Dostum zaten geçen buluşmadan gelen sendin sanırım pulsarla?Eğer öyle ise tanıştık merak etme

Konuşuruz cuma günü yine

[/QUOTE]
Usta hangi buluşma anlamadım ama Siyah Pulsar ve acayip görunen Mavi Shoei kaskı olan birini görduysen benimdir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:50 ----------
Herkese merhaba
Bugun yukarıda yazdugım sorunları çözmek adına servise ve michelin buz motora gittim.
Serviste randevu almadan gittigim için haliyle pek ilgilenilmedi.Kendilerini suçlamıyorum.
Arka freni biraz gevşettik kullandım normal geldi bir sorun yok.
ilk çalıştırmadaki hata kodu muhabbeti için akuden kaynaklanıyor devam ederse bilgimiz olsun dendi.
Sensör zırıltı muhabbetini soramadım bile takip edecegim bakalım ne olacak.
Michelin servise gelince çok önemli bilgiler aldım.
Burası önemli dikkat dikkat uyarıda bulunayım.)
Lastik parlatıcı denen bir şey varsa sakın almayın aldıysanız da direkt çöpe atın.
Lastik kenarlarına bile sıksanız yag bazlı oldugu için sıcakla birlikte akıyor lastik yuzeyine basıyor.
Orada baktık utandım resmen adamlar haklı.Elime yag tabakası geldi resmen belli olmuyor toz ustunde kalıyor ve toz da tutuyor lastik.
Sonuc motor virajda yalpalıyor yuksek devirde kalkışta patinaja geliyor v.s.
Yapacagınız tek sey sabunlu su ile lastigi temizlemek ve guzelce durulamak.Hatta 2 defa durulayın.Kauçuk yapı elinizle kontrol edin.
Ekstra bilgi de vereyim.
lastige azot basmayı dusunen arkadaslar vardır belki.Konuyu bilmeyenler Hava yerine nitrojen (azot) basılıyor.
Saf azotta havada bulunan %21 lik oksijen olmadıgı için oksitlenmeden kaynaklanan zaman ile lastik iç yuzeyine verilen aşınma burada olmuyor.
Fakat bir puruz var Azot Havaya göre daha geç ısınıyor ve erken soguyor.
Burası bize gelmez hiçbir motosiklet surucusu lastiklere Nitrojen basmasın gerek yok.
Basan kişiler kimler diye soracak olursanız kamyoncular.
Nedenini soyle izah edeyim.
Tonajlı araba arkada yukte olunca surtunme artıyor surtunme de ısı olarak geri dönuyor.
Tonajlı araçlarda asırı ısınan lastik soguk lastikten daha tehlikeli nitrojen ile bu sıcaklık dengeleniyor.
Şu anlık söyleyeceklerim bu kadar selametle...