motorum calısmıyor

mrb arkadaslar bugun aldıgım 150lık arora motorumla yagmurlu havada gıderken hareket halındeyken bırden stop ettı daha calıstıramadım ne yapmalıyım akuyude zayıflattım ıyıce bı el atın dostlar,moralım cok bozuldu...

Motora benzin geldiğinden emin olun bujiyi sökün ve buji kafasındaki pioya bakın ateşleme geliyormu diye eger gelmiyorsa pipoyu çıkartıp birde oyle deneyin şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
akü den olacağını zannetmiyorum seyir halinde stop etmesi bujiden olabilir veya bujiye giren bobin çıkmış olabilir benim piaggiomda otobanda stop etti eğilip bi baktım bi kablo sallanıyo oysa bujiye takılan bobin çıkmış...

benzınını kontrol et varsa eğer,

ilk önce motora tekrar marş yapmaya calış,

3.5 dk denedıkten sonra bujiyi sök ve ucuna bak ıslakmı dıye,,,
bujiyi elıne al ucu ıslanmış ise eger,
bujıdı elındeyken buji başlığına tak ve şasede bı yere değdir,
eğer ateşleme kesmiş olabılır yada zayıflamış olabilir.
yeni buji ile işin bitebilir....

akü den olacağını zannetmiyorum seyir halinde stop etmesi bujiden olabilir veya bujiye giren bobin çıkmış olabilir benim piaggiomda otobanda stop etti eğilip bi baktım bi kablo sallanıyo oysa bujiye takılan bobin çıkmış...

büyük ihtimal budur

kardeş bugün aldığım demişsin sıfırmı aldın ikinci elmi yazarmısın birde sorun bencede buji ıslanması olabilir

ikinci el aldım kardeşim.bujıyı soktum ucunu purmuzle yak dedıler yaktım,hava fıltresını soktum temızledım,karburator kapagını actım baktım pıslık yok hepsını taktım yerıne marsa bastım calısıyo arada bı gaz kesılır gıbı oluyo 5-10 sanıye sonra stop edıyo,depodakı benzını bosalttım deponun altındakı benzın cıkıs yerını soktum fıltre ye baktım bısey yok yanlız o parca varya benzın hava hortumunun takıdıgı ondan ufluyorum hava gıtmıyor,ıcıme cekıyorum yıne yok bısey acaba karburatordenmı kaynaklanıyo arkadaslar bı el atın tekrar sıze zahmet ve karburatoru neresınden nasıl sokmelıyım acıklayarak anlatırsanız sevınırım...

ikinci el aldım kardeşim.bujıyı soktum ucunu purmuzle yak dedıler yaktım,hava fıltresını soktum temızledım,karburator kapagını actım baktım pıslık yok hepsını taktım yerıne marsa bastım calısıyo arada bı gaz kesılır gıbı oluyo 5-10 sanıye sonra stop edıyo,depodakı benzını bosalttım deponun altındakı benzın cıkıs yerını soktum fıltre ye baktım bısey yok yanlız o parca varya benzın hava hortumunun takıdıgı ondan ufluyorum hava gıtmıyor,ıcıme cekıyorum yıne yok bısey acaba karburatordenmı kaynaklanıyo arkadaslar bı el atın tekrar sıze zahmet ve karburatoru neresınden nasıl sokmelıyım acıklayarak anlatırsanız sevınırım...

benzin hortumunun takıldığı şey dediğin benzin filtresimi. tıkandıysa ondanda olabilir.
ayrıca ateşleme bobinine bakman gerek, fiş çıkmış olabilir

hocam acemıyım atesleme bobınını bı tarıf etsenız bı zahmet ama ben benzının gıtmedıgını dusunuyorum cunku calıstıktan 5-10 sanıye sonra stop edıyor,bıde o dedıgınız fıltreye baktım bısey yok onda,benzın deposunun altındakı benzın cıkıs hortumlarının takıldıgı aletten hortumları cıkarıyorum marsa basıyorum benzın atmıyor anlayamadım gıttı acaba kompresor mu cekıyo benzını normalde depodan oyle bısey duymustum

hocam acemıyım atesleme bobınını bı tarıf etsenız bı zahmet ama ben benzının gıtmedıgını dusunuyorum cunku calıstıktan 5-10 sanıye sonra stop edıyor,bıde o dedıgınız fıltreye baktım bısey yok onda,benzın deposunun altındakı benzın cıkıs hortumlarının takıldıgı aletten hortumları cıkarıyorum marsa basıyorum benzın atmıyor anlayamadım gıttı acaba kompresor mu cekıyo benzını normalde depodan oyle bısey duymustum

gaz kolunu elinle çevirip sabitle eyer kesik kesik gaz veriyor,stop ediyorsa buyuk ihtimal karbirotorde pislık wardır umarım sorunu halledersin.ayrıca motoru bugun alıpta hemen arza yapması moral bozucu:farao:

yakınımda usta olsa hemen goturecegım ama kasabadayım burda motosıklet ustası yok en yakın merkezde 50 km uzaklıktayım neyle nasıl goturecegım ondan dolayı soruyorum arkadaslar onerılerınızı degerlendırıp tavsıyelerınıze,tecrubelerınıze dayanarak soruyorum anlayışınız için teşekkürler,karbüratörü ben temizleyebilirmiyim peki?

yakınımda usta olsa hemen goturecegım ama kasabadayım burda motosıklet ustası yok en yakın merkezde 50 km uzaklıktayım neyle nasıl goturecegım ondan dolayı soruyorum arkadaslar onerılerınızı degerlendırıp tavsıyelerınıze,tecrubelerınıze dayanarak soruyorum anlayışınız için teşekkürler,karbüratörü ben temizleyebilirmiyim peki?

karburotoru sokmek bişi değil ama yaprım dıorsan bilmıosan hiç kurcalamanı onerrim karbretoru sokup pisliklerini alıp benzinle yıkıycaksın :cat:

kurumasını mı bekleyım dıyıcem ama dunden bugune coktan kuruması gerekmezmı durum hala aynı...

sorun hala devam edıyorda arac buldum yarın sabah yukleyıp goturecem ustaya tesekkurler ılgılenen herkese inş fazla bi masrafı yoktur bütçe kısıtlı....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar