Bayanlar neden en çok scooter kullanıyor?

Baktığımda çevremde bayanların en çok scooter kullandığını görüyorum.Sizce bunun sebebi nedir?

Evet arkadaşlar ciddi ve mantıklı cevaplarınızı bekliyorum :cat:

bence sebebi ufak olması, kontrolünün ve kullanımının kolay olmasıdır..

tabi dishi sana birinci ağızdan bir cevap verebilir :)

bu arada By Mükemmel, mersinli olduğunu gördüm.. selamlarımı iletirim hemşehrim :)

Aleyküm selam hemşerim, tanıştığıma memnun oldum.İş için orada bulunuyorsun heralde?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ufak pratik ve Vitesli ye nazaran kullanımı kolay olduğu için sanırım

kullanım rahatlığı açısından olablir belki. etrafıma baktığımda sadece bayanların değil bayların tercihi de daha çok scooter bence. bi de zaten bayan sürücülerin sayıları fazlaca olmadığı için sana öyle gelmiş olabilir.

bence asıl neden vitesli kullanırken çok problem yaşayacaklarını düşünmeleri. viteslinin kullanımının zor olduğuna inanıyorlar. bu inanışlarının altındaki temel etken de bence toplumda böyle bir genel önyargı olması. ben vitesli motor aldığımda çevrede rastladığım, beni tanımayan nerdeyse tümmm erkek motorcular (ki beni motor üstünde hiç görmeden sadece motora ve bana bakarak) "aaa keşke skutır alsaydın.. böyle çok zor olacak.. tüh tüh.. bayanlar için skutır çok pratik vs vs " şeklinde bazısı dakikalar bulan yorumlar yaptılar. başta gülüp geçsem de sonra yorumların tekrarı ile (tanımadığım ve beni tanımayan bir dolu vitesli motoru olan adam bana bu yorumu yapıyor öyle düşünün) kızmaya bile başladım. ama üstündeyken benzer yorum yapabileni görmedim :cherry: ...

yani sonuç olarak nedenler:
1. önyargı. insanların kadınların vitesli motorda zorlanacağına yönelik önyargısı.
2. çoğunluk böyle düşününce kadınlarda da bir paranoyaklık durumu başlıyor.. onlar da benzerini düşünüp skutır alıyorlar.

yukardaki nedenler neden kadınların daha büyük oranda skutır kullandığını anlatıyor.

ama neden skutır bi tercihtir derseniz:
1. uzun yol düşünmüyorsanız eğer istanbul trafiğinde skutır oldukça mantıklı bir seçim. çünkü tıkanık trafikte çok daha pratik ve rahat.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
pratik olduğu için scooter kullanıyorlar.

Kullanimi Kolay Ve KÜÇÜk OlduĞundan Elbette ..bİz Erkeklerde Scooter Kullaniyoruz Pratİk OlduĞu İÇİn.kİmİlerİ İÇİn De Scooter Bİ Basamak Motorla TaniŞmak Adina..

bence kendine güvenle ilgilli olan birşey,bir çok tanıdığım var vitesli motor kullanıyorlar.tabi bende:)

ulaşım için kullanan erkeklerde çok,hemde sayısı bayanlardan daha fazla

dur ya bende bayanım zaten sakın panık yokk derra karsı ataga gectıı :mrgreen: :mrgreen:

yok yok karşı atak falan değil:)bir sürü bayan var,birde bayanlar vitesli kullanamaz yargısı onun için söledim:) valla race makina kullanıyoruz ve scooter kullanmaktan daha kolay..

Yaw çok basit bir cevabı var;

Karmaşık değil, gaz ve frenden oluşan bir motor.

Şahsım adına (genelde erkekler böyledir) ben bir alet kullanıyorsam herşeyini kurcalamak isterim, bu arabada da böyledir, motorda da böyledir, cep telefonumda da böyledir, vs..vs..

Bayanlar bunlarla harcayacakları zamanı makyaj yapmaya ayırdıkları için uğraşmak istemiyorlar. :p :)

yok yok karşı atak falan değil:)bir sürü bayan var,birde bayanlar vitesli kullanamaz yargısı onun için söledim:) valla race makina kullanıyoruz ve scooter kullanmaktan daha kolay..

RACING 1 NUMARAAAAAA (TABI KIMSE YANLIS ANLAMASIN BANA GORE) YOKSA BUTUN MOTORLAR MOTORCU ARKADDASLAR HARIKAAAAAAAA:rendeer: :rendeer: BUARADA MAKYAJ LA MOTORU KURCALAMK ARASINDAKI ILISKI PUHAAA:mrgreen: COOK SEKER AMA KATILMIORUM:p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar