Başlangıç Motorları Listesi

Yoktu böyle bir konu sanırım, başka bir konuya cevap yazıyordum konu kilitlendi, boşa gitmesin dedim yazdıklarım. Motosiklete başlamak için en uygun motorların listesi:

Her modelin üstüne tıklayarak forumdaki ilgili konuya ulaşabilirsiniz.

Mobilet/Cub:
Herhangi bir mobilet/cub motor. Frenlerinin yerinde olması yeterli.

Scooter:
Herhangi bir 125-150cc scooter, tercihen Çin malı olmasın.

Commuter:
Honda CBF150
Yamaha YBR125
TVS Apache
Kymco CK125

Racing:
Honda CBR125R
Yamaha YZF-R125
Hyosung (S&T Kanuni) GT250R
Kawasaki Ninja 250
Derbi GPR125

Naked:
Honda CBF250
Yamaha YBR250
Hyosung (S&T Kanuni) GT250 Comet

Cruiser:
Suzuki VL250 Intruder
Hyosung GV 250
Kymco Venox 250
Kanuni Tiger 250
Keeway Supershadow 250
Keeway Superlight 150
Regal Raptor 250

Enduro-Motocross:
Hyosung RX 125
Derbi Terra 125
Zongshen Zs 200 GY-A ve GY-2

Başka başka? Bozulmayacak, her şartta güven verecek motorları sayalım lütfen, Xian Xoua125 falan demeyin :)

Listeye 14-15.000 TL civarı fiyatlarda satılan Yamaha XT250 gibi profesyonel motokros motorlarını eklemedim. Listedeki hemen hemen tüm motorların fiyatı 10.000TL'nin altındadır.

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Commutera +1 Benim motorum:cherry:

Cruiser :
Suzuki Intruder 250
Hyosung GV 250
Kymco Venox 250
Kanuni Tiger
Keeway SS 250
Keeway LC 150

Bunlarda nacizane benim önerilerim

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Enduro-Motocross

Honda XLR 125 ,XL 200
Hyosung RX 125
Yamaha XT 125
Derbi (ispanyol) Senda 50 , 125

Çan çin çon olmasın demişsiniz de,

Zongshen Zs 200 GY-A ve GY-2 (Türkiye'de Asya AS modeli altında)

Gayet iyi motorlar çinliler arasında.

Son düzenleme:
aktiva, beat, agility scooter snıfında neden şık yokta çin olmasın yeter dedin abi:silent: o zaman commuter çin olmasın racingede çin olasın diye yazıp geç :pr:

Arkadaşlar lütfen listede olan modeller için "XX 250 abi olay budur" gibi yorumlarla haybeye konuyu şişirmeyin :)

aktiva, beat, agility scooter snıfında neden şık yokta çin olmasın yeter dedin abi:silent: o zaman commuter çin olmasın racingede çin olasın diye yazıp geç :pr:

Scooter'ların hemen hepsi başlangıç için uygun, racing'de "Çin olmasın" diye yazsam "CBR600RR Çin değil, demek ki süper başlangıç motoru" demiş gibi olurum :p

her modele konusunu da link olarak ekliyorum.

Son düzenleme:
250 cc kadar çin olmayan racing desen kurtarmaz mı:wiinkk:

Güzel bir konu ama tam anlamıyla yeterli değil biraz daha araştırma motorlar hakında kısa biliglier daha iyi olmazmıydı:silent:

Her modele kendi konusunun linkini ekledim. Bundan iyisi Şam'da kayısı marmelatı fabrikası.

CBR 600 RR yokmu listede yahu? Her kez yeni baslayacam diye sorup duruyor bu motoru. Moralleri bozulacak bu listeyi gorunce. Keske her motosiklet ureticisi yeni baslayanlar diye bir sinif acsa web sitelerinde. Insanlar gezinip gorseler ne guzel olurdu.

Düzgün konu olunca ciddiye alınmıyor galiba :p

Doğrluk payı yok değil.En azından iyi düşünmüşü, bravo, eline sağlık diyenlerin sayısı bile çok düşük.

Ama şunuda düşünmek lazım buranın devamlı müdavimi zaten bir çok model hakında fikir sahibidir.Yeni motor alıcakta bu saatte gireceğini hiç sanmıyorum:wiinkk:

Gayri ciddi bir konu olsa bak sen :queen::queen: bu simillerden geçilmez.

enduro kismina ktm eklermisiniz lutfen:rendeer:

Ekleriz eklemesine de hangisi :) KTM'nin motosiklet kullanmaya yeni başlayanlar için uygun bir modeli var da bana mı haber vermediler :)

Ek: Honda/Yamaha/Kawasaki/Suzuki/KTM'nin 125-250cc'lik cross motorları yarış amaçlı olup, 15 bin TL civarı fiyatlara sahipler. İlk motor için çok yüksek fiyatlı olmaları ve amaçlarının profesyonel kullanım olması sebebiyle buraya eklemedim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar