Bal gibi de olur.. Yetenekliysen, hırs ve azimle altından kalkarsın.
Niye olmasın ki. Bayanmış.. Ne alakası var bayan olmakla.
Sitemizde 600F, SV650, Fazer gibi motosikletleri süren bayan arkadaslarımız var.
Onlar analarının karnında öğrenmedi ya bu mereti sürmeyi...
UZUN LAFIN KISASI: SÜRERSİN AMA BABAN ALMAZ EFTELYACIM..
Desteklememek elde değil.:mrgreen:
Eftelya yetenek , hırs falan durumlar nedir bilmiyorum sende ama yakışacağı kesin.
Kendinden eminsen başkalarının olumsuz laflarından da ürkme fazla. Kulak ver, dinle ama hemen benimseyip kabul etme kötü eleştileri. Yetmediğini düşündüğün yerde uğraşırsan azmedersen hiç bir problem olmaz bence.
Baştan biraz göz gezdirdim şimdi yazılanlara. Kadın erkek ayrımı gene başlamış...
Kas kilo tamamiyle önemli değil demem ama ondan öncelikli bir şey var bence. Ayağın yere basıyor mu?
Eğer fiziksel bir özellik aranıyorsa en başta buna bakılmalı , ağır bir motosiklet kullanmak istiyorsan. (İstisnalar kaideyi bozmaz tabiki, hele f800gs kullananlar hiç bozmaz:mrgreen
Kadınmış erkekmiş, kaslıymış , çelimsizmiş bence pek bir önemi yok.
Ağırlık konusunda, motosiklet durduğu zaman en tehlikeli halini alır, herkesin bildiği gibi. Ayağınız tam bassın yeter.
Gerektiği yerlerde etraftaki centilmen, kaslı(!) erkeklerden motoru hafif eğimli bir yoldan biraz geri geri çıkarmanısı istersen hiç bir problem olmaz.
Zaten bunu da başlarda tecrübesizlikten yaşarsın ağır motorda.
Mesela ilk öğrendiğim şey kesinlikle hafif eğimli bir yolda, önünde bir engel varken moto park etme

. Önce döndür motorunu, arkası engelin (kaldırım , araba, levha vs.) olduğu yere yanaşsın.:mrgreen:
Ağırlık konusuna da bir örnek vereyim;
Benim tosun yaklaşık depo doluyken 210 kg. Topcase vardı 45 lt'lik. Pazardan aldıklarımla birlikte topcase ağırlığını da eklersem 230 kg falan olmuştur ( ki motosikletin en arka uç kısmındaki 20 kg'lık bir ağırlık , motorun dengesini ne kadar etkiler siz düşünün.). Bu halde biraz sorun yaşadım ama ağırlık dengesini ve motorun tepkisini kavrayınca sorun kalmadı 1km falan sonra.
Kadın ya da erkek ol, 180 kiloluk bir motosikleti, ayağın yere bastığı ve yeteneğin olduğu sürece kullanabilirsin bence. ::zencii::