Bugün motoru adamakıllı bi testten geçirdim işte ilk izlenimlerim ...
henüz rodaj aşamasında olduğundan motoru 7000 devir üstüne çıkarmadım.. 6 vites olduğundan heralde vites araları birbirine çok yakın ..
Motor marmaris standartlarına göre fazla 3.-4. vitesi geçemezsiniz..Ama İstanbul gibi trafikte bazen hızlı ivmelenme gereken durumlarda ideal bir motor..
yol tutuşu ciddi olarak çok iyi özellikle fren sistemi bu sınıf bir motora göre gayet tatmin edici hemen reaksiyon veriyor servis fren ayarını gayet iyi yapmış fren ne yukarda nede aşağıda kavrıyo tam olması gereken yerde yumuşak bi şakilde kavrama başlıyor..Özellikle arka fren kampana olmasına rağmen sert frenajda motoru tehlikeye sokacak şekilde kilitleme yapmıyor..Motor çok sessiz eksoz motordanda sessiz hemen hemen eksoz sesi hiç duyulmuyor hafif bir tıslama geliyorki ben bunu çok severim.
naked sınıfının özelliği olan geniş ön far çok kuvvetli..şimdiden söylemesi far kontağa bağlı sakın ola farı nerden kapayabilirim diye aramayın çünki kontak açık olduğu sürece far yanmaya devam ediyor.
Lastikler pirelli marka ..tubeless..yol tutuşları gayet iyi değiştirmeyi düşünmüyorum ..ama değişeceği zaman tercihen metzeler veya dunlop olacaklar..
Motor koruma demirini motorun ön anlaşmasını yaptığımızda sipariş etmiştik..gayet şık durdu görüntüyü bozmadı bu demirin faydası motor devrilince görülüyor ..bu yüzden biz faydasını görmek istemiyoruz ..demir 50 ytl , biz servise bu demir için 75 ytl verdik..7100 ytl verince bu devede kulak kalıyor
sol elcik üzerinde dışa bakan bir uzun kısa (selektör) mevcut özellikle gece sürüşlerinde çok işe yarayacak
gösterge paneli sade ve şık ..Özellikle ışıklandırması göze batmayacak kadar sade görülebilecek kadar parlak...
Üst taraftada belirttiğim gibi zincirdeki şıkırdama rahatsız edici..bakalım servisin dediğine göre bunu 3-4 gün sonra tekrar kontrol deceğiz..
Sağ tarafta selenin hemen altında rezerv depo vanası mevcut ..Bu vanayı benzin aldıktan sonra ilk haline getirmezseniz ..motorunuz benzinin tamamını kullanacaktır..
Cross tarzı motorlara alışık olduğumdan otuma pozisyonunu haliyle yadırgadım biraz ..deponun üstüne hafif yatarak kullanıyosunuz..endurodan sport tarza geçişlerde oturuş pozisyonuna alışmak için biçilmiş kaftan
Devam edecek.......:bounce: