12 yıldır bu forumdayım kardeşim fazla heves etme kimsenin 15 bin tl yi istediği kadar eski kaliteli bir marka olsun türkiyede bilnmeyen tanınmayan bir markaya ve üstelik 250cc lik motoruna en azından bu forumdan o paraları vericeğini sanmam.. normaldede veren çıkıcağını pek düşünmüyorum .. 250cc geçiş motorudur genelde insanlar en makul ucuzunu alıp öğrenip satarlar satarkende zarar etmiycekleri bir motor almaya özen gösterirler.. bu motoru 15 bine alan iş satma vakti geldimi kime satar kim alır muamma..
ben şahsen biri bana gelse benelli alıcam dese paran çok galiba derim git riske girme honda yamaha kawa al derim.. öğrenip satarsın ikinci eli yedek parçası bol servisi var bu markaların derim riski yok macera arama derim...
Türkiyede tanınmayan bir firma demişsiniz size katılmıyorum , kubamotorun sektörde konumu ve pazarı bellidir . KUBA-RKS-ARCTİC CAT(Amerika markası) ve suanda BENELLİ ( İtalyan markası)'nı kendi bünyesine alan bir firmadan bahsediyoruz.
sadece biz alışılmıs ve kabul ettiğimiz bazı alışkınlıklarımızı kıramıyoruz.
Bu sadece motorsiklet sektöründe değil gerek otomotiv gerek elektrik elektronik sektörlerinde gerek diğer sektörlerde dahi hep bilenen markalara yöneliyoruz.
oysa aynı kaliteyi yakalayan ve uygun fiyatları olan ürünleri neden tercih etmeyelim ki.
Benelli zaten yıllardır bilenen bir markadır. Kuba motor Türkiye distribütörlüğü anlaşması yapmıştır.ülkemize motorsiklet sektöründe iyi bir kazanım olacağını düşünüyorum.
Tabiki son sözü kullanıcı ve motorun kalitesi belirleyecek.Benelli için beklentim var . Umarım beklentileri karşılayacaktır.
Bu arada benelli wep sitesinde TNT250 VE TNT600 modellerin 25 MAYIS itibariyle türkieyede olacak.Şimdiden hayırlı olsun derim.
Getiren firma ve benelli'yle ilgili kısa bir bilgi paylaşmak istiyorum wep sitesinden alınmıstır umarım faydalı olur.
Firmamız Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesinde 25.000 m2 kapalı alanda senelik 120.000 adet motosiklet üretim kapasitesine sahip, halihazırda 200 kişiden oluşan idari birim ve üretim çalışanı ile birlikte 2004 yılından buyana dünya standartlarında teknolojik donanımıyla faaliyetine devam etmektedir. Yurt içinde ortalama 500 adet bayisi ve 500 adet servisi ile sekiz yılda sektöründe en fazla vitesli motosiklet üreten ve pazarlayan şirket haline gelmiştir. Her yıl ortalama %20 ila %30 oranında bir büyüme ve gelişme yüzdesine sahiptir.
Hem motosiklet hem de ATV modellerinde tüm kategorilerde piyasadaki en iyi ve kullanıcı dostu modellerle zirvenin tartışılmaz ismi olduğunu her fırsatta kanıtlayan firmamız; kullanıcı beklentileri doğrultusunda ve gelen taleplere kayıtsız kalmamak adına daha yüksek silindir hacmine ve güce sahip modelleri kullanıcılara kazandırma kararı almıştır.
Bu doğrultuda firmamız İtalyan Devi BENELLI firmasıyla Türkiye distribütörlüğü anlaşması sağlamış ve birbirinden mükemmel modellerle ve ülke motosiklet sektörü adına mükemmel bir kazanım sağlamıştır.
İtalyan Benelli Motosiklet Firmasını tanıyalım
Geçmişi
100 yılı geçen ve oldukça iddaalı motosikletleri olan bu firmanın yeterince tanınmadığına kanaat getirip bu yazı hazırlanmıştır
Benelli Motosiklet Firması - İtalya
Kurulum : 1911 İtalya
Kuruluş Hikayesi : Teresa Benelli adlı dul bir bayanın Altı oğluna:Giuseppe, Giovanni, Francesco, Filippo, Domenico and Antonio or 'Tonino'ya iş yaratmak amaçıyla Bir firma kuruyor. "Benelli Garage" adıyla Otomobil ve Motosiklet tamircisi olarak kurulan firma ilerliyen yıllarda yedek parça üretimine başlıyor.
Zamanla Komple motor üretimine geçen firma, 1920 Yılında 75 cc lik tek silindirli iki zamanlı ilk motorunu üretiyor.
Bir yıl Sonra 1921 yılında Kendi motosikletini üretti ; 98 cc lik motosiklet le iki yıl içinde
Kardeşlerden Antonio yarışlarda kazandığı başarı ile şirketin önünü açtı. Satış rakamları yükseldi.
Benelli 175 modeli ile Antonio SOHC motor ile 1927, 1928 ve 1930 yıllarında İtalya şampiyonluğunu kazandı. 1932 de çift eksantrikli versiyonu ile tekrar İtalya Şampiyonluğu kazandı. Fakat 1932 de geçirdiği kaza ile yarış hayatı sına erdi. 1937 de geçirdiği bir kaza ile hayata veda etti.
Bir ara ayrılık yaşayan kardeşler 1960 yıllarının sonunda 550 Çalışanı ile Günlük 300 Motosiklet kapasitesine ulaştı. Aynı yıllarda Japon üretimi motosikletler Avrupalı üreticileri tehdit etmeye başladı.
1989 yılına kadar krizin etkilerini yaşadı. Aynı yıl Biesse SPA dan yatırımcı Giancarlo Selci nin desteği ile toparlanmaya başlayan firma üreticisi olan İNDESİT in yönetim kurulu başkanı Andrea Merloni ile 1995 yılında toparlanan 2002 Yılında firma özel motosikleti Tornado 900 Tr ile muhteşem bir dönüş yaptı. Üretimine Çeşitli katagorideki Motosiklet veScooter üretimi ile devam ediyor.