benzın dokup yakasım gelıyor

mrb arkadaslar benım bı sorunum var motoruma marsa bastıgımda calısıyor 4-5 sanıye sonra stop edıyor,boyle deneye deneye akuyu bıtırıyorum tekrar sarj yapıyorum akuyu takıyorum basıyorum yıne aynı sorun karburatordenmı kaynaklanıyo acaba,yoksa depodan benzın mı gıtmıyor,depodan benzın gıtmıyyorsa nasıl cozebılırım bunu daha cok acemıyım kusura bakmayın ustayada goturemıyorum kasabadan merkez 50 km goturebılecegım bı aracta yok,ılgınız ıcın tesekkurler,:pr:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:12 ----------

bırde bu deponun altındakı benzın otomatıgımı ne onun ust kısmındakı gırıs benzın gırısı alt tarafındakı gırıs hava hortumu gırısımı,ıkı hortumu cıkarıncada depodan benzın akmıyo

büyük ihtimal rolentesi düşmüş motorun motor çalışırken karbüratöre bakıp gaz ver gaz telının oynadığını görüceksin o vidayı tornoviyayla biraz sıkılaştır

memnun kalmama degıl hocam gercekten cok sıkıntı yaptı bu bende ılk gunden degıl de soyle 1 ay falan gecseydı ustunden takmazdım pek.belkı burdan ıyı bı cevap gelır hallederım dıye actım burayı da.ozellıkle karburator ve benzın deposunun altındakı hacet ıle ılgılı...:pr:

orası ile burası aynı yerler değişen birşey olmayacaktır.
ayrıca aynı konudan iki tane açmakta yasaktır

rolantyi artr biraz. sonra motorun 3-4 dakika ısınmasını bekle. sonra gaz ver hafiften birden yüklenmeden. motor eger stop ederse karbrtre bak sen bi. gerekiyorsa temizlettir.

her çalıştırmadan 4-5 saniye sonra stop ediyorsa, neden aküyü bitirene kadar uğraşıyorsun ki? belli bir sorunu var...

birden fazla yerde, birden fazla sorun olabilir.
50km dediğin çok mesafe değil, bi traktör veya bi römork bul..
Bu kadar çok dert ediyorsan ve bu kadar acilse, buradan karanlıkta yol yordam bulmaya çalışacağına, accık para ver eline, ustasını çağır gelsin baksın...

En olmadı çektir kendini... ha senin motorundan başka herhangi bir araç yoksa oralarda (at arabası dahil) o zaman bi şey diyemeyecem. Benzin dök yak...

Hocam merhaba, sadece başlık hakkında yorum yapmak istiyorum... Benim motosikletimde şu an arızalı aylardır bu şekilde piston segman değişti, elektrik tesisatı elden geçti.. Çalışmadı.. Ben ona benzin döküp yakmak yerine 3. katta odama baş tacı yapmayı düşünüyorum... Üzüldüm açıkçası başlığa..

ilgilenen herkese tesekurler arac buldum yarın ustaya goturecem hayırlısı,benımkı aldıgım gun bozulması canımı sıktı soyle 1-1,5 ay bınsem neyse der kaldırır bı kenara bekletırdım...

hem motosiklet'ten anlamadıgını yazmışsın.hemde kendin birşeyler yapmaya kalkısıyorsun.bu ne perhız bu ne lahana tursusu.her nekadar burada işin ehli insanlar olsada hasta uzaktan tedavi edilmez.ettirilmez.illakide yardım almak ıstıyorsan sorunu detaylı bır sekılde anlatman.sorunlu motor hakkında bilgi vermen lazım?motor ne scooter'mı? su motorumu?bir şekilde 50 km uzaktaki servise götüreceksin.olay bundan ibaret

ilgilenen herkese tesekurler arac buldum yarın ustaya goturecem hayırlısı,benımkı aldıgım gun bozulması canımı sıktı soyle 1-1,5 ay bınsem neyse der kaldırır bı kenara bekletırdım...

Bunun üzerine başka bir şey söyleyemiyorum. Sen motor sahibi olduğuna emin misin hocam? yoksa kafaya mı alıyorsun bizi? Çok acil çok acil diye debeleniyorsun kaç gündür burada. 1,5 ay binince hevesin geçiyo o zaman.. annamadım etmedim ben bu işi...

Son düzenleme:
Kocaeli İl Temsilcisi
memnun kalmama degıl hocam gercekten cok sıkıntı yaptı bu bende ılk gunden degıl de soyle 1 ay falan gecseydı ustunden takmazdım pek.belkı burdan ıyı bı cevap gelır hallederım dıye actım burayı da.ozellıkle karburator ve benzın deposunun altındakı hacet ıle ılgılı...:pr:

sevgili arkadaşım karbürötörü açtıysan onu yapmayı ayarlamayıda bilmen lazım burada 50 kişi kendini denize at dese kendini denizemi atacaksın :) sonuçta yorum yapanlarda gerçek arızanın ne olduğunu bilmiyor ve yardımcı olmaya çalışıyorlar, telefonla doktora muayene oldunmu sen hiç ? seninkide buna benziyor :)kusura bakma sorun hala düzelmediyse tamircinin yani ustanın yolunu bir şekilde tutacaksın unutmaki bedelsiz hiç şey öğrenemezsin herşeyin bir bedeli var bu dünyada ilkin para vereceksin belki ama öğrenirsen aynı sorunda birdaha zorluk çekmeyeceksin bir bilene göster artık, sende kurtul motorda kurtulsun esen kal..:)

maksat motoru çalıştıermak arkadaşlar geyik yapmak değil arkadaş acemi olabilir yeni almış olabilir size danışmış sizde arızada yardımcı olacagına davranışla ilgili luzumsuz konulara giriyorsunuz

öncelikle motorun ne marka modeli ne onu yaz az çalışıp duruyorsa yatan motorlarda su veya başka pislik gelebilir karburatörün altındaki vidayı aç benzini boşalt boşaltırken cam bir kaba koy ne geliyor gör motorda benzin muslugumu var vakumm muslugumu var ona göre benzin akışını kontrol et neticeyi yaz

ayrıca buji ve piposunu kontrol et gevşeklik olabilir sarsıntı ile ateşlemeyi kesebilir

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:08 ----------

bak şimdi başka sahifede konu açmışın ıslanmış motorun kurut ama akü zayıflamış once onu şarj et buji ve ateşleme bobini civarını iyice kurut

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar