Arkadaşlar ben 2014 pulsarıma hava olarak 30 32 kullanıyorum.Lastik havaları için en iyi 30-32 PSI dan randıman aldım.Evvelce İRC pirelli,michelen,metzeller lastik kullanan biri olarak yazıyorum.Şu an motorum yaklaşık 4000 km de.Motorun lastikleri o söylenildiği kadar tehlikeli değiller.İnanın burada lastik değiştirip umduğunu bulamayan da bir çok arkadaşımız vardır.Ben motoru 12 aralık 2014 te Eskişehirden aldım gelirken 130 kilometresi sağnak yağışlı idi.Motoru daha lastik rodajda iken yağışa sokmak zorunda kaldım fakat bana hiçbir zorluk çıkarnadı.Geçen hafta 259 km Afyon'a gittim.Lastikler yine sorunsuzdu.Tekrar ediyorum ben ön 30 arka 32 PSI kulllayorum.25-28 yada 28-32 PSI motoru benim konfigrasyonumda kesinlikle dengelemiyor.Ayrıca bu yukarıda saydığım lastiklerin tamamını YBR'mde kullanmışrım.En çok memnun kaldığım IRC olmuştur.Bununda bilimsel bir sebebi var.Daha çok küçük motorları düşük mesafelerde kullandığımız için.Kavçuk temelli lastikler geç ısınıp geç soğuyor dolayısı ile şehir içinde kaliteli naylon tabanlı kastiklere göre dezavantajlılar.Şayet rodajı iyi yapılan bir IRC limitleri çok yüksek olmayan kullanıcılar için gayet yeterlidir diye düşünüyorum.Küçük bir bilgi paylaşmak istedim Aynı durum çok şikayet edilen orjinal lastikler içinde geçerli.Yalnız yol şartları,yağış,ısı,frenleme tepkimiz ve bizim motor üzerindeki psikolojimiz bunların hepsi kaymada etkilidir arkadaşlar.Dolayısı ile lastik ne kullanırsak kullanalım limitlerimizi doğa ve biz belirliyoruz.
Bu arada Ankara Afyon arasında giderken 100 km'de 3.2 dönerken 3.0 yaktım bilgize.Giderken yola 08:14 te çıktım.İki mola ile 240 Km gittim.Saat 10:34 270 km de yakıt almışım.ortalama molalarla 65 Km sürat yapmışım.Dönüşte 259 km hiç molasız geldim.Saat 1650 de çıktım 1853 te 282 km de yakıt almışım. Ssadece bir kere ilk 10 kilometre de havaları kontrol ettim.Bir daha durmadım.ortalama süratim 76 km olmuş.Gelirken zaman zaman 120-130 süretlerde 10 dk gittiğim oldu.Motor gayet stabildi.Titreşim yoktuki hiç dıurmadan gelebildim.Arkadaşlarım motorum orjinal seleden yada aynadan bir sıkıntı duymadım fakat bunlar göreceli şeyler arkadaşlar.Dediğim gibi bu şikayetleri olan arkadaşlar gibi bunlardan şikayet etmeden benim gibi durmadan 3 saat bu motoru kullanılabilenler de vardır.
Bunları neden yazdım çünkü marka fanatiği arkadaşlarımız var.Bu motoru KTM ile falan kıyaslamamamız gerektiğini,parasına göre olduğunu,kalitesiz olduğunu salık veriyorlar.Bunların tamamı marka hegomanyasından kaynaklı bilinç altı ifadeler diye düşünüyorum.Çokta doğru değil.Bu motoru üereten firma 600 altı KTM ve Kawasakileri de üretiyor.Diyorlarki onlar japonya ya Avusturya ya gidiyor kontrol ediliyor.Öyle bir şey yok arkadaşlar.Şayet bu hindistan yapımı motorlardan Avrupa pazarına sunulacaklar kutular halinde Avusturyaya ulaştırılıyor orada toplanıyorlar, bu onlara taşımada avantaj sağlıyor tamamaen kapitalist düşünce ile yapılıyor.Yoksa kontrol için Hindistan'dan Avusturya'ya gönderilmesi söz konusu olamaz.
Küçük motorda uzak doğu Avrupa ve Amerikaya göre daha ileridedir.Muhakkak kalite olarakta zamanla daha iyileri yapılacaktır.Bu motorla ilgili kalitesiz olduğunu söylemek doğru olmaz.Bunuda ifade etmek istedim.Bunları motora göz gezdiren,almayı düşünen evvelce diğer kullanıcı forumlarında konuştuğumuz yol dostluğu yaptığımız arkadaşlarımızdan bilgi isteyenler oluyor, onlara bir ışık tutabilmek adına yazdım.Selamlar saygılar.