Çok ilginç valla.İyi ki gidip de birisine vuramamış.
Geçmiş olsun.
Geçmiş olsun.
Ben neden ise hic sasirmadim , bir SL sahibi olarak anlatiyim ne oldugunu tam olarak.
Dostumuz motoru yan ayakliga birakti sanirim ve bosta idi. Anahtari cebine atti ve yurumeye basladi.Anahtarligin uzerindeki motoru uzaktan calistir butonuna vucut hareketi ile cebinden basti haberi olmadan.Radyo dalga uygun mesafede idi ve cekti.Motor calisti .Simdi SL hastaligiIsik bosta yani N de gosterse bile cogu kez ilk marsta bir firlama yapiyor motor.Bn hep kavrama ile calistiriyorum o yuzden.Ani atak alan motor ileri duz firladi bir iki metre yeter zaten ve girdi arabaya.
Simdi demeyin abartin daha motoru ilk gun almistim cimlerin uzerinde, isten birine bak uzaktan calisiyor diye gosterecektim.Yan ayaklikta iken uzaktan kumandaya basmam ile motor 2 metre one zink diye firladi ve yatti cimenlere.Cok korkmustum.Yeni daha motorcuk.
Ne ise sanirim bu aciklama yeterli olmusutur.
Merhaba
1. Eğer motorunuzda alarm takılı ve alarm'ın motor çalıştırma fonksiyonunu eklettiyseniz motorunuzun kumandaya basılmadan da çalışma ihtimali vardır. Elektronikte interferans (girişim) denilen başka bir cihazın yaydığı radyo dalgalarının, radyo dalgalarıyla çalışan diğer bir cihazı veya sensörü etkilemesi söz konusu olabilir. Özellikle yüksek watt'lı cihazların yakınlarında bu tarz problemlere çok rastlanıyor. Yurt dışında buna benzer örnekler çok bir iki tane vereyim. Örn: Uzaktan kumandanın çalışmaması ve arabanın kapılarının açılmaması, immobilizer'ın devre dışı kalması, abs arızaları vb. Bunun haricinde sizin alarm kitinizin benzerini kullanan başka bir motorcu akrdeşimiz kendi motorunu çalıştırırken frekans karışması sebebiyle de böyle bir olay gerçekleşmiş olabilir.
2. Özellikle Çin malı motorlarda vitesin boşta görünmesine rağmen boşta olmaması olayına sık rastlanıyor. Tiger kullanan bir arkadaşımda kızlara hava atmak için motoru uzaktan çalıştırmıştı ancak vites boşta görünmesine rağmen motor öne fırlamıştı ve rezil olmuştu :mrgreen: Sizin motorunuzdaki durumda bu durum.
3. Meraklı birisi muhtemelen motoru kurcalamıştır. Motor'u genlerinden seven (zamanında at'a binen bir millettik) milletimiz motor gördümü bir eller yoklar nedir diye. Sadece bakmakla malın iyimi kötümü olduğunu anlamayız.
Neticede her olayın bir açıklaması vardır. Buda ona benzer birşeydir.
Görüşmek üzere.
Bizde de ARN 125 vardı bazı sabahlar motoru evin önünde çalışır buluyorduk...Selam arkadaşlar,
Böylesi eminm başınıza gelmedi!
Benim motor keeway sl150.2 gün önce hareme küçük bi paket bırakmak için gittim.Motoru perona bıraktım ve gidip işimi halletim.Geri geldiğimde motoruN başında 7-8 kişi motoru tutuyordu.Ne olduğunu sorduğumda bana motorun kendi kendine çalışıp 2-3 metre gittikten sonra peronda duran bi arabaya vurduğunu söylediler.O esnada moorcu bir arkadaş hemen atlamış ve motorun bi kablosunu sökerek durdurmuş.Malum anahtar ben deydi çünkü
:queen: :queen:
Tabii ben panikledim birine vurdumu veya arabaya birşey oldumu diye Allahtan önemli birşey olmadı.
1-Motor nasıl kendi kendine çalıştı.(Ben motoru ikinci el aldım ve normalde kumandadan çalıştırma olduğu halde çalışmıyor.Ben kumandaya basmadım yani)
2-Bu şekilde çalışma işlemi sadece Motor boştayken olması lazım ama Motor vitesteyken nasıl çalıştı.(motor 1.vitesteydi diye hatırlıyorum yada tersi olsa bile boştayken çalıştıktan sonra nasıl yürüdü.)
3-Anahtar bende olduğu halde nasıl ışıklar yanar vaziyete geldi.
Sonuç; ???
Sonuç yok tabii.Sanırım Çin işi dedikleri bu olsa gerek.
Motoru dün Uzman otoya götürdüm,durumu anlattım ve garanti kağıdı ile gelmemi alarmı değiştireceklerini söylediler.(ayrıca bakım ve diyer problemler için süper ilgilendiler onlarda teşşekürler.)
Şu an motoru 2 tekerden birden bağlıyorum :queen: :queen: :queen: :queen: :queen:
Haremde millete rezil olmam da apayrı birşey tabii:queen: :queen: :queen:
Yorumlarınızı bekliyorum!...
Serdar geçmiş olsun abi.
serdar geçmiş olsun valla! bizde eski bir motosiklet ci arkadaşım kemalle düşündük ya aytekin haklı :cat: yada motorunu birisi çalayım derken :mrgreen: motor fırladı arabaya çakıldı:mrgreen: ya gül gül öldük ya flim sin valla allahtan denize uçmadı
:mrgreen:
Arkadaşlar,
Biraz önce Çin deki ana firma ile yazıştım ve gelen cevapta,bu özelliğin motor çalındıktan sonra kendi kendine eve geri dönmesini sağlamak için yaptıklarını ancak tam tamalayamadan Türkiye'ye satıldığını ilettiler ve üzgün olduklarını söylediler...:queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen:
o kadar zeki bir motormuş ama biraz yalan gibi geldi
::gleam:: :bounce: ___ KILIÇ ___ :bounce: ::gleam::
kardeşim bendede alarm var,benim ikinci alarmım bu,ilk alarm bozuldu nasıl bozuldu motorun sarsıntısından kablolar gevşemiş,klipsin biri çıkmış,alarm fonksiyonunu tamamen kaybetmiş,hiç işlev görmüyordu,bu alarmları öğle bir yapıyorlarki,vitesteyken bile çalışıyor,benimde geldiğimde motor yerdeydi insanlar motorumu kaldırmaya çalışıyordu,motor öğle bir olmuşki motordan anlayan biriemniyet düğmesini cevirmiş ama motor gıv gıv gıv hala çalışımaya çalışıyor hemen koltuğu söktüm,altındaki kablo alarmın içine girmiş direk temas ediyor ve alarmın kumandasına gerek duyman kendini çalıştırmış ve vitesde olduğu için öne atılmış,ikinci alarmda ise yenisini taktirdım tabi eskisinin içi yanmış kumanda cebimde eğildiğim zaman düğmeye basılıyor ve motor hep öne atlıyor vitesde olmasına rağmen bu kumandaları tamamen iptal etmek lazım,geçmiş olsun.
MOTOR PARK HALİNDE İKEN ARKADAN BAŞKA Bİ ARÇ ÇARPMIŞ OLABİLİR VE MOTOR ÇALIŞMIŞ OLABİLİR,YANİ VURDURMA DİE TABİR ETTİĞİMİZ OLAY OLMUŞ OLABİLİR....:silent: