Yillar once tanidigim biri vardi(rahmetlik) 1980 den beri motor tepesinden inmeyen pandemiye kadar altinda gsx 1000 K4 vardi,kafasi eser sabah 5 de yapistirip antalyaya gider gecede geri doner oyle de deli biriydi neyse bu abinin vefati tarlada uzerine traktor devrilmesi sonucu oldu.Yarış motorları. Ölüm makinası amk hepsi
Allah rahmet eylesin ama yarış motorlarında farklı bir sıkıntı var en çok ölüm istatistiği o segmentte motor dünyasında. Muhtemelen milleti gaza getiren yapısı ile ilgiliYillar once tanidigim biri vardi(rahmetlik) 1980 den beri motor tepesinden inmeyen pandemiye kadar altinda gsx 1000 K4 vardi,kafasi eser sabah 5 de yapistirip antalyaya gider gecede geri doner oyle de deli biriydi neyse bu abinin vefati tarlada uzerine traktor devrilmesi sonucu oldu.
Hee bileginin ayari yoksa litrelik makinaya gerek yok 125 cc de sela okutur.
Dostum daha once litrelik makina kullandin mi bilmiyorum ama esasinda guncel ve dolu litrelik makinalar yol tutus,fren,denge anlaminda alt cc makinalardan daha guvenli.100 beygir üstü, 50 beygir altı motosikletler genel olarak. Beleşe verseler, no thanks der geçerim.
100 beygir üstü öldürür, 50 beygir altı da süründürür bana göre.
Kullandım dostum.Dostum daha once litrelik makina kullandin mi bilmiyorum ama esasinda guncel ve dolu litrelik makinalar yol tutus,fren,denge anlaminda alt cc makinalardan daha guvenli.
Hee 15-20 yasinda eski fazer,K4,ninjalar,r1 ler,cbrlar falan onlar ayri olay.
Yeni nesil litreliklerde surus yardimci asistanlari,elektronik gidon amortisoru,suspansiyon,viraj abs,tcs,kaydirmali debriyaj,fren destek unitesi falan fistik alayi var.
Burada litrelikleri ovmuyorum,esasinda bende pek sevmem.60-80 hp ideal guc,uzeri gucler fantazi.
Benim R25 im vardı ve 1 yıl kullandıktan sonra borçtan dolsyı sattım ve teker yapmayı öğreneyim motor düşerse canım yanmasın diye xtreme 200 aldım 2023 model. 2 yıl kullandım Ankara-antalya-muğla uzun yollar yaptım tabi lastikleri değiştirip yaptım ve 4 binde alıp 13 bin km de sattım geçen haziran ayında sorun yaşadım evet am her sorunu kendin çözebiliyordun motorun mekaniği çok basitti. Yani aslında bence tüm herşey motorun bakımıyla alakalımondial xtremelerden çok korkuyorum o kadar çok kendi kendine yandığını gördüm ki kronik yanan motor mu olur ya
ama konu sürüş zevkiyse nc 750lerden iğreniyorum
Cf moto 450sr bedeva verseler almam
Saatli bomba
Her an yağ soğutucu patlayabilir![]()
![]()
Hocam şurada ayakları en yere basan cevaplardan biri. Peki hem hafif, hem ağırlık merkezi aşağıda, hem de bakımı kolay en azından filtre buji gibi şeyleri kendimizin değiştirebileceği modeller hangileri acaba?Tam benlik konu.
1. Yeni nesil neredeyse tüm Honda ve bazı Yamaha modellerinde sol kütükteki korna tuşunun yıllardır alıştığımız olması gerektiği yerden alınıp başka bir yere konumlandırıldığı modellerden alıp kullanmayı düşünmem.
Hele ki yeni nesil çoğu Honda modelinde korna tuşunun basması iyice zorlaştırılmış sol kütük dizaynına sahip bir Honda modelinin yüzüne bile bakasım gelmiyor.
2. Motosikletin hafif olması konusuna takıntı derecesinde önem veriyorum.
Bu sebeple orta ve üste siklette ıslak ağırlığı 200 kg üstü ve bir de ağırlık merkezi çok üstte olan motorlar bana hiç hitap etmez ve de asla satın almam diyeceğim modellerdendir bunlar.
Yamaha XTZ 1200 Super Tenere - 260 küsur kg
Honda Varadero - 280 kg
Honda VFR 1200 Crosstourer - 280 kg
3. Sanki bakımlarını ben yapıyormuşum gibi olacak ama çok basit rutin bakım işlemlerinde bile motosikletin her tarafının sökülmek durumunda kaldığı dizaynlara saip modeller de benden uzak dursun.
Motorlarımın çok karmaşık olmayan bakımlarını yapma planlarım var bakalım.
En basitinden, bir hava filtresine erişmek o kadar zor olmamalı.
Kaldı ki macera grubu modeller bunlar. Toz toprak olan yollarda kullanılınca keyfi çıkıyor.
Honda Transalp 750
Honda Africa Twin 1100
V....
4. BMW boxer modellerinin homurtusunu ve de telelever-paralever süspansiyon sistemlerinin yolla ilgili bilgi vermeden suni bir sürüş deneyimi sunmasını sevmediğimden GS serileri.
5. Son olarak da belki ileride ikna olurum ama Çin ve biraz da Hint menşeili motosikletlere de şu aşamada uzağım.
6. Bu sefer kesin son olsun, ne kadar performanslı ve sürüşü keyifli olursan olsun Ducati, MV Agusta ve Aprilia gibi İtalyan (=egzotik imajlı ama çok nazlı ve uzun ömürlülük vaadetmeyen motor blokları olan) motosikletlerine de gayet uzağım.![]()
Şimdi bir tanesinin yanından geçtim, ön tekeri 19 yapsalar gideri olur gibi.Boş beleş çan çin motorlarını es geçiyorum. Ana akım motor üreticilerinden bedava dahi verseler binmiyeceğim tek motor sanırım honda nt1100 dür.
Böyle bir tipsiz motor görmedim dicem ama daha tipsizine biniyorum hergün)))
Motoguzziler, silindir kapaklari aciktaHocam şurada ayakları en yere basan cevaplardan biri. Peki hem hafif, hem ağırlık merkezi aşağıda, hem de bakımı kolay en azından filtre buji gibi şeyleri kendimizin değiştirebileceği modeller hangileri acaba?
Tercih sebebi yahu oMotoguzziler, silindir kapaklari acikta![]()
Acaba kullanici kitlesinde bir sıkinti olmasin??? Hani boyle gereksiz gazlama, "viraja ne bicim yattim abiee", "gayış gibin makhina" vs diyen kitle kullandigi icin olabilir mi? Ayni kitleye ne motor verirsen ver o sıkıntı olacak, mondial drift ile bile kendi kendilerinr gaza geliyorlar...Allah rahmet eylesin ama yarış motorlarında farklı bir sıkıntı var en çok ölüm istatistiği o segmentte motor dünyasında. Muhtemelen milleti gaza getiren yapısı ile ilgili
Havalar soguk ve yagisli ya, motora pek binemeyince cigerci kedi gibi vitrine bakiyoz isteTercih sebebi yahu o![]()
Boyumuza gitmiyor maalesef...
Havalar soguk ve yagisli ya, motora pek binemeyince cigerci kedi gibi vitrine bakiyoz isteo kadar ki artik v7ler icin bile "neden olmasin" derken buldum kendimi
![]()
Hay bizim kazik boyumuzaaaBoyumuza gitmiyor maalesef