Herkese selamlar, vakit buldukça forumu takip etsemde yazmaya pek fırsat bulamıyorum. Ama bir kaç yorum ilgimi çekince Kolaçan olarak bir şeyler yazmak istedim.
Öncelikle seven, takip eden samimiyetime inanan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Tabi ki takip etmeyen arkadaşlara da saygım var ama @tommygun isimli arkadaşın şivem hakkında yorumuna üzülmedim desem yalan olur. Daha önce hakkımda bir kaç yorumuna daha denk gelmiştim sanırım ve yine videolarımı eleştirmek yerine şivemi yada memleketimi eleştiriyordu
Ben 39 yaşındayıım ve yaklaşık 25 Ankara da yaşıyorum. Sırf video çekeceğim diye kameranın karşısında huyumu suyumu değiştirmek, rol yapmak yerine neysem öyle davranıyorum. Belki sizler gibi diksiyonu düzgün, kadar kibar konuşamıyor olabilirim. Ancak keşke insanların konuşması, yada fiziki görünümü yerine yaptığı işler eleştirilse.
Nasıl ünlü olduğumu merak etmişsiniz. Ben ünlü olduğumu düşünmüyorum ama sağolsunlar sevenimiz çok. Bunun sebebi de videolarımda olduğum gibi görünmemden kaynaklanıyor sanırım
Diğer taraftan Şuan Honda kullansam da hala ybr'ciyim

çok şükür şimdiye kadar da sırf sponsorlu diye hiç ürünü gereksiz övmedim
Yaklaşık 8 senedir video içeriği üretiyorum ama arka planda motosiklet kullanıcıları için verdiğim mücadeleyi, aşındırdığım meclis kapılarını, hazırladığımız dosya vediğimiz dilekçe sayılarını bilmek için yakinen takip etmek gerek. Belki de insanların nereli olduğuna değil neler yaptığına bakmak lazım
Tüm bunların dışında sormak istedikleriniz varsa memnuniyetle cevaplarım. Herkese iyi sürüşler dilerim.
Mevlüt Bey Kardeşim,
tommygun arkadaşımızın konusunu ettiği şive durumu, bende de var. Sizin gibi Orta Anadolu şivesi ile konuşurum.
Tokat Zileliyim. Annem ve babam Zile'nin köylerindendir.
Annem babam evlenmiş ve Ankara Etimesgut'a taşınmışlar.
Babam, Etimesgut Şeker Fabrikası'nının makine kısmını inşa eden ekibin içindedir. Ben 1962'de orada doğdum.
1963'de Çubuk İlçesine taşınmışız. 1967'de tekrar Zile merkezine taşındık.
Annemin okumuşluğu yoktur, köylü kızı. Bu nedenle hep bir şehirli gibi olmaya özenmiş, gayret göstermiştir.
1979'da Ankara Ziraat Fak.ni kazanana kadar, benim 5 yaşımdan itibaren çocukluğum ve delikanlılık yıllarım Zile'de geçti.
Telefonda İstanbul şivesi ile konuşurum. Ancak nedense, yüz yüze konuşmalarda ben de hep Orta Anadolu Şivesi kullanırım. İçgüdüsel olarak doğallığımı, Zileliliğimi korumak isterim.
Benimle yüz yüze ilk tanışanlar, bir müddet sonra "Konyalı mısınız?" diye sorar.
Genelde "Angara, Gonya, geçi, goyun" vs. şeklinde konuşurum. Özellikle "K" harfini söylemek ile ilgili sıkıntım var.
Zile'ye her gittiğimde, annem beni azarlar. "Okudun, mühendis oldun, sonra da profesör oldun. Hala köylü gibi konuşuyorsun. İstanbullular gibi kibar konuşmayı bir türlü öğrenemedin" diye beni fırçalar.
Benim Orta Anadolu Şivesi ile konuşmak konusunda bir sıkıntım yok. Ancak akademik mesleğim gereği katıldığım sempozyum ve kongrelerde, kalabalığa bildiri sunarken, genellikle şöyle bir açıklama yaparım:
"Saygıdeğer hazirun, ben Tokat Zileliyim. Zile'de konuşulan Orta Anadolu Şivesi'ni bir türlü bırakamadım. Size İstanbul Şivesi ile konuşurken, arada Zile Şivesi'ne kayarak, bir kıro durumuna düşmektense, ben direkt size Zile Şivesi ile bildirimi sunayım. Sakıp Sabancı, Kayseri Şivesi ile konuşurken, Türkiye'nin en zengini olduğu için, kimse onu eleştirmiyordu, çünkü zenginliği vardı. Benim öyle bir zenginliğim yok. Konuşacağım Zile Şivesi'ni hoş göreceğinizi umuyorum" derim.
Böyle bir açıklama her zaman salondaki hazirunun hoşuna gitmiştir.
Lafı uzatmayım. tommygun arkadaşımız, burada herkese yardımcı olmaya çalışan, motosikletler konusunda kendini yetiştirmiş bir arkadaşımız. Size çok ağır bir eleştiride bulunmamış.
Ben tommygun ile 1 kez telefonda konuştum, elbette İstanbul Şivesi ile konuştum.
Şu anda bulunduğum Tokat'tan, Çanakkale'ye dönerken, İstanbul'a da uğrayacağım. İkimizin programı da uygun olursa, tommygun ile yüzyüze görüşmek niyetindeyim.
tommygun ile yüzyüze görüşürken, elbette Zile Şivesi ile konuşacağım. İnşallah bu duruma tommygun da tepki gösterip, benimle ilgi alakayı kesmez.
Sevgili Mevlüt Kardeşim, biz doğallığımızı koruyalım. Bizi isteyen dinler, irtibatı devam ettirir. Bizi istemeyenin ise, ancak 'canı sağolsun' deriz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:04 ----------
kolaçan mevlüt abi fena değildir tur yaparken kendisiyle benzinlikte karşılaşmıştım ayak üstü sohbet ettik videolarda nasılsa gerçek hayatta da aynı bir abi kendisi ama şivesi vs izlerken kulak tırmalıyor gerçekten ve izleyiciyi eğlendirmek, güldürmek gibi bir gayesi yok.
Mevlüt'ün konuşmasını izlerken sizin kulağınızı tırmalıyormuş. Benim de hoşuma gidiyor.
Bizim Zile'de söylendiği gibi;
"Zevk meselesi, ayakkabı köselesi değil" :queen: