Bana revamı bu ... Peugeot elyseo 100 cc

Merhaba arkadaslar

Ben forumda yeniyim. Adım yigit. Motordan nerdeyse hic anlamam. Yurtdısında yasıyorum. Burda ulasımı ucuza getirebilecegimi dusundugum icin motor almaya karar verdim..

Ehliyetimi aldım.. Sonrada gittim bi motor aldım.. Aldıgım motor Peugeot elyseo 100cc. Tabiki 2. el. Aldıgımda motor calısmıyordu. Aldıgım kişi akunun bittigini eger yeni aku alırsam calısacagını soyledi motorun. Bende guvendim ve aldım. toplamda yaklasık 7 km ittim motoru ama mutluydum cunku sevmistim motoru...

Neyse nihayet eve ulastım ilk işim motoru odama sokmak oldu. Sonrasında yavas yavas butun plastik pannellerini sokmeye basladım. Amacım panelleri boyamaktı cunku daha onceden makinadan dusmusler ve her tarafı cizik dolu... Hemen sonrasında bi aku aldım. Geldi aku ve taktım.. Elektrik gelmisti arka ısıklar korna sinyaller calısıordu ancak motor bi turlu baslamıyordu. Bilirsiniz calıstırmaya zorladıgımızda bi ses cıkartıyor motor onu yapıp duruyordu...

Sonunda okuya okuya forumlardan bujisinin degismesi gerektigini ogrendim. Bitanede buji aldım. Taktım. Ilk taktıgımda calıstı. Cok mutluydum nihayet makinanın calıstıgını gormustum. Sonrasında motor odamda oldugu icin kapattım motoru. Aradan 3 5 saat gecti tekrar calıstırıyım dedim yine calıstı evet ancak bu sefer eger motoru calısır halde bırakırsam ve gaz vermezsem kendiliginden istop ediyordu. Aksam oldugunda motorum calısmamaya basladı. Aradan 2 gun gecti. Motorum calısmadıgı icin bi arkadası cagırmıstım o denedi yine calısmadı motor. Sabah bide ben deniyim dedim , bu sefer kendiliginden calıstı. Yine sevincliydim...

Ancak bu olay bi hafta bu sekilde devam etti. Motor 1 gun calıstı 1 gun calısmadı.. Arkadaslarım bana motoru dısarı cıkarmamı ve 20 dakika aralıksız calıstırmamı soylediler... On tekerligi cıkarmıstım yerine taktım (Aslında takamdaım fren sistemi kapanmıstı bende pabucları soktum ole oturtum gecici olarak...) Bahceye cıkardım motoru ve calıstırdım. Calıstı direk.. Bu sefer hemen kapatmadım motoru gaz verdim arada vs.. Yaklasık 20 dakika hic motora dokunmasam bile kendiliginden calıstı..

20 dakka sonra dedim yeter ısımıstır artık kapatabilirim. Kapattım... Sorun su ki ben kapatır kapatmaz butun elektrik gitti. Sinyaller ısık korna saat hic biri calısmıyordu. Akuyu soktum sansıma hayırsever birini buldum once kontrol ettik bana akun olmus dedi. Peki dedim sarj etmek icin ne lazım bana ver bana ben sarj ederim dedi. Bıraktım saat 7 de gelmemi soylemisti. Gittim saolsunb sarj etmis. Kontrol ettik 12 volt sanırsam yarısı oluyor galiba sarj etmis...

Hemen denedim motorda ancak tık yok.. Suan motor bahcemde yatıyor yeni aku sarjı siparis ettim. Onu bekliyorum ancak sorun sanırsam aku degil.. Bana yardımcı olabilecek varmı acaba ?

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Alırken bir ustaya gösterseydiniz keşke.. Başına dert almışsın gibi gözüküyor..

Umarım çok ucuza almışsındır motosikleti.. Zira çok masraf açabilir.

alternatör ve konjektörü kontrol et, yeni akü aldın ve öldüyse konjektör aşırı şarj ediyor gibi gözüküyor. Ya da hiç şarj yok ve akü bitti. söze güvenip nasıl aldın merak ediyorum, ayrıca hangi ülkedesin?

libya galiba ...isim lib87 olduğuna göre...tabiki tahmin...

alternatör ve konjektörü kontrol et, yeni akü aldın ve öldüyse konjektör aşırı şarj ediyor gibi gözüküyor. Ya da hiç şarj yok ve akü bitti. söze güvenip nasıl aldın merak ediyorum, ayrıca hangi ülkedesin?

Ben londradayım . Yaklasık olarak 200 paund a aldım motoru. boya ekipmanlarını saymazsak toplamda 25 paund civarı masraf yaptım simdilik.. Ustalar cok pahalı burda..Saati 55 paund istiolar. Gerci ben ucuz buldum ama once bi akuleri tekrar adam akıllı sarj edip tekrar deniycem bu arada dedigini alternator ve konjektorede bakıcam ne kadarmıs fiyatları.

En kotu boyadıgım parcaları satarım 50 paund tanesi gene cıkartırım 200 u die dusunuyorum ama seviorum bu motoru satmakta istemiyorum acıkcası
İlk video biraz eski egzosu fln boyadım bide epey pis..
http://www.youtube.com/watch?v=0o-6KeTlNrQ
Bu videodan sonrada elektrik komple gitti
http://www.youtube.com/watch?v=O236Ie4EaBg

Birde konjektoru buldumda eger asırı sarj ediosa ne yapmam gerekli ? Yenisinimi alıyım ? Alternatoru bulamadım ben henuz.. Neresinde acep..

Bence elektrik tesisatında temassızlık veya kısa devre var

Bu sorunlu kabloyu bulmak samanlıkda iğne aramaya benzer

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Londrada Turk motosikletci arkadaslar var.
Onlardan yardim istesen iyi olur.

Belki küçük bir ihtimal ama tüm ışıklar vs. söndü; elektrik tamamen gitti dediğin için söylüyorum akünün sigortası patlamış olabilir. Bir keresinde başıma gelmişti.

bencede sigorta patlamış olabilir.bi kontrol et.anlattığına göre ben önce oraya bakardım

bana rica etsem bu yazdıgınız sigorta alternator vs.. nasıl kontrol edebilrim calısıp calısmadıklarını soyleyebilirmisiniz ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar