Arada sırada iğnenin ucunu kendilerine batırmaktan aciz insanlar vardır ya, sende onlardansın demek istemiyorum...Çünkü mesleğini bilmiyorum..Ama eğer muhabirsen gittiğin yol yol değil derim...Çünkü benim babam da gazeteci,ama insanların prensipleri olmalı,ve insanlar karşıdaki kişinin insan olduğunu unutmamalı...Saygılarımla...
ve sana küçücük bir soru; motosikletle kaza yapan biri için 'kamyonla kaza yaptı' denebilir mi? bunun prensiplerle nasıl bir ilgisi var?
ve sana küçücük bir soru; motosikletle kaza yapan biri için 'kamyonla kaza yaptı' denebilir mi?
Uzunca zamandan beridir dikkat ediyorum,ne zaman bi motosiklet kazası haberi yayınlanacak, başlık ;"Motosiklet kazasında beli kırıldı" , "Motosiklet kazası kafası koptu" , "Motosiklet kazası,5 yerinde kırık var" vs vs...
Hiçbir araba kazasında bu kadar detaya girilmiyor..İki kamyon çarpıştı 2 ölü,1 yaralı şeklinde oluyor...Ee haliyle ailelerimizin aklına bu haberi okuyunca ilk bizler geliyoruz,ve ben annemi sakinleştiremiyorum !!
Bizde motor kullanıyorsak o kadar da korkusuz değiliz,bazen öyle haberler görüyorum ki resmen irkiliyorum !
Aileme,arkadaşlarıma, kısaca motora karşı olan tüm çevreme de kahrolası bir duyguyla hak veriyorum !
dishy;539950Bunu demek istedim' Alıntı:hadi ya senin baban mevlana celalettin-i rumi mi? bildiğim kadarıyla o söz mevlanaya ait de...
tamam tamam özür dilerim hepiniz sütten çıkmış ak kaşıklarsınız ya o yüzden sizin yada bizim hiç hatamız yok hata hep başkalarında
Ama "motosiklet kazasında kafası koptu" diye değilde ne bileyim "Boğaz köprüsünde motosiklet kazası" deseler olmuyormu. illa kaç parçaya ayrıldığını yazmak zorundalarmı. habercilere bumu öğretiliyor. motosiklet kazası olursa bu fırsatı kaçırmayıp hemen milleti motosikletten soğutunmu deniyor.
- Ülkemizde ; ilkokul mezunu da haberci olabiliyor...
(Sadece bunu yazmak istedim.)
- Ülkemizde ; ilkokul mezunu da haberci olabiliyor...
(Sadece bunu yazmak istedim.)
ya arkadaşlar sizinle kalkıp bu forum üzerinden haberciliğin kuralları, haber yazma teknikleri, gazetecilik etiğini tartışacak değilim. başkalarının hatası beni ilgilendirmiyor, beni ilgilendiren tek şey bu sitede ne zaman bir haberle ilgili konu açılsa, hemen herkesin tekvücut ''gazeteciler tukaka'' demeleridir. son tahlilde bu da beni ilgilendirmiyor. herkese mutlu günler diliyorum nokta
bu arada eğer ben bir motosiklet kazası haberi yazarsam artık şöyle yazarım galiba (her ne olmuşsa olsun) ''kazada bir kişi öldü''. neden öldü? nasıl öldü? nerede öldü? gibi soruları da boşverin değil mi, o haberi okuyan artık merak ederse bi zahmet kendisi araştırsın bulsun bu soruların yanıtlarını dimi bana ne
komik olmayalım lütfen![]()