başlangıç motosikleti -düşük bütce-çinlimi japonmu?

Selamlar motosiklete başlayacağım a1 ehliyetim olacak 5000 lira bütcem var 1500 hadi 1000 lirasını ekipmana ayıracağım (akrabalardan falan para ayarlamalar hariç :thumleft::thumleft: )
bir 0 çinlimi almak veya 2.el yoksa japon 2. elmi almak daha iyidir 2007 2006 50 binde 30 binde cbr 125 ler var grenaj kırık çatlaklarını yaptırırım ama motoruna güvenemiyorum ama şekilleri hoşuma gidiyor çok kararsızım her gün max 15 km yol yapacağım (okul ev en fazla merkezde dolaşırım) çok kararsızım düşüncelerinizi bekliyorum iyi günler/geceler

edit:ybr falanda iyi binmem demem ama hem şekil olsun istiyorum o yüzden cbr dedim ama ybr de olur cbf 150 de sıkıntı şu kuryeden çıkma olursa başım ağrırmı

Son düzenleme:
O 2006 cbr125 dediğin kaçıncı 30 bininde acaba :) şekil olmasını istiyosunda ya bekle paranı biriktir yeni kasa cbr125 (2011-)al yada git ybr al
edit:cbr125 125 cc grenajlı motordur ybr cbfle aynıdır öyle aman aman bir fark bekleme

benim korkum kurye çıkmasıysa ve cbr gibi kaçıncı 30 binindeyse ?

bajaj discover 125 st.
km'si yüksek japon veya çinli alacağıma bunu alırdım.

eşin-dostun kendi kullandığı, sıfırdan aldığı motoru satıyorsa,
veya motor tamircisi akraban, kankan falan varsa ikinci el japon; yoksa sıfır çinli tavsiye ederim.

ikinci el küçük cc. motorlara nedense güvenemiyorum. geçmişte efendi, düzgün bir arkadaştan "sıfır aldım, 5 senedir ben kullandım, bakımlarını aksatmadan yaptım" sözüne güvenip; anladığım kadarıyla sağını solunu kendim kontrol edip bir cbf 150 aldım. bir- sene kullandım; bir orası patladı, bir burası... neredeyse motor parası kadar masraf ettim; aldığım paraya zor sattım, harcadıklarımı da zarara yazdım.

eşin-dostun kendi kullandığı, sıfırdan aldığı motoru satıyorsa,
veya motor tamircisi akraban, kankan falan varsa ikinci el japon; yoksa sıfır çinli tavsiye ederim.

ikinci el küçük cc. motorlara nedense güvenemiyorum. geçmişte efendi, düzgün bir arkadaştan "sıfır aldım, 5 senedir ben kullandım, bakımlarını aksatmadan yaptım" sözüne güvenip; anladığım kadarıyla sağını solunu kendim kontrol edip bir cbf 150 aldım. bir- sene kullandım; bir orası patladı, bir burası... neredeyse motor parası kadar masraf ettim; aldığım paraya zor sattım, harcadıklarımı da zarara yazdım.

abi malesef bizim ailede motor kullanan yok ilk ben kullanacağım akrabalardada yok eğer uzuun bir bisiklet tecrübem olmasa banada güvenmeyecekler

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:16 ----------

rotam belli oldu yazan herkeze teşekkürler cbr dan vazgeçeceğim temiz bir ybr cbe bakacağım bulamazsam bir 0 çinli alıp yoluma devam edeceğim bajaj discover 125 st çok güzel bir makine ama rodajı korkutuyor beni canını almak istemiyorum makinenin bide burda servisi yok her seferinde ankaraya gitmek 3 saatlik yol bu acemilikle oda korkutuyor beni ama en son çare 0 bir çinli

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
tvs apache bak derim, profil albümümde benim motorun resimleri var. 3250 tl fiyata aldım ve 0-60 km hızlanması 4 saniyede oldu bugün denememde.

fena performans var ve yakışıklılık desen gör ve ona göre karar ver. biraz titremesi vardır ama yarın tam 8 ay olacak ben bu motoru alalı ve titreşim sorun olmuyor, satmayıda düşünmüyorum. iki kişi hafif yokuş yukarı 115 gördü o derece.

zaten cbf ve ybr ye göre güçlü olduğunu herkes söyler ve işin tuhaf yanıda cbf ve ybr den az yakar.

bütçen biraz daha iyi olsa pulsar 150ns en güçlüsü ama pahalı biraz.

bütcemi yazdım oda seçeneklerim arasında ama 0 alıp taksitle ödemekmi makbul yoksa zaten düşüp kalkıcam 2.elmi makbul

Kardeşim bi cbf al bence ilk bakışta tipsizde gelse alışyorsun bence tatlı alet. Çinlilerde artık eskisi gibi değil geliştiryorlar kendilerini.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Cbr 125 lerde Aluminyum kırığı oluşabiliyor zamanla. Benim sana tavsiyem ucuz yollu birşeyler istiyorsan ybr 125 - cb125e - discover125st.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar