Başlangıç motosikleti

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Çinliler gereksiz masraf cikarabilir.

Suzukiyi satmak biraz zaman alabilir piyasasi fazla aktif degil.

Cbr 125R ise cok fazla acemi suruculerin elinden gecmis eski motorlar.

Yeni Rs200ler tas gibiler problem olsa da uygun fiyata cozersin. piyasasi aktif oldugu icin elinden hizli cikarirsin.

Ancak Ns200 daha iyi yukaridaki arkadasin dedigi gibi. Acemiligini atmak icin gecici motor alacaksan grenajli olmasina gerek yok koruma demiriyle surersin. Devirip surtunce kaldirir yine surersin sorunsuz.

Kurstaki hocalarin da bi fikrini alsana onlarin bizden daha iyi bilmesi lazim diye dusunuyorum.
bu listede büyük ihtimal en az masraf çıkaracak motor çinliler sıfır alınan bi 250cc motor günümüzde masraf açmaz açsa da zaten garantiden karşılanıyor 10 yıl önce min 30bindeki bi 125r ninja 300ün problem çıkarma ihtimali daha büyük

bu listede büyük ihtimal en az masraf çıkaracak motor çinliler sıfır alınan bi 250cc motor günümüzde masraf açmaz açsa da zaten garantiden karşılanıyor 10 yıl önce min 30bindeki bi 125r ninja 300ün problem çıkarma ihtimali daha büyük
Hocam ama çok daha uzun ömürlü olmuyormu japon 40-50bin km çin görmedim şahsen
ve 125r derken hangi motoru kastettiniz

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Hocam ama çok daha uzun ömürlü olmuyormu japon 40-50bin km çin görmedim şahsen
ve 125r derken hangi motoru kastettiniz
ben gördüm 60bin kmde 250nk süren arkadaşım var bu motorlar yeni ninja 300 çıkalı 12 sene olmuş 12 bir de japon japon diyoruz da 1000cc veya 600cc bi japon motosikletinde kullanılam malzemelerle 250 300cc klasmanında kullanılan aynı değil tabiki çok daha düşük seviye mallar kullanılıyor cbr 125rdan bahsediyorum bu motorlar çıkalı 10 seneden fazla olmuş 10 senede 125cc bi başlangıç motorunun üstünden kaç yüz kişi geçti motosiklet sürmeye başlayan bi insan motorun bakımını motorun nasıl sürüldüğünü bilmiyor hadi ilk sahibi kullanır bir şey olmaz da üstünden kaç kişi geçiyor bu aletin ben şunun garantisini veriyorum ve inanıyorum da örnek verelim sıfır aldığın bi 250srın veya rs200ün falan seni yolda bırakma ihtimali cbrdan daha düşük hadi yolda bıraksa bile daha garantisi olan motor seni olduğun yerden çekiciyle alıp bedavaya motorunu yapıyorlar çoğu servisi öyle değil biliyorum evet ama hakkınız bu diretirseniz alıyorsunuz benim götürdüğüm servis böyle hizmet veriyor cbrın başına bir şey gelse ödeyeceğin paraları kaç hafta motorunun yatacağını sen düşün

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
çekme belgeli diyor ya o motoru süremezsin trafikte o motor bir çöp bir hurda eğer bütçen bu fiyatlardaysa senin ninja 300e paran yetmiyor başka motorlar bak ilerde ninja 400 alırsın

çekme belgeli diyor ya o motoru süremezsin trafikte o motor bir çöp bir hurda eğer bütçen bu fiyatlardaysa senin ninja 300e paran yetmiyor başka motorlar bak ilerde ninja 400 alırsın
2 ay daha çalışıp alıcamda hocam teşekkütler bilgi verdiğiniz için çekme belgesi geri kapanmıyor sanırım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi hocam hondanın kurslarına vs giderek ninja 300 kullababilirmiyim düşük cc kullanmadan direk geçemezmiyim

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Çekme belgeli farklı hurda belgeli farklı. Çekme belgeliyi muayeneye sokup trafiğe çıkarabilirsin tabi ne kadar geçmişten kalan trafik cezası var bilmek gerek. Hurda belgeli araç bildiğim kadarıyla trafiğe bir daha çıkamıyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
2 ay daha çalışıp alıcamda hocam teşekkütler bilgi verdiğiniz için çekme belgesi geri kapanmıyor sanırım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi hocam hondanın kurslarına vs giderek ninja 300 kullababilirmiyim düşük cc kullanmadan direk geçemezmiyim
burda sana eğitim al diyenlerin hiçbiri motosiklet sürmeye eğitim alarak başlamadı yani bu cclerde klasmanda eğitim alınmalık bir şey yok eğer 300cc bi alete hakim olamıyorsanız orada eğitimden farklı bi problem vardır sizin araç kullanmamanız gerekir bi de bizim memlekette 300 400ccler büyük makine sanılıyor ama ipsalayı geçtikten sonra veya okyanusu geçtikten sonra bu aletler başlangıç için oyuncak olarak görülüyor ortalama bi insanın a2 sınıfı bi motorla sürmeye başlamasında aman aman eğitim al ha olmazsa olmaz süremezsin demek komik geliyor ya da motosiklet eğitmenidir bunu diyen

trafik eğitimini ayrı yere koyuyorum ki bunun da ortalama bi insanın becerebileceğine inanıyorum beceremiyorsa demek ki araç sürmesine gerek yok

Çekme belgeli farklı hurda belgeli farklı. Çekme belgeliyi muayeneye sokup trafiğe çıkarabilirsin tabi ne kadar geçmişten kalan trafik cezası var bilmek gerek. Hurda belgeli araç bildiğim kadarıyla trafiğe bir daha çıkamıyor.
İlanda sadece muayene yapılmadığı için çekme belgeli gibi anlatılmış ama motorun muayeneden kalmasına sebep olan sorunları da vardır diye düşünüyorum. İyice araştırılması gereken bir ilan.

33bin tl hasar kaydı varmış
Bence bütçe bu civarlarda ise daha düşük modellere bak RS200 gibi, bütçen olduğunda bu motorlara geçersin. Bol kilometreli 10 yıllık motor almak her anlamda riskli iş, hele o ilan daha da riskli.

İşin ucunda 100 bin verip binilmez derecede sorunları olan veya çok kısa sürede sorun çıkarabilecek ve tamiri de çok masraflı olan berbat bir motor alma ihtimalin oluyor çünkü.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
burda sana eğitim al diyenlerin hiçbiri motosiklet sürmeye eğitim alarak başlamadı
Ben ehliyet kursuna başladığımda hiç motor sürmemiştim, önce kursun eğitimlerini aldım ehliyet sınavını geçip A sınıfı ehliyetimi alınca bu eğitim yalnızca sınav parkuru kadar eğitim trafiğe yetmez deyip trafiğe çıkmaya çekindim, kendi 250cc scooterımla kapalı alanda hakimiyet eğitimi aldım sonra trafiğe çıktım. Motorumu değiştirip vitesli motora geçince de yeni motora binmeyip tekrar eğitim aldım. Keşke fırsat/zaman olsa da sürüş eğitimleri de alsam. 250cc motor da olsa sonuçta 120km/saat hıza çıkabilen, insanı öldürebilecek bir makina bunlar. Eğitimin zararı olmaz. imkan varsa almak lazım.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Motosiklet ehliyetimi aldım ama daha motosiklet almadan Honda GS1'i de aldım.

Bundan da 3 yıl sonra nihayet motosiklet aldım.

Peşinden 3 yıl sonra GS2'yi aldım.

Peşinden 4 yıl sonra GS3'ü aldım.

Kısmetse bu yaz offroad eğitimini alacağım ve de GS3'ü de tekrarlayacağım.

Özet: Eğitim şart.

Peki hocam 2 motosiklet ile başlasam ninja 300 ve 150nk alsam 150nk ile pratikler yapıp ara sıra kullansam ninjayı olurmu

Peki hocam 2 motosiklet ile başlasam ninja 300 ve 150nk alsam 150nk ile pratikler yapıp ara sıra kullansam ninjayı olurmu
fanteziye bak :D böyle bir imkanın varsa 150nk alma git bi tane dandirik YBR al. ama gereksiz bence, o paraya sağlam eğitim ve ekipman alıp Ninja 300'ü gayet insan gibi kullanabilirsin.

Motosikleti
Yamaha MT-25
Bana kalırsa 3bin km ile ancak motoru düz götürmeyi öğrenirsiniz , 125 200cc bir motosikletle bence en az 10-15bin km yapılmalı .
Şekli güzel diye alınıp patlayan sayısız mt-sr kullanıcısı var ülkede , ki gözümün önünde de birden çok kaza oldu.

Evet ,avrupada ve özellikle amerikada bu motosikletler başlangıç işi olarak görülüyor ama Türkiye trafiğinde ve yollarında 300-400 cc motosikletlerin yeri geldiğinde fazla bile kaldığını düşünüyorum.

Memleketin bütün orta ve sol şeritlerinin 70 80 ile giden araçlarla tıkalı olduğunu düşünürseniz r25 bile bu ülkede fazla gelir.

Ben lisede 100cc çelik cup motosikletim ile o motoru kafama geçirip şanzımanı patlattıysam tecrübesiz adam da 300cc ninjada rahat rahat patlar .

Motosiklette 40 50 beygirleri çok küçümsüyorsunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar