Uzun yıllar bisiklet ve şu anda motosiklet kullanan biri olarak Şunu demek istiyorum : Bisiklet de kullansanız ,araba da kullansanız yamaha motosiklet de kullansanız birtakım teknik sorunlarla karşılaşma olasılığı her zaman vardır, her problem için enseyi karartmaya gerek yoktur sorun mutlaka çözülür, servis ,bayi ve firma ile iletişim içinde olmak önemli.
Arkadaşlar ben kendi motorumda şu ürünleri kullandım siz de araştırın ,bakın ,değerlendirin motorunuz için hangisinin daha faydalı olacağını düşünüyorsanız onu kullanın bunun bilgili olmakla alakası yoktur:
Buji : NGK CR8E (Değişti )
Motor Yağı:Castrol power 1 Racing 4T 10w50 1.20+5 Litre (Son değişim )
Antifriz : Bp ( % 50 saf su ile karıştırılarak değişim yapıldı 1lt)
Zincir spreyi : Motul C2+ (Sıvı gres ve diğer yağlar çok yağ sıçrattığı ve toz kaptığı için zinciri gazyağı ile yıkayıp temizledim .Şimdi sprey kullanıyorum lastik ,jant ve çamurluk temiz kalıyor .)
Ön ve arka lastiklerin basıncı 256 kpa (36 psi )
Bunların dışında ampulleri değiştirip daha kaliteli ampul takacaktım lakin üzerinde Philips h7 olduğunu görünce dokunmadım. Kafadan gelen sesi kesmek için gösterge ile far arasına çift taraflı bant çektim o kadar. Başka bir işlem yapmadım .Sökülen parçaların vidalarına lock tight uygulayıp öyle sabitledim.
Motorun güncellemesini yaptıramadım çünkü Yalova da ki serviste o cihaz maalesef yok .Kısmet olursa boş bir zamanda vale motoya gelmek durumundayım.
Sonuç olarak motosiklete 20-30 bin tl verecek imkanım da yok. muhafaza edecek yerim de yok .Dolayısıyla aracım 10 bin km ye ulaştığında lastikleri, fren balatalarını ve zincirini değiştirip kullanmaya devam edeceğim .
Motorunuza iyi bakın yeni fiyatı 12 tl .Tekerinize taş değmesin ,Selamlar
Not : yukarıdaki yorum bana ait değil bir alıntıdır ,ben yamaha kullanmadım kalitesi nasıldır bilmem.