Benim motor kendi kendine yürümüş ve arabaya vurmuş. !!!!

Selam arkadaşlar,
Böylesi eminm başınıza gelmedi!
Benim motor keeway sl150.2 gün önce hareme küçük bi paket bırakmak için gittim.Motoru perona bıraktım ve gidip işimi halletim.Geri geldiğimde motoruN başında 7-8 kişi motoru tutuyordu.Ne olduğunu sorduğumda bana motorun kendi kendine çalışıp 2-3 metre gittikten sonra peronda duran bi arabaya vurduğunu söylediler.O esnada moorcu bir arkadaş hemen atlamış ve motorun bi kablosunu sökerek durdurmuş.Malum anahtar ben deydi çünkü
:queen: :queen:
Tabii ben panikledim birine vurdumu veya arabaya birşey oldumu diye Allahtan önemli birşey olmadı.

1-Motor nasıl kendi kendine çalıştı.(Ben motoru ikinci el aldım ve normalde kumandadan çalıştırma olduğu halde çalışmıyor.Ben kumandaya basmadım yani)

2-Bu şekilde çalışma işlemi sadece Motor boştayken olması lazım ama Motor vitesteyken nasıl çalıştı.(motor 1.vitesteydi diye hatırlıyorum yada tersi olsa bile boştayken çalıştıktan sonra nasıl yürüdü.)

3-Anahtar bende olduğu halde nasıl ışıklar yanar vaziyete geldi.

Sonuç; ???
Sonuç yok tabii.Sanırım Çin işi dedikleri bu olsa gerek.
Motoru dün Uzman otoya götürdüm,durumu anlattım ve garanti kağıdı ile gelmemi alarmı değiştireceklerini söylediler.(ayrıca bakım ve diyer problemler için süper ilgilendiler onlarda teşşekürler.)

Şu an motoru 2 tekerden birden bağlıyorum :queen: :queen: :queen: :queen: :queen:
Haremde millete rezil olmam da apayrı birşey tabii:queen: :queen: :queen:

Yorumlarınızı bekliyorum!...

geyik yapıcam şimdi olmıcak :queen: :queen: Neyse bilen birisi mantıklı bir açıklama yapar sanırım. Geyiğe sarmasın topiğin:p :cat:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Vay terbiyesiz çinli. Herby gibi cana gelip milletin ırzına namusuna da saldırır bu:queen:

Sanırım problemin, alarm ve ayaklık switchinin (varsa) aynı anda arıza yapması.

ilginç bi olay. adam kıllığına yapmış olmasın.ya da oynarken boşa almıştır. daha sonra da çalışmayan uzaktan kumanda çalışmıştır bi şekilde.
merak ettim bak bende du bakalım ne diycekler.:silent:

Geçmiş olsun! KTM lerin rölantide yürüdüğünü duymuştum ama böylesi görülmedi heralde geçmiş olsun:cat:

Ucuz alarımların bazen frekansları birbirne karışabiliyor.Eğer yakında birindede senin alarımına yakın frekanslı bir alarım çalıştırılmış ise ( Bu kapı kilitleme veya açmada olabir ) motoru çalıştırma olasılığı yüksek.

Süper Moderatör (BBRR)
İnan buna yorum yapmak zor ...ne denebilirki...

Ucuz alarımların bazen frekansları birbirne karışabiliyor.Eğer yakında birindede senin alarımına yakın frekanslı bir alarım çalıştırılmış ise ( Bu kapı kilitleme veya açmada olabir ) motoru çalıştırma olasılığı yüksek
.

Aynı şeyi bende düşündüm ama diyelimki motor boşta hadi binde bir olacak bişi oldu hatta milyonda bir ....eee motor nası durduğu yerde vitese geçti.....hadi diyelim vitesteydi o zaman çalışır çalışmaz stop eder....

İnan buna yorum yapmak zor ...ne denebilirki...

.

Aynı şeyi bende düşündüm ama diyelimki motor boşta hadi binde bir olacak bişi oldu hatta milyonda bir ....eee motor nası durduğu yerde vitese geçti.....hadi diyelim vitesteydi o zaman çalışır çalışmaz stop eder....

Uzaktan kumandayla çalıştırmak için rolentsi yükseltilmiş olambilir,Fakat dediğin gibi bu işte bir sacmalık var.Çok zor ama imkansız değil.

Büyük geçmiş olsun kardeşim...
Ama şunu söyleyeyim yol hafif eğimliyse ve viteste bile olsa o kumandalar yürütebiliyor motoru..
bende bi zamanlar Better marka bir cgl kırması vardı..Ben loknatada otururken kolum çalıştırma tuşuna değince rampa çşşağı gidip kebabçının motorlarını devirmişti...
olabiliyor yani...
BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla abi önce geçmiş olsun ben anlamadığım şey nasıl yatmamışda gitmiş ve de motosikletim olmadığı için soruyorum debriyaj kullanmadan 1. vitesdeyken gaz versek bir motosiklet kalkarmı yani arabadaki gibi değilmi sistem ?

motor vitesteyken debriyaja basmadan marşa basarsan motor fırlar (silkeler) ama çalışmaz 1. viteste gaz vermeden beklersen kompresörden durur ve stop eder tabi rölentin 2000 civarlarında değilse. Ama rölantin yüksek bile olsa bence stop eder. Harbiden ilginç bi durum :p

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
geçmiş olsun bende motorumu satıp senin motordan alcam birde derlerki
çinli motor dayanıklı değil:queen: :queen:

babacan bu motoru okutup üfletmek gerek galiba:queen:
ama eğer yol meyilli yada iniş ise ve ilk an motor çalıştı öne zıpladı diyelim ki olmazda bir metre ilerleyip çarpsın!!!! yada
sen motoru yürütürlerken yetiştin ve sana ayak yaptılar.... yada...
komplo teorileri çok bizde babacan .sen en iyisi boşver çinlidir ne yapsa yeridir de. gülüne dikeni ile katlan

demek çinliler bunuda yaptı sürücü olmadan gezen motor hani müfettiş wardı bi tane neydi gecit mi ne(nasıl yazılıo walla bilmiyorum) onun arabada böyleydi oda mı çin malıymış

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kardeşim gecmiş olsun.ben o yuzden kumandanın switchini kapalı tutuyorum.bu arada uzman oto.ali usta cidden iidir.

Bende de olurdu eskiden o tarz hareketler, mevzu şudur ki; sen vitese atıyorsun motor vitese geçiyor ama boş vites gösteren anahtar devreyi kesmiyor. Yani motor viteste ama boş lambası yanıyor, hatta bazen de yanmıyor. O zaman kumanda cebindeyken marşa bastınsa hele bir de motor sıcaksa vay haline. Ayrıca SL150'lerde debriyaj anahtarı yok. motor boş vites harici çalışmıyor, kick start hariç tabii.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
eee uçan lazın uçan motoru olmalı demi :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar