benzin fiyatları

İnsani ve siyasi sebeblerden dolayı ben ikisinden de yıllardır benzin almıyorum zaten.

siyasi sebebiyet ne hocam .. hadi calısanları insanı olabılır de

TOPİCİ AÇAN KARDEŞ İYİ GÜZEL AMA ADAMLAR SANA DAVA AÇARSA NE OLUR BİLİYORMUSUN

6. AYDAYIZ ; .... ISIMLI SAHISIN YAZMIS OLDUGU YAZI ÜLKE ÇAPINDA Kİ MÜŞTERİMİZİN SAYISINI VE DOĞAL OLARAK SATIŞ MIKTARIMIZIN DÜŞMESINE SEBEBİYET VERMISTIR . ZARARIMIZIN KARSILANMASINA KARŞILIK BU SAHISTAN DAVACIYIM ( AVUKAT BUNU DAHA İĞNELİ HALE GETİRİR ) ANLADIN MI BASKA YOLLAR DENEMEK LAZIM DIYECEM AMA İSTEDIGIN KADAR YOL DENE YA SEVE SEVE YA SIKA SIKA BU BENZİNİ ALACAZ . 20 YIL EVVEL BENZIN 2 DOLARA YAKLASCAK DENILINCE KIYAMETLER KOPMUSTU AMA BENZIN FIYATI YÜKLSELMİŞTİ . 2000 DE DEPO DOLDURDUGUMUZ PARAYA SIMDI 4 LT BENZIN ALIYORUZ

BENZİN KONUSUNDA BÜTÜN EMEĞİ GEÇENLERE TEBRİKLERİMİ GÖNDERİYORUM

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
siyasi sebebiyet ne hocam .. hadi calısanları insanı olabılır de

TOPİCİ AÇAN KARDEŞ İYİ GÜZEL AMA ADAMLAR SANA DAVA AÇARSA NE OLUR BİLİYORMUSUN
bana karşı haksız rekabet davası açılmasını istemiyorum:) diyelim kısaca.

Birinden almadiginizda digerine yukleneceksiniz bu cozum degil. Cozum bence araclariniza binmemek ve toplu tasimalari israrla tercih etmek. Biraz o luksunuzden vazgecin. Cok luks duskunu olan taksiye binsin ama aracini garajda yatirsin. Bunu tum ulke bir hafta yapsa devletin vergi cesmesi sarsilir. Dubaide benzin 0.60 ykr/lt

açarlarsa açsınlar hatta bana yazsınlar açık adresimi belirteyim yeter beaa nereye kadar sus sus.kaderine boyun eyiyoruz diye tepemize çıktılar.hiç bir harekette bulunmayan arkadaşlar siz devam edin ama ben bu savaşı sonuna kadar sürdüreceğim.ilk baştan okuyupta yorum yazın bundan sonra sadece laf olsun diye en sonuncuyu okuyup yazmayın.

ben bir örnek verdim:ne olursa olsun bi ürünü tek başına satarsan istediğin fiyatı çekersin taaki yanına aynı ürünü satan bi rekabet gelene kadar.

ben bp veya shell veya po veya totalden almışım bi fark varmı hepsinde 3.50 değilmi fiyatı arkadaşlar biraz mantıklı olun lütfen ah ben katılsam ne olur katılmasam ne olur diye düşünürsen tabiiki bişey olmaz.bence burada negativ yorum yapanlar ya ana baba parası yiyor umurlarında değil yada gerçekten canları sıkılıyor sadece laf olsun diye yazıyorlar.bizim yapmaya çalıştığımız rekabeti uyandırmak başka bişey değil destek olacaksanız buyrun ama olmayacaksanız köstekte olmayın.

arkadaşım sana tamamen katılıyorum en mantıklısı yaya yada bisikletle gitmek ama sen gel hergün 100km yolu al.olmaz işte maalesef mecburuz araçlarımıza.toplu taşım araçlarıda çözüm değil onlarda benzinle hareket ediyor.keşke imkanımız olsa bütün araçlar 1 ay kontak kapatıp protesto edebilsek ama buda mümkün değil maalesef.

Son düzenleme:
bunun adı haksız erkabet değil arkadaşlar, bunun adı serbest piyasa
ben bundan almayı tercih ediyorum kimene bundan

bukonuyu bende bikez açmıştım ama hep aynı tepkiler vardı

arkadaşlar bu iki firma benzin fiyatlarında oynama yaptırabilecek kadar büyük firmalar ve bunlar fiyatları aşağıya çekene kadar ben bu firmalardan almıyorum.

he çekerlerse ne olur
ozaman çekmeyenden almam bukadar basit

herkezin tabiki paşa gönlü bilir ama biraz daha önemseyelim şu memleketi

bunun adı haksız erkabet değil arkadaşlar, bunun adı serbest piyasa
ben bundan almayı tercih ediyorum kimene bundan

bukonuyu bende bikez açmıştım ama hep aynı tepkiler vardı

arkadaşlar bu iki firma benzin fiyatlarında oynama yaptırabilecek kadar büyük firmalar ve bunlar fiyatları aşağıya çekene kadar ben bu firmalardan almıyorum.

he çekerlerse ne olur
ozaman çekmeyenden almam bukadar basit

herkezin tabiki paşa gönlü bilir ama biraz daha önemseyelim şu memleketi

seni canı gönülden kutlar ve tebrik ederim kardeşim keşke herkez senin benim gibi düşünsede bu ülkede bazı haksızlık ve yolsuzlukların önüne daha rahat geçebilsek ama maalesef birlik beraberlik kocaamaan bi 0

Benzin aldığımız firmayı değil de başımızdakileri değiştirsek sorun kökten çözülecek sanırım.

ben şahsen PO kullanıyorum. Ama bu mailin içeriğinde bahsedilen shell ve totalin konu ile ne alakası olduğunu bilmiyorum.

Bence bu mail bir takım çıkar çevrelerinin insanıları dolduruşa getirme planlarının bir parçası olabilir.

Çünkü benzinin pahalılanmasının asıl sebebi hükümetin vergi politikasından kaynaklanmaktadır.

Türkiye bazında Shelin veya totalin konuya müdehale etmesi gibi bir olay olduğunu sanmıyorum, ha dünya kapsamında olayın boyutu değişiyor.

Kaldı ki üye olduğum diğer forumlarda bu konu tartışılmakta ama kimse adım atmıyor. bence bu iş için bir tarih atalım ve o tarihe motive olarak eylemlerimizi gerçekleştirelim yoksa sadece konuşmaktan ileri gidemiyoruz.

ben şahsen PO kullanıyorum. Ama bu mailin içeriğinde bahsedilen shell ve totalin konu ile ne alakası olduğunu bilmiyorum.

Bence bu mail bir takım çıkar çevrelerinin insanıları dolduruşa getirme planlarının bir parçası olabilir.

Çünkü benzinin pahalılanmasının asıl sebebi hükümetin vergi politikasından kaynaklanmaktadır.

Türkiye bazında Shelin veya totalin konuya müdehale etmesi gibi bir olay olduğunu sanmıyorum, ha dünya kapsamında olayın boyutu değişiyor.

Kaldı ki üye olduğum diğer forumlarda bu konu tartışılmakta ama kimse adım atmıyor. bence bu iş için bir tarih atalım ve o tarihe motive olarak eylemlerimizi gerçekleştirelim yoksa sadece konuşmaktan ileri gidemiyoruz.

total ve shell ikiside büyük firmalar o yüzden fiyatlarda etki olacak bu rol oynamaktalar.zaten bi tarih belirledik sene sonuna kadar.

bu ihi firma dew firmalar olduğu için bu iki firmanın adı bahsedilmiş, bu iki firma sadece petrol işiyle uğraşan firmalarda değil ayrıca.

gelelim neden bu iki firma değiştirecek piyasayı;

kimse shellden almazsa ne olacak?
shell istemsiz azda olsa indirecek,
sonra ne olacak?
hepimiz sadece shellden alıcaz ve bukezde diğerleri ister istemez indirecek fiyatları.

serbest piyasa ve açık rekabet arkadaşlar.

shell yada totalle ne alıp veremediği olur kaan yada ali yada hasan ın :)

bu ihi firma dew firmalar olduğu için bu iki firmanın adı bahsedilmiş, bu iki firma sadece petrol işiyle uğraşan firmalarda değil ayrıca.

gelelim neden bu iki firma değiştirecek piyasayı;

kimse shellden almazsa ne olacak?
shell istemsiz azda olsa indirecek,
sonra ne olacak?
hepimiz sadece shellden alıcaz ve bukezde diğerleri ister istemez indirecek fiyatları.

serbest piyasa ve açık rekabet arkadaşlar.

shell yada totalle ne alıp veremediği olur kaan yada ali yada hasan ın :)

hay ağzına eline sağlık kardeşim benim demek isteyipte bi türlü anlatamadığımı nede güzel anlatmışın.kutlarım seni.B R A V O

Forumdan Uzaklaştırıldı
abicim ne yapsak boş bu petrollerin hepsi tek bi firmanın zaten ne farkedecek hiç almasak bile binen biniyo yeter onlara,petrol sigara gibidir bağımlıyız hepimiz mecburuz yani

hazır olaya girmişken bp'den de almayalım. sonuçta bp de mahallemizin petrol şirketi değil, dünya çapında bir şirket. onun neden dışarıda tutulduğu çok belli ya neyse.
şimdi diyelim ki söylediğiniz olaya çok geniş kapsamlı bi katılım oldu. ne olacağını söyliyeyim. shell veya total istasyonlarının sahibi olan sizin sokağınızda veya yan sokakta oturan insanlar var. bunlar petrol fiyatlarını etkileyemicek. shell genel müdürü bakcak satışlar düştü. sağlam bir kampanya başlatıcak, her 100 ytl benzin alana termos verecek. o geniş katılım düşecek. diyelim ki katılım düşmedi. hiç sanmıyorum ki o istasyon sahipleri peşin para ile alsınlar satacakları yakıtı. shell veya total gibi şirket parasını bırakır mı? mutlaka isteyecekler paralarını. istasyon sahibi sıkıştı mı şimdi. çalışanlardan 1-2sini çıkarıcak. araba yıkama çalışmasın, pompalara da bir kişi eksik baksın ne olcak, zaten millet kuyruk olmuyo. işte süper benzin kampanyamız sayesinde bir kişi ekmeğinden oldu. shell veya totalin yapacağı elde avuçta ne varsa satıp ülkeden çekilmek olur. adamların umurunda olmaz. olan bizim ekonomimize olur, o firmalar altında iş yapan vatandaşımıza olur.

senaryolar çoğaltılabilir. ancak altını çizmek istediğim nokta yapılacak eylemlerin bir mantık içermesi gerektiği. hedefe odaklanarak yapılmalı bu işler. kabul edelim ki benzinin pahalı olmasını en büyük nedeni vergiler. her ne kadar artışların nedeni petrol fiyatlarının artması olsa da vergi oranı düştüğü anda fiyatların da azalacağı kesindir. bizi de ilgilendiren bu değil mi?

Devletin başında Akp olursa olacağı budur :pr:

bence herkes istediği yerden alsın, nasıl olsa bir şey değişmeyecek, benden söylemesi:pr:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar