- Motosikleti
- BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
İzledim kaza videosunukaynak facebook motoperest sayfasında, Can'ın başsağlıği mesajları arasında yorumlar kısmında, tüm detayı, oluş anı gosteriyor.
Maalesef çok talihsiz bir kaza. Bence hızı normal, virajı iyi fakat viraj ortasında teker asfaltın bozuk kısmina den geliyor sanki veya baska bir yol kaynakli sorun gibi.Belki bozukluk yerine mazot dökülmüş olsada aynı kaza olacaktı.
Önteker tutuşu kaybetmiş... Hepimizin başına gelebilecek bir kaza gibi yorumladım. Okan Hocam, siz de izlemiştiniz, sizin yorumunuz nedir ?
Çok üzüldüm tekrar izleyince...
Sevgili dostlar,
O viraj çok sevdiğim ve yüzlerce kere keyifle döndüğüm bir virajdır. Oldukça uzun ve tatlısert yarıçaplıdır. Videodaki hız yüksek gibi görünse de o viraj o hızda hatta daha hızlı sorusuzca dönmek için yeterli tutuşa sahiptir. Yol üzerindeki çatlaklar veya olduğu iddia edilen çökmeler ( son geçtiğimde göçme yoktu) o motoru bu derece ani kopmasına neden olamaz. Kayma her iki tekerde de aniden aynı anda başlamış. Kayma başlangıcında gidonda en ufak kımıldama yok halbuki arkadan bıraktığında ön teker yer ile olan çizgisini korumak için gidonu dönmeye zorlar. Gidon kımıldamadığına göre ön tarafta kayıyordu.
Bendeki tüm veriler kullanılmış olarak alınan ve bir gün önce motora takılan pist lastiklerinde problem olduğunu söylüyor.
Ne söylesek boş olan oldu . Bir can daha gitti gencecik yaşta.