arkadaşlar neden bayanları bu kadar basite indirgiyorsunuz?? 'kullanımı kolay olduğundan scooter kullanıyorlar!' böyle birşey yok! birkere kolay kavramı göreceli bir kavramdır. kolaylık ve zorluk derecesi kişiden kişiye değişir. 'neye göre kolay? kime göre kolay?'sorusunu bir sorarsanız kendinize iyi olur.
tanıdığım 10 kadından sadece 2 tanesi scooter kullanıyor gerisi hep vitesli kullanıyor. scooter kullanan erkekler bence daha fazla..
kadınlar genelde motor seçerken hem cebine hem de fiziğine uygun motor bakarlar.
benim hayalimde her zaman bir vespa vardı, gözüm hiç büyük motorlarda değildi. ve sonunda vespa aldım.
şimdi siz 'erkekler' 'kolay' diye nitelendirdiğiniz scooteri(!) buyrun gelin kullanın bakalım.. scooter kullanmak vitesli kullanmaya benzemez. scooter denge ister kıvraklık ister. scooter vitesli motorlar kadar dengeli değildir. benim senelerdir 600lük 1000lik makinalar kullanan arkadaşlarım benim vespamı kullanamadılar..
scooter sadece ver gazı gitsin değildir.. scooterin sesi yoktur farkedilmez, scooter yeterince atak değildir (bazı scooterler hariç). atak olmadığı için tehlikelerden kaçmanız daha zordur. küçük olduğu için görünmez kimse sizi dikkate almaz. bu yüzden siz diğer sürücüler adına da 2kere düşüneceksiniz. bir racing ya da chopper makinanın eksozu vardır etraftakiler sizi farkeder, en azından ona göre davranırlar.
scooterin frenleri vitesliler kadar kuvvetli değildir. lastikleri yeri yeterince tutmaz(özel lastikler hariç), ön freni sıkınca lastik kayar, arka freni sıkınca lastik kitlenir.
peki scooterin hiç mi iyi özelliği yok? tabiki var

büyük motorların geçemediği heryerden geçebilirler, diğer motorların dönmek için dakikalarca uğraştığı yerde scooter 10sn de dönüş yapar.
şimdi bu soruyu kendinize tekrar sorun bakalım. aceba scooter kullanmak mı kolay vitesli mi?