Spontini Subap ayarı

Motosikleti
Cf moto 250 nk
2023 rks spontini 110 için subap ayarı emme egzoz kaç olmalı bilen var mı ? Durduğumda gaz vermezsem stop ediyor sentil alıp ayar yapıcam ama ne kullanım kılavuzunda nede internette emme egzoz kaç mm olmalı yazmıyor yardımcı olursanız sevinirim

Motosikleti
sattık :(
2023 rks spontini 110 için subap ayarı emme egzoz kaç olmalı bilen var mı ? Durduğumda gaz vermezsem stop ediyor sentil alıp ayar yapıcam ama ne kullanım kılavuzunda nede internette emme egzoz kaç mm olmalı yazmıyor yardımcı olursanız sevinirim
up up up

Motosikleti
1190 ADV
Motor soğuk iken (oda sıcaklığında)

RKS Spontini 110 modelinin fabrika çıkışlı ideal supap ayarı (boşluk) değerleri şunlardır:
  • Emme (Intake) Supabı: 0.08 mm ile 0.10 mm arası
  • Egzoz (Exhaust) Supabı: 0.10 mm ile 0.12 mm arası [1]
Usta ve kullanıcı deneyimlerine göre, şehir içi yoğun dur-kalk trafikte veya paket servis gibi motorun çok ısındığı durumlarda supapların aşırı sıkışmasını önlemek adına ideali hem emme hem egzoz için 0.10 mm (sentil çakısı tatlı sıkı geçecek şekilde) veya emme 0.08 mm - egzoz 0.10 mm olarak ayarlanmasıdır.

diyor yapay zeki.

Motosikleti
Cf moto 250 nk
Motor soğuk iken (oda sıcaklığında)

RKS Spontini 110 modelinin fabrika çıkışlı ideal supap ayarı (boşluk) değerleri şunlardır:
  • Emme (Intake) Supabı: 0.08 mm ile 0.10 mm arası
  • Egzoz (Exhaust) Supabı: 0.10 mm ile 0.12 mm arası [1]
Usta ve kullanıcı deneyimlerine göre, şehir içi yoğun dur-kalk trafikte veya paket servis gibi motorun çok ısındığı durumlarda supapların aşırı sıkışmasını önlemek adına ideali hem emme hem egzoz için 0.10 mm (sentil çakısı tatlı sıkı geçecek şekilde) veya emme 0.08 mm - egzoz 0.10 mm olarak ayarlanmasıdır.

diyor yapay zeki.
Banada 12 18 dedi ama chatgpt
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Spontini de çalıştırdıktan yaklaşık 1 2 dakika sonra sanırım az ısındığında tamamen durduğum zaman stop etme problemi vardı. Subap ayarından yaptığını düşünüp hazır lokma takımım varken ben yapayım dedim ilk mekanik tecrübem oldu dişliden senteyi hizalayıp emme 0.10 tatlı sıkı egzoz 0.15 tatlı sıkı geçecek şekilde ayarladım ancak sorunum çözülmedi 2 dk sonra eve geldim ve kapıda pat diye stop etti yarın rölanti sensörünü temizlemeyi denicem başka şüphelendiğim bir sebep yok aslında rölanti sensörüde 2000km önce temizlenmiş ama aklımıza başka bir şey gelmiyor olmadı ustaya gidecek.Tüm darlamalarıma rağmen hala yardımcı olan @Motoseverrr e teşekkür ederim sabır testi olduk :D

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada spontini de euro emisyonlarından ötürü egzozda oksijen sensörü varmış ve karter yağ buharını filtreye veren hortum mevcutmuş bilmiyordum

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar