Neyse ki mantıklı cevaplar agresif olanlardan daha çok, bana göre de kaza olmadıysa geçip gitmek en mantıklısı, kısa bi korna selam ver geç, içinden söversin o ayrı..
Araç sürücülerinin yaptıkları kurallara uygun olmayabilir belki, yani 'belki' diyerek burada çok iyimser oluyorum fakat hangimiz her zaman kurallara uyabiliyoruz ? belki bilerek belki bilmeden kaldı ki zaten trafiğin ve sürücülerin durumu belli değil mi ?
Sevdiğim sözlerden biri o " haklı ve ölü olmak "
Yavaş abi şehir içinde yavaş, kimse kimseyi düşünüp görmüyor, biz kendi kendimize yapacağız, hem diğer şöflerin yerine trafiği vs gözlemleyeceğiz hem de kendi yerimize ve ona göre konumlanıp vs.. süreceğiz başka yolu yok şimdilik.
Dİkkat !!! :cherry: sonrası uzunca bir olaylar silsilesi içerir
Altınlı gecenin son sezonunda bahsetmişti Risk faktörü diye, seveni var sevmeyeni adamın fakat risk konusunda çok haklı, çoğu yerde gereksiz risk alıyoruz maalesef, arka arkaya bunun gibi iki üç olay yaşandığında sinirden risk misk dinlemiyoruz demişti ve yaşadıklarımın üzerine tam oturdu
Neyse o ana gelene kadar hızım şehir içi hız kurallarına göre hatta daha düşüktü, fakat bir kişi akmaya çalışan trafikte önümde aniden durup sağa sinyal vermeden zıplayıp yanaşınca başlıyor sinirler katlanmaya, arada biraz mesafe bırakarak gittiğim için ve zaten yavaş olduğumuz geçişimde sıkıntı yok ,
hemen ardından,
diğeri yolun sağ kısmı park halinde arabalarla dolu olduğu halde onların yanına sağ seridin yarısını işgal ederk park etmiş ve han kapısı açar gibi aracın kapısını açan teyze, yine can havli ile sıyırıp sinir ve küfür limitimi yükselterek onuda geçiyorum, ulan zaten çift yönlü iki araç zor geçiyor.. neyse
ve hemen ardından;
dört yolun orta yerinde duran ve yolcu indiren dolmuş şöförü, tabi ona göre sağa yanaşmak oluyor bu, soldan bir araba dönmeye çalıştığı ve karşı şeritten de trafik akmaya çabaladığı için dolmuşun arkasından mecbur durdum, sonra o kalkana kadar sol boşluktan gaza abanıp devam ettim,
veee önümde 30 km ile giden taksi dolmuş, onu geçtik, önümde yine 30 ile seyreden hacı amca yolun ortasında ki 5cm lik logar kapakları arasında slalom yapıyor, tam da önüne tren yolu geçidi gelmez mi , tabi eskisi gibi değil geçit asfalt ile aynı düzeyde olmasına rağmen amca rolantide gidercesine geçiyor hatta utanmasa inip arabasının elinden tutup ordan öyle geçirecek derken içimden küfürler ede ede gaza abanıp solluyorum ve o da ne yolun ortasında sola sinyal veren bir transit..
tabi o noktaya gelip önümdeki buzağıyı solladığımda hızım artmıştı şehir içinde ve iki şeritli yolun orta çizgisinde durup dönülmez levhası olan yöne dönmeye çalışan birini görmem gereken zamanda göremeyince,
(aracın zaten orda olmaması gerektiği gerçeğini görmezden gelsekte gerçekten de araç oradaydı..) kombine olarak frenlere asıldım tabi o anda o refleks ve panik ile ne kadar kombine oluyor orası ayrı, arka teker kilitlendi, gördüğüm net olarak aracın arka kapılarının ortasına doğru ilerlediğimdi, normalde arka frenim yok gibidir zaten kombine de burdan geliyor

düşünün nasıl bastıysam, biraz kızaklayıp biraz öne yığılarak biraz kontra ile aracın sağından geçmeyi başardım.
Başardım fakat kontol diye bir şey kalmadı onun ardından bir insan yola atlasa veya bir araç burnunu uzatsa al sana kaza.. Sonra motorcu hızlı gidiyordu, gördük deli gibi geçti arabanın yanından bilmem ne sonra motorcu sinirli agresif yeter ulan alayınızı keserim :queen:
Bir de burası İzmir,Ankara,İstanbul da değil, avuç kadar bir ilçe, hoş izmir trafiğinden çıkıp gelmişim de işte alışması zaman alıyor, yola atlayan insanları saymıyorum, bir de ışıklarda millet bekliyor bir tane sivri yeşili beklemeden aradan sıyrılıp koşuyor, illa çıkacak bir tane ama işin komik yanı iki tane köpek hayvanı da kırmızıda insanlar ile bekliyor, ulan gözlerimle görmesem inanmam hayvanlar bildiğin oturmuş dilleri dışarda sağa sola bakaraktan bekliyor ya :sunny: sonra insanlar ile birlikte yürüp karşıya geçiyor, şok oldum resmen, yok valla ben de artık sürekli kamera ile çıkacağım dışarı, tabi üşenmez ve unutmazsam.
İşte bu da böyle bir anımdır ki eminim hepimizde böyle yüzlercesi var.:wiinkk: