Bajaj Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

arkadaslar kaza yapmistim onceki sayfalarda da bildirmistim

asagidaki gibi masraflar cikti normal midir

http://i62.tinypic.com/24wwkjm.jpg

Öncelikle geçmiş olsun rabbim tüm motorcu kardeşlerimizi kazadan beladan korusun.Çıkardığınız masraflar bizim gibi hem kaliteli motora binmek isteyen hemde maddi durumları zorlayan pulsarcılar açısından fazla. Fakat diğer motorların yedek parçalarına göre bence baya uygun en basitinden, parçası en bol bulunan kuryelerin altında bulunan cbf 150 nin bile farı 150 TL civarında. Pulsara alternatif suzuki inazuma veya cbr 250 gibi motorların yedek parçalarının yanında bedava diyebilirim. Pulsar facebook sayfamızda bir arkadaşımız perte çıkan inazumanın yedek parça fiyatlarını çıkarmıştı görseydiniz dudaklarınız uçuklar örneğin bir egzos 2985 TL idi :mrgreen: onun için çıkarılan masraflar bana göre gayet normal.

Arkadaşlar göstergedeki vana işaretine benzeyen sarı lamba, motor çalışırken yanmaya başladı neden kaynaklanabilir.

arıza işareti oluyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:55 ----------

Arkadaşlar göstergedeki vana işaretine benzeyen sarı lamba, motor çalışırken yanmaya başladı neden kaynaklanabilir.
-arıza işareti oluyor.

Arkadaşlar hatırlarsanız bundan bir kaç sayfa önce motorsikletimdeki "Terleme-yağ sızdırma" olayı ile ilgili bir paylaşımda bulunmuştum. Sol motor kapağının conta kısmında hafif bir sızdırma vardı, kızgınlıkla motorsikleti servise götürdüm (Hatay/Antakya uslu ticaret),yağ sızdıran yeri göstererek ustaya bakmasını söyledim. Bir yandan da sorular sormaya başladım,
Usta sen bu motoru bana teslim ederken heryerini kontrol ettin mi? Cevap: "Motor zaten fabrikada kurulu şekilde geliyor, bizim kontrol etmemize gerek yok"
Usta ilk bakımda yağ filtresini değiştirecek miyiz? Cevap: "Gerek yok daha erken"
Peki ne yapacaksın ilk bakımda? Cevap:"işte yağını değiştiririz sağına soluna bakarız, sen kafana takma ben şimdi yaparım bakımını"
Dedim hayır usta sen bakımını yapma sadece şu yağ sızdırma sorununu hallet bana yeter.
İçeri girdim bayiye ustayı şikayet ettim, şirket sahibi gerekli uyarıyı yapacaklarını söyledi vs vs. Sonra servis bölümüne gittim baktım usta yağı değiştiriyor, ilk bakım zamanın gelmiş onu da yapalım diyor. Usta dedim ben senden bakım yapmanı istedim mi? niye yapıyorsun bakımını... dedim para vermem boşuna yapma... aldım motoru para vermeden çıktım.
80-90km yol yaptıktan sonra Bırakın sorunun düzelmesini yağ filtresinin olduğu yerden damlalar halinde yağ sızmaya başladığını gördüm motordan :(, artık yağ sızıntısı egzosun üzerine birikmeye başladı. Egzosun üzerindeki yağ yüzünden duman çıkıyordu, neredeyse motor alev alacaktı...

Ertesi günü önce forumdan sonra telefon aracılığı ile Ekrem Ata bey benim ile iletişime geçti, benim çalıştığım ilçeye 30km uzaklıktaki İslahiye/G.Antep bajaj (bayii/servis)'ine yönlendirdi. Orada sağ olsun "Esen usta" bütün şikayetlerimi sabırla dinledi ve başladı motor ile ilgilenmeye, bana da yemeğimi çayımı söyledi hem sohbet ettik hem de motoru tamire başladı, Yağ filtresindeki yağ sızmasının sebebi, yağ filtresini ilk söken "sözde ustanın" tornavida ile contayı nasıl parçaladığını gösterdi, motorun bütün vidalarını kontrol etti, gördüklerime inanamadım neredeyse tüm vidalar gevşek haldeydi, "usta bu motorlar banttan geçerken havalı sıkacaklar ile gelişi güzel sıkılıyor, seri üretim yapıyor adamlar dakikada 1 motor üretiyorlar, bizim tüm vidaları kontrol etmemiz lazım teslim etmeden önce, bize montaj formu veriliyor, motoru ilk teslim ederken bu form dahilinde heryer kontrol edilip o şekilde imza atılıp teslim ediliyor, biz de montaj parasını bayiden alıyoruz" sağ olsun bütün vidaları sıktı. Yağ sızdıran yere her ihtimale karşı sıvı conta sıktı.
Artık akşam olmuştu ve benim evime geçmem gerekiyordu, usta motorun işinin henüz bitmediğini söyledi, teslim edemem dedi. ve beni mağdur etmemek için kendisinin kullandığı Discovery 125ST yi bana verdi, evine bununla git, yarın gelir motorunu teslim alırsın dedi ve beni uğurladı. Ertesi gün geldiğimde motoruma gerçek bir usta eli değdiğini, adam akıllı bir bakımın motorda neleri değiştirebileceğini anladım.
Öncelikle Esen Usta'ya ve Ekrem Ata bey'e ilgileri ve yardımları için çok teşekkür ediyorum.
Sorunum bir gün gibi bir sürede giderildi ve hiç bir şekilde mağdur edilmedim, motorsuz kalmadım.
Eminim bana bu sıkıntıları yaşatan servis için gereken de yapılacak, bu tarz sektöre zarar veren kişiler sektörden temizlenecektir.
Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim.

pashapache bunu dıyor,
ceza31: "ANTAKYA USLU "yu motoruma dokundurmam dıyor ,
baska bır tanıdıgım yıne oyle, kafa sallama ısını halledemedıgınızden (olum tehlıkesı atlatarak benım gıbı) iskenderun bayısınde sorunugıderdı..:)
ben yıne oyle..

forumda hatayda tanıdıgım uc arkadasım var ucu de boyle soyluyor ..
soruyorum sana ısımıze bakalım derken? :):):)

reklamın ıyısı kotusu olmaz ,hadı yıne ıyısın.

Aka

Bence hemen servise git.basit bir müşür arızası da olabilir çok riskli problemde.

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:14 ----------

Allahım o arka lastikler neymiş dün yağmurda Tem de öğrendim :) frene dokundum sanki tutmuyor gibi kaydı. Gaza yüklendim 100 km hızla giderken arkayı savurdu..
En kısa sürede en azından arkaya kalite bir lastik lazım.

arkadaslar kaza yapmistim onceki sayfalarda da bildirmistim

asagidaki gibi masraflar cikti normal midir

http://i62.tinypic.com/24wwkjm.jpg

35+35+20+15+5+20+10+20
+115+60+35+15
=385

+işçilik ne kadar belli mi

çin mali ile kaza yaptım
13 tl direksiyon
10 tl amortisör mili dogrultma
15 tl yamulan 3 parcayi dogrultmaya t ve kaynak işlemleri

on çamurluk çatladı kendim tamir ediyorum
sinyal kirildi yapistirdim
far tasi catladi
ayna kırıldı yapıştırdı m

koruma demiri komple 25 tl
sadece ucu ezildi
2 fis fis tamamdır

toplamda 38 tl pulsarin yaklaşık 10 da birine tamir
ufak kaza da değildi
karsi seritten gelen aracla kafa kafaya

gene az çıkmış masraf
1000 lira bekliyorduk sizinkini

cekici masrafı cevre zararlari ile kaza ucuza gelmiyor

siz nasılsınız ezik kirik falan var mi ???

Ekonomi, senin çekici masrafı ne oldu. Birde karşı taraf beni arıyor. Nedense sana ulaşamamış.

İyi akşamlar arkadaşlar bugün siyah pulsarı aldım iskenderundaki bayiden yoktu bende antakyadaki uslu motordan aldım iskenderuna geldim plakasız gelirken çevirme olmasın diye yolda nerdeyse hatim indiriyodum bişey dikkatimi çekti orta amortisörün ordan egosoza dogru bi sıvı gelmiş ne olduğunu anlamadım böyle bişe başına gelen varmı

pulsar-200ns-green-indonesia.jpg
neden bu renkten bizde yok

Aka

Pulsarı olan arkadaşlar cevaplayabilirmi ?
Bugüre kadar motor çalıştıktan sonra marş düğmesine basınca birşey olmuyordu. Bugün ise elim çarptı ışık azaldı. Farkettimki çalışıyor. Normalmi bu.

İyi akşamlar arkadaşlar bugün siyah pulsarı aldım iskenderundaki bayiden yoktu bende antakyadaki uslu motordan aldım iskenderuna geldim plakasız gelirken çevirme olmasın diye yolda nerdeyse hatim indiriyodum bişey dikkatimi çekti orta amortisörün ordan egosoza dogru bi sıvı gelmiş ne olduğunu anlamadım böyle bişe başına gelen varmı

Akü suyu olabilir hemen o bölgeyi bol suyla yıka yoksa sıvının temas ettiği bölgedeki boyaya zarar görebilir.

Akü suyu olabilir hemen o bölgeyi bol suyla yıka yoksa sıvının temas ettiği bölgedeki boyaya zarar görebilir.

yıkadım zaten ve aküyüde çıkardım ama etrafında ıslaklık yoktu umarım mühim bişe değildir

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:11 ----------

genel olarak motoru beğendim gaz yemesi performansı harika antakyadan iskenderuna getirdim motoru 75 km yol yaptım. valla yeni diye fazla yüklenmemeye özen gösterdim gelirken ama tahrik ediyo bu motor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:14 ----------

B9b45M.jpg
[/url][/IMG]
buda benim dün aldığım siyah pulsarım. bide bişey sorcam çok tozluydu motor bugün yıkadım daha sonra çalıştırdım kullandım yağ lambası yandı stop ettim hemen yağ seviyesine baktım yağ vardı yani seviye normaldi acaba sudan dolayımı umarım kurur düzelir böyle bişe başına gelen varmı.

Dört ay önce YBR mi sattım. Bajaj Pulsar almayı düşünüyorum. Ancak biraz daha bekleyip 2015 model mi alsam diye kararsız kaldım.Bu konuda tavsiye alabilir miyim.

Dört ay önce YBR mi sattım. Bajaj Pulsar almayı düşünüyorum. Ancak biraz daha bekleyip 2015 model mi alsam diye kararsız kaldım.Bu konuda tavsiye alabilir miyim.

Paramı tutarım harcamam diyorsan beklemen daha mantıklı olabilir. Temiz 2. el de düşünebilirsin bu süre zarfında.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar