 ile 4,17 lira arasında değişen fiyatlardan satılmaya başladı. Dağıtım firmalarının belirlediği tavan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.

EN PAHALI BENZİN TÜRKİYE'DE

Türkiye, AB üyeleri içinde 1,90 EUro ile benzinin en yüksek fiyattan satıldığı ülke olarak birinci sırada yer alıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in benzin fiyatlarına ilişkin soru önergesine, yazılı yanıt verdi.

Yıldız, Eurostat'tan alınan bilgiler doğrultusunda Türkiye ile AB üyesi ülkelerdeki benzin fiyatlarını sıraladı.

Buna göre Türkiye, AB ülkeleri arasında vergili fiyat olan 1,90 euro ile benzinin en pahalı satıldığı ülkelerin başında yer alıyor.
Türkiye'yi 1,58 euro ile Yunanistan, 1,56 euro ile Hollanda, 1,50 euro ile Danimarka, 1,48 euro ile Finlandiya, 1,47 euro ile İsveç ve Almanya izliyor.

Belçika'da benzin fiyatı 1,46 euro, İngiltere'de 1,45 euro, Portekiz'de 1,44 euro, İtalya'da 1,42 euro, Fransa'da 1,41 euro, İrlanda'da 1,32 euro, Çek Cumhuriyeti'nde 1,31 euro, Macaristan'da 1,31 euro, Slovakya'da 1,31 euro, Malta'da 1,27 euro, Slovenya'da 1,26 euro, Litvanya'da 1,25 euro, İspanya ve Avusturya'da 1,24 euro, Lüksemburg'ta 1,23 euro, Polonya'da 1,20 euro, Estonya'da 1,19 euro, Romanya'da 1,14 euro, Letonya ve Kıbrıs'ta 1,13 euro ve Bulgaristan'da 1,09 euro.

Kaynak: Hürriyet

5 liraya doğru adım adım ilerliyoruz yaza seçimlerde bunlar gelirse bittiğimizin kanıtıdır bu Haydi şimdi bütün eller havaya gidip benzinliğe kutlamak lazım bu haberi :queen: :queen:

Yapsınlar yapsınlar en pahalı benzin ünvanımızı korumamız lazım demi ama :jocolor: :pr: :pr:

ben de endişelenmeye başlamıştım,
bu benzine neden zam gelmiyor diye.

maddi imkansızlıklardan dolayı bu ara tıksıramıyorum da, devletten yardım bekliyoruz.

Düşük cc de bile motor almak çözüm olmaktan çıktı artık 3,7 LT DEPO 15TL YE DOLUYOR.. 125 cc bir cub motor bu benzinle 140-180 km ortalama yol gidiyor yani ben bu yolu 2 günde yapıyorum şehir içinde haftada yakıt masrafım 50-60 tl civarı v8 5,1 hacimli makinaya sahip bir jeep in deposu yurt dışında bu fiyata doluyor Allah insaf versin bu sömürücülere vatandaşın suçu ne???????örnek türkmenistandaki yakıt fiyatını söylemicem bakın ağlayın....

Motosikleti
Hornet
Şaşırmaya gerek yok bi kaç aya bi zam daha yaparlar..
Seneye benzin 5.5-6 civarı olur..
Motosiklet yükseltmeyi düşünürken daha uygun bişeyler bakmaya başlasam iyi olcak..
Benim 4 silindire geçme hayalim son buldu saolsunlar..
Biz canımızı dişimize takıp çalışıyoruz..Başımızdakiler oturdukları yerden para kaldırıyo..
Boğazlarında kalsın bi taraflarından çıksın inş.

Delirmek işten değil, millet olarak bu duruma hala tepkisiz duruyoruz ya. Bir hayvanın adı geliyor aklıma dillendiremiyorum

f650 düşünüyordum 2 3 ay sonra
benim çinli çapırla bir ömür geçircem gibi.
yakıta güç yetmez ya.

allah artırsın :p

yakında içsavaş felan çıkmaz inşallah :) daha ne kadar suskun kalabilecek bakalım yurdumun insanı :pr:

Eskiden LPG kullananlara gülerdim. " Benzine verecek paran yoksa araba alma kardeşim" diye ukalaca cevaplar verirdim. Geçen ay ben de işyerimde kullandığım araca zamlardan dolayı LPG taktırdım. Bu hükümet işte böyle adama kendi lafını yedirtiyor.

Litresi isterse 10 lira olsun. Toplum araçlarına binmeye devam edecek. Amcamı örnek vereyim. Geçenlerde sohbet ederken benzinden konu açıldı. Hiç bir şekilde benzin zamlarını savunmuyor tabiki, hatta muhalefet partisinde görev yapıyor. Ama dedi ki ben geldim 65 yaşına, yaklaşık 30 yıldır arabaya biniyorum. Bu saatten sonra 10 lira da olsa binerim diyor. O kadar yokuşu vs inerim ama çıkamam diyor. Şimdi o da haklı. Zamlar arttıkça yollardaki arabaların azalmamasının sebebi bu olabilir. Ama hala toplu bir şekilde ne itiraz var ne eylem var. Çok enteresan...

iki güne kalmaz 1-2 kuruş indirim yaparlar sonra yurdumun insanı sevinir benzine indirim yapıldı, refah düzeyimiz artıyor diye..
Kimse sesini çıkartmazsa bu benzin alır başını gider sadece o da değil tabi..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar