Benzin Zammı İle İlgili Tüm Başlıklar

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Bunlar daha iyi günlerimiz 4 lirayıda görür bu sene icinde benzin :)

1 yıl içinde 5 lirayı bulur sanırım.artık bisiklete pineriz:pale:

345

zaten bu motorlu taşıtlar olmasaymış bu ülke nereden geçinecekmiş bilemiyorum:silent:neredeyse tüm vergi motorlu taşıt kullananlardan alınıyor.otomobili motosikleti alırken vergi,her yıl ayrıca vergi,lastik eskidi lastik alırken vergi,benzin alırken vergi,yedek parçada vergi,otoyola girerken ücret,gaz ölçümü ücret,muayene yaparken bilmem ne ücreti,gazda vergi,şimdilerde doğalgaz gündemde bi tutulsun ozaman ondaki vergiyi görün siz...geçen gün haberlerde izledim otopark vergisi çıkıyormuş:pr: yaw diyecek bişey bulamıyorum ne yapalım at arabasına mı binelim bunu mu istiyor bu devlet:silent:eek: zmanda yalak vergisi çıkarırlar...Motosiklet niye tercih edilir arkadaşlar? önce zevk sonra ekonomi sonra trafikte pratiklik böyle sürer gider?peki benim motosikletim 100 kmde ortalama 3,5-4 litre benzin yakıyor yaw palio multijet 100 kmde 3,5 litre mazot yakıyor yani neredeyse 2,5 litre benzin demek bu nasıl ekonomi bu:silent:demek istediğim benzinde bu fiyatlar olduğu sürece motosiklet bile ekonomik olduğu için binilmez oldu zevk her zaman ilk sıraya geldi...bazen cbf150 alıp keyfime bakayım bari diyorum:cat:bir kuruşum dahi haram olsun bu benzine verilen.Benzincilere demiyorum tabi bu benzinin fiyatını buralara getiren geçmişten günümüze yukarı konumdaki insanlara haram olsun::rantinp:

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
geçen yaz 20 liralık benzinle 160 km yapıyordum şimdi 120 km ye düştü.
at alacam; aslında atlardan hoşlanıyorum ben:p
burda ot çok, yakıt bedavaya geliyor :)

azıcık daha sabrein size su ile çalışan motor yapcam :)

70cc mobiletim var.
son benzin zamlarından sonra karbüratörü küçülttüm memesini de en küçüğünden taktım. 60 kmyi geçmemeye özen gösteriyorum yine de benzine verdiğim para zoruma gidiyor.:pr:

%300 ötv alıyorlar bir de bu vergili fiyatın üstünden % 18 kdv alıyorlar yani verginin de vergisini veriyoruz.:farao:
bir de utanmadan sıkılmadan herşeyin iyiye gittiğini söylüyorlar.:farao:
ne belediyeciliklerini ne de ekonomi yönetimlerini beğeniyorum.Allah bunlardan kurtarsın bizleri.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kesinlikle innova......:cat: doğru seçim....yüzlüklerden daha az yakıyor...son zamlarla birlikte altıvirgülbeşyepyenikuruştaksimkilometre yakıyor.....rakam yok bizde nede olsa Türkçeciyiz...:)..

Kesinlikle innova......:cat: doğru seçim....yüzlüklerden daha az yakıyor...son zamlarla birlikte altıvirgülbeşyepyenikuruştaksimkilometre yakıyor.....rakam yok bizde nede olsa Türkçeciyiz...:)..

Okuyabildim bu rakkamı:mrgreen::6,5 ykr/km diyo:cherry:.65 ykr olmasın:silent:?

Benzin zammına artık pek bişey diyemiyorum.Sonumuz hayrolsun.Arabamı 6 aydır belki 250 km kullanmadım,bu gidişlede kullanmıycam.Fakat 500cc'lik projem yan yatıyor gibi.250'liklere bakmakta fayda var.

arkadaşlar iyi-güzel herkes siyaset olayına girmiş,hükümete söylemediğini bırakmıyor ama sanki 5 sene önce bedavaya alıyorduk benzinleri de,şimdi bu fiyata çıktı gibi yorumlar yapıyorsunuz.

Bundan 5 sene önce petrolün varil fiyatı 45-50$ iken şu an 100$ı da aşmış durumda,bu durumda hükümet napsın??Görüyoruz dolar 1.20de iken bi kapatma davası dolar fırlıyor 1.30a ardından parti kapatılacak dolar bu sefer 1.40-1.50 .Arkasından da faturayı yine biz ödeyeceğiz,benzin olacak 4-5 ytl.Sonra elektrik,doğalgaz,su derken herşey zamnalanacak.Bunu da mı hükümet yapıyor,geçiniz lütfen bu palavraları.

Bizde bu çalan-çırpanlar ve devleti saran örümcek kafalılar temizlenmedikçe bu millet iflah olmaz,2 ileri 1 geri gitmeye devam edip, daha çook faturalar öderiz

Son düzenleme:
5 ytl yapsınlar , inanın trafik de en ufak bi azalma dahi olmaz , millet yine alır arabasını motorunu , peh alışmışız biz...

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
arkadaşlar iyi-güzel herkes siyaset olayına girmiş,hükümete söylemediğini bırakmıyor ama sanki 5 sene önce bedavaya alıyorduk benzinleri de,şimdi bu fiyata çıktı gibi yorumlar yapıyorsunuz.

Bundan 5 sene önce petrolün varil fiyatı 45-50$ iken şu an 100$ı da aşmış durumda,bu durumda hükümet napsın??Görüyoruz dolar 1.20de iken bi kapatma davası dolar fırlıyor 1.30a ardından parti kapatılacak dolar bu sefer 1.40-1.50 .Arkasından da faturayı yine biz ödeyeceğiz,benzin olacak 4-5 ytl.Sonra elektrik,doğalgaz,su derken herşey zamnalanacak.Bunu da mı hükümet yapıyor,geçiniz lütfen bu palavraları.

Bizde bu çalan-çırpanlar ve devleti saran örümcek kafalılar temizlenmedikçe bu millet iflah olmaz,2 ileri 1 geri gitmeye devam edip, daha çook faturalar öderiz

Hükümet %70 lik vergi oranını düşürsün. Zam yapacak tabiki gerekirse, ona bi lafım yok şahsen. Onlara göre herşey güllük gülistanlık. Herşey iyiye gidiyor? Nasıl olsa makam arabalarının benzini benim maaşımdan vergi olarak ödeniyor. Dertleri yok tasaları yok. Yine benim maaşımdan kesilen vergilerle benim maaşımın 5-6 katını alıyolar. Alsınlar alsınlar, ben bir kuruşunu bile helal etmiyorum. Haram zıkkım olsun. Neyse, fazla siyasete girmiyim. İhlal etmiyelim şimdi forumumuzun kurallarını...

cok dogru hocam :cat: herkes hukumete suc buluyo baskası daha ıyısını yapabılecekse buyursun kapanınca hersey olcakmıkı avrupa bıtarafıyla guluyo bıze 7-8 tane adam turkıyeyle oynuyo bole bıse olamaz:farao:

içimizi serin tutalım arkadaşlar. inşallah düzelir bir gün...
belki bize kısmet olmaz. inşallah çocuklarımıza...

Hükümet %70 lik vergi oranını düşürsün. Zam yapacak tabiki gerekirse, ona bi lafım yok şahsen. Onlara göre herşey güllük gülistanlık. Herşey iyiye gidiyor? Nasıl olsa makam arabalarının benzini benim maaşımdan vergi olarak ödeniyor. Dertleri yok tasaları yok. Yine benim maaşımdan kesilen vergilerle benim maaşımın 5-6 katını alıyolar. Alsınlar alsınlar, ben bir kuruşunu bile helal etmiyorum. Haram zıkkım olsun. Neyse, fazla siyasete girmiyim. İhlal etmiyelim şimdi forumumuzun kurallarını...

Evet burada siyaset konuşmaya gerek yok,herkes hakkıyla milletin temsilcisi olarak mecliste bulunuyor,onların aldığı maaşta sizin haram etme hakkınız var mı orası da beni ilgilendirmez.Fakat Türkiye'nin bazı gerçekleri var,bir sürü borcumuz var ve devletin hizmet verebilmesi için bizlerin vergilerine ihtiyaçları var.En büyük gelir kaynaklarından biri de ne yazık ki petrol.Biz de tabii ki isteriz bedavaya dağıtsınlar,fakat ülkemizin gerçeklerini kabullenmemiz gerekiyor.

Diyelim ki vergi %70ten %1e indi.Ne olucak o zaman?Devlet buradan kazandığı parayı nereden kazanacak?Havadan para kazanamayacağına göre,ya başka şeylere vergi yükleyecek ya da birçok hizmeti verememe durumuna düşecek.Sonuç hep aynı!!!

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Evet burada siyaset konuşmaya gerek yok,herkes hakkıyla milletin temsilcisi olarak mecliste bulunuyor,onların aldığı maaşta sizin haram etme hakkınız var mı orası da beni ilgilendirmez.Fakat Türkiye'nin bazı gerçekleri var,bir sürü borcumuz var ve devletin hizmet verebilmesi için bizlerin vergilerine ihtiyaçları var.En büyük gelir kaynaklarından biri de ne yazık ki petrol.Biz de tabii ki isteriz bedavaya dağıtsınlar,fakat ülkemizin gerçeklerini kabullenmemiz gerekiyor.

Diyelim ki vergi %70ten %1e indi.Ne olucak o zaman?Devlet buradan kazandığı parayı nereden kazanacak?Havadan para kazanamayacağına göre,ya başka şeylere vergi yükleyecek ya da birçok hizmeti verememe durumuna düşecek.Sonuç hep aynı!!!

Malesef sen de haklısın arkadaşım, bizi bu durumlara düşürenler utansın. Zamanında çalıp çırpanlar, devletin malı deniz yemeyen domuz diyenler utansın. @Kartal23 arkadaşımızın dediği gibi içimizi serin tutalım, inşallah çocuklarımız rahat eder...

Malesef sen de haklısın arkadaşım, bizi bu durumlara düşürenler utansın. Zamanında çalıp çırpanlar, devletin malı deniz yemeyen domuz diyenler utansın. @Kartal23 arkadaşımızın dediği gibi içimizi serin tutalım, inşallah çocuklarımız rahat eder...

mantıklı düşündüğün için tebrikler :cat:

Daha da artacak, bunlar iyi günlerimiz. :pr: Yazın 4 liraya çıkar gibime geliyo...

yazın 4 lira mı :silent: abi sen ne diyon yaa
yok mu bunun bi çaresi yaa ne bu...yanı basımızda bulgaristada yada kıbrısta bile benzin 1,50 ytl'yi geçmiyomus...nasıl bi memlekette yasıyoruz ya :farao:

Okuyabildim bu rakkamı:mrgreen::6,5 ykr/km diyo:cherry:.65 ykr olmasın:silent:?

Benzin zammına artık pek bişey diyemiyorum.Sonumuz hayrolsun.Arabamı 6 aydır belki 250 km kullanmadım,bu gidişlede kullanmıycam.Fakat 500cc'lik projem yan yatıyor gibi.250'liklere bakmakta fayda var.

abi ben bu masraflardan kurtulmak için asla büyük cc makina almam...ha bütçem gelirim yetiyorsa amenna...ama sanada banada 250 cc makina fazladır derim...büyük cc makina iyi hoşda derdi tasası bakımı benzini çok olur...

biz 3 kuruşa 5 kuruşluk köfte yemeye alışmışız...:p

abi ben bu masraflardan kurtulmak için asla büyük cc makina almam...ha bütçem gelirim yetiyorsa amenna...ama sanada banada 250 cc makina fazladır derim...büyük cc makina iyi hoşda derdi tasası bakımı benzini çok olur...

biz 3 kuruşa 5 kuruşluk köfte yemeye alışmışız...:p

Desinlere gidiyoruz galiba:cherry:.Doğruda Mete,biliyosun başka uğraşım yok.Motosiklet sevdasınada gün geçtikçe daha çok batıyorum.Bulucaz artık bir orta yol biraderim.:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar