Ben Denedim Siz Denemeyin!!

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Son düzenleme:
Bide bunun spro modeli var Başak 12 diye geçiyor :)
o daha konforlu , bozca adada bağlarda çok fazla kullanılır , hatta bağların arasını sürebilmek , ilaçlamak için ideal araçlardır bir nevi enduro :)

Abi bende topıcı gorunce ıcınde yazılanlarada bıraz bakınca guzel bı motora bındın zannettım motoru gorunce hayal kırıklıgına ugradım
Peki abi bunda ayagı nereye koyuyoruz

Abi bende topıcı gorunce ıcınde yazılanlarada bıraz bakınca guzel bı motora bındın zannettım motoru gorunce hayal kırıklıgına ugradım
Peki abi bunda ayagı nereye koyuyoruz

Bu alette onlarca detay varken gorulecek gore-gore sadece "ayagın nereye koyulacagının eksikliginimi gordun" :p

ustalarım bu makinelerin orijini dünyada 'walking tractor' olarak adlandırılan bizde ise çapalama , patpat vs. vs. olarak bilinen bahçe motorlarıdır. ülkemizde benzinli , dizel, şanzumanlı , kayışlı , marşlı , ipli gibi modelleri bulunmaktadır.
bunlara pulluk, çapa, çayır biçme ve römork takılabiliyor ve çiftçinin en pratik tarım aracı haline geliyor.motor gücü ve şanzımanına göre 40-50 km gibi hızlara ulaşabilen modelleri var. jiple bile çıkamayacağın yerlere tırmanır, kar çamur dinlemez. şu an piyasaya yerli , çin ve italyan üretimleri satılmakta. ancak arkasına römork takılıp kullanılılan sayılı ülkelerin başında geliyoruz. :silent::silent::silent:
bisiklet bile kullanamayan kanı kaynayan gençlerin aldında olunca tam bir ölüm makinesi olup çıkıyor:pr::pr::pr:.
pratikliği ve fiyatı yüzünden son 5-6 yıldır talep görmekte ve ciddi satış rakamlarına ulaşmaktadır.

Daha önce bu tarz "hand made" ozel uretimler çok gordüm ancak hiç birinin uzerine oturup surus deneyimi yasamamıstım. Hemen belirteyim bu başarısı icin su motorundan (lamborghini) donusturme ismini koyamadıgım bu makineyi ureten kişiyi tebrik etmek istiyorum buradan. Herseye ragmen buyuk bir basarı bence. Neyse hani soylemesi ayiptir bir haftadir tatildeyim ve bu "halk muhendisligi" harikasını dün kuş adasında gordum! Gorur gormez hemen sahibinden rica ederek, benim karakız ile bir kıyas yapmak istedim.

lombardini olucak sanırım yanlışlık olmuş. bunlar arkadaşların dediği gibi el traktörü olarak geçer . römorkun bağlandığı yere pulluk saban vb tarım aletleri takılır. kullanan kişide aletin arkasından yürür. sanıldığının aksine çok güçlü torklu bi makinedir.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Kardeş bizim köyde var Ben buna Noss taktım birde Super Charged taktırıdım, 1.5 beygir oldu+karakaçan dahil.
Dyno teste Karakaçan 1, Pancar motoruda 0,5 Hp çıktı,
Bundan sonra karakaçana noss takacam, Modifiyeli Eşşek görecek alem, :):queen:

Arkadaşlar büyük bir hatayı düzeltiyorum, Bizim karakaçanın Babası At, anası eşşek olduğundan beygir sonucu hesaplanamıyor, En doğrusu 1 beygir değil 1 katur gücünde. Tüm beygir camiyasından özür dilerim... :p

Son düzenleme:
Kardeş bizim köyde var Ben buna Noss taktım birde Super Charged taktırıdım, 1.5 beygir oldu+karakaçan dahil.
Dyno teste Karakaçan 1, Pancar motoruda 0,5 Hp çıktı,
Bundan sonra karakaçana noss takacam, Modifiyeli Eşşek görecek alem, :):queen:

Arkadaşlar büyük bir hatayı düzeltiyorum, Bizim karakaçanın Babası At, anası eşşek olduğundan beygir sonucu hesaplanamıyor, En doğrusu 1 beygir değil 1 katur gücünde. Tüm beygir camiyasından özür dilerim... :p

Usta biraz fazla ucmadınmı be :p

hee abi bunlardan bozcaadada çok var hemen hemen her evde var hiç binmedim genelde bunları bağ işiyle uğraşanlar kullanıyor diye biliyorum

muhteşem yaaaaaa:):):):) wallahi helal olsun türk mühendisliği işte:):) tebrikler......

bu motorların bıraz moderlerı jeep gıbı dort teker cekıslı delı gıbı bı cekısı var ama tıtresımden ve dıreksıyon agırlıgından haltercı olursun bıde cok sakat bısey kontrolu kaybettıgın an ARNOLD olsan toplayamazsın

bu motorların bıraz moderlerı jeep gıbı dort teker cekıslı delı gıbı bı cekısı var ama tıtresımden ve dıreksıyon agırlıgından haltercı olursun bıde cok sakat bısey kontrolu kaybettıgın an ARNOLD olsan toplayamazsın

4 çekerini hiç duymadım da gerisine aynen katılıyorum.:cat:

kardes fındıkcılık yapanlar felan bunu ozellıkler kullanıyo delı gıbı cekısı var en dık yokusu patıkayı tık demeden alıyo ve benım gorduklerım vıteslı en fazla suratıde 60 tabı 60 sı yapman ıcın cok guclu kollara ve delı cesaretıne ıhtıyacın var bu dedıgım cınsı sakarya karasuda gorebılırsın orda cok fazlaca var

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
nasa tarafından üretildi diye duymustum :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar